Matchrapport och spelarbetyg: Tottenham Hotspur vs Manchester United

Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

I en match av två halvlekar så tog United hem alla tre poängen mot Spurs, efter mål av Fred, Cavani och Greenwood. Andra halvleks tokdominans signerades framförallt Pogba.

United XI: Henderson – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (c), Shaw – McTominay, Fred – Rashford, Bruno, Pogba – Cavani

United bänk: De Gea, Tuanzebe, Telles, Williams, Matic, Mata, van de Beek, Diallo, Greenwood

Spurs XI: Lloris – Aurier, Rodon, Dier, Reguilon – Ndombele, Höjbjerg – Moura, Lo Celso, Son – Kane (c)

Spurs bänk: Hart, Winks, Alderweireld, Tanganga, Bale, Lamela, Vinicius, Alli, Sissoko

Domare: Chris Kavanagh

Inför: Solskjaer gjorde tre ändringar från bortavinsten mot Granada: Henderson, Fred och Cavani ersatte De Gea, James och Greenwood. James drog på sig en skada i den matchen, och Greenwood hade också några småproblem så han fick börja på bänken för säkerhets skull.

Första: Före avspark hölls två tysta minuter för den nyligen bortgångne Prins Philip, Hertig av Edinburgh. United sparkade sen igång matchen på Tottenham Hotspur Stadium. Spurs inledde något piggare, men det var ganska öppet och några riktiga chanser bjöds det inte på.

McTominay fick matchens första gula i 18e minuten då han kapade Ndombele sent och hårt. Spurs hade mer boll, men kom ingenvart med den. United såg fruktansvärt sega ut i passningsspelet när man väl fick tag i den.

Rashford blev liggande lite i 32a minuten efter att ha fått Lo Celsos arm i ansiktet precis utanför offensivt straffområde, men fick ingenting med sig, och kunde fortsätta utan behandling. I 34e minuten så spelade Pogba igenom Cavani som kunde skjuta in bollen förbi Lloris. Spurs var milt sagt irriterade eftersom Son strax före blivit liggande efter att ha fått McTominays hand i ansiktet. VAR tittade på situationen, och domare Kavanagh sprang ut för att titta på skärmen. Efter att ha tittat på skärmen så valde han att blåsa frispark till Spurs. McTominay slapp iallafall att få ett andra gult.

Istället sprack nollan åt andra hållet i 40e minuten, då Kane skarvade fram Moura (Lindelöf missade precis att bryta), och denne spelade fram Son som kunde raka in 1-0 förbi Henderson. Strax därpå så blev det stökigt då Rodon föll i en duell med Cavani i Spurs straffområde, och Cavani blev ruggigt irriterad på denne och stegade fram för att skrika några väl valda ord och dra lite i honom, vilket han belönades med ett gult kort för.

När domare Kavagah blåste av för pausvila så satt Spurs i ledning efter en halvlek där chanserna var lätträknade men ändå varit tillräckligt för en del kontroverser.

Andra: Spurs sparkade igång andra halvlek utan manskapsförändringar för endera sidan. I 48e minuten tog sig Rashford in i straffområdet, men efter en hel drös fintar så slarvade han bort läget med en dålig passning i trängt läge. Strax därpå åkte Fred på gult kort för en sen tackling på Aurier.

På ett inlägg av Shaw så mötte Wan-Bissaka vid bortre stolpen, men hans avslut ur dålig vinkel parerades av Lloris.

Cavani var nära att få ett bra läge på Pogbas inspel, men Rodon hann precis före och kunde peta ut den till en resultatlös hörna. I 57e minuten kom kvitteringen då Fred väggade med Bruno och Rashford och spelade fram den till Cavani som avslutade rakt på Lloris, men denne släppte en retur rakt ut, och Fred, som fortsatt framåt in i straffområdet, kunde peta in 1-1 från nära håll.

Henderson tvingades till en foträddning när Son drog till ett skott i 60e, och strax därpå så fick Lo Celso kliva av för Sissoko. Bruno fick i 63e minuten iväg ett bra skott från utanför straffområdet som tvingade Lloris till en svår räddning, men han nådde och kunde precis tippa bollen till hörna.

Efter en annan hörna i 67e minuten så lyckades Shaw spela ett inlägg mot bortre där Bruno lättade in den till Pogba som försökte sig på något väldigt märkligt och tappade bort bollen totalt. Shaw åkte sen på gult då han sprang ner Moura vid en kontring. Maguire fick syna ostskivan då han drog omkull Kane i 70e.

I 72a minuten så fick Rashford vandra av planen, och Greenwood kom in. Kane fick en chans strax därpå, men hans avslut från nere vid kortlinjen parerades med foten av Henderson vid främre stolpen. Hörnan som följde nickades iväg och skickades sen in igen, där Aurier försökte sig på en cykelspark men skickade bollen klart över.

Ndombele klev av för Lamela i 78e, och United tog ledningen minuten därpå då man spelade sig fram på högerkanten via Wan-Bissaka, Bruno och Greenwood, och den sistnämnde skickade in ett inlägg som Cavani slängde sig fram och nickade in till 1-2! Moura plockades strax efter målet av för Bale.

Spurs kom tämligen omgående grymt nära att kvittera på en hörna, då Pogba nickskarvade och Cavani sen försökte nickrensa och träffade stolpen. Henderson fick göra några rutinräddningar innan Bruno klev av för Matic i 90e. I 93e minuten så fick Sissoko gult för att ha fällt Fred.

Greenwood satte spiken i kistan i 96e minuten då han spelades fram av Pogba, tog sig förbi Rodon och drog in 1-3 mellan Lloris och hans närmaste stolpe. Lloris fick en hand på bollen men lyckades inte ta den. Strax därpå blåste domare Kavanagh av matchen.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, 0: Bänkningsklass, -∞: Dags att gå i pension.

Henderson: 4 - Stod för en bra insats med flera solida räddningar, bland annat några De Gea-esque foträddningar. Avstyrde ett potentiellt friläge för Kane med en bra utrusning också- Är nog påväg att göra målvaktsposten till sin.

Wan-Bissaka: 3 - Såg lite skarpare ut framåt än han brukar, men samtidigt lite skakigare ut bakåt också. Godkänd iallafall.

Lindelöf: 3 - Var överlag solid, men missade lite vid Sons mål.

Maguire: 3 - Solid insats.

Shaw: 4 - Stod för en fin insats igen, särskilt passningsspelet. Yttersidan till Bruno var grym.

Fred: 4 - Första halvlek var sådär, och man kunde frukta det värsta när han tog ett tidigt gult i andra, men han var briljant ändå och öppnade målskyttet för United efter att ha väggat sig igenom och sett till att vara på rätt ställe för Cavanis retur.

McTominay: 3 - Begränsades lite av sitt tidiga gula, och hade väl egentligen tur som inte fick ett andra vid det bortdömda målet. Men han spelar alltid solitt tillsammans med Fred (och vice versa).

Rashford: 2 - Släppte Son vid hans mål, och var mestadels rätt osynlig, särskilt efter paus innan han byttes ut.

Bruno: 3 - Gav bort en hel del bollar, men var också inblandad i både Freds och Cavanis mål, och han hade ett skott som Lloris precis räddade.

Pogba: 6 - Var bra i första, men på en helt annan nivå än andra spelare i andra. Fick en assist på Greenwoods mål till slut, efter att ha haft bud på ett par till. Tokdominerade mittfältet, särskilt i andra, då ingen såg ut att kunna rubba på honom.

Cavani: 5 - Hade otur som fick ett mål bortdömt i första, och såg lite obalanserad ut mot slutet av första också, men han höjde sig rejält i andra. Nickmålet höll hög klass, han sköt skottet som Fred satte returen på, och han gjorde livet surt för Spurs försvar i hela andra halvlek.

Greenwood: 5 - Kom in och assisterade direkt Cavani med ett fint inlägg, och satte sen själv spiken i kistan på tilläggstid. Riktigt bra inhopp.

Matic: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 4 - Vad han än sa i paus fungerade, och att sätta in Greenwood fick bra effekt. Men han måste våga vila Rashford nån gång.

Summering: United åkte ner till London för ett möte med Mourinhos brunkare. Första halvlek var också precis vad man kunde vänta sig - seg och trög trots att den var något öppen, och i slutändan extremt frustrerad efter några kontroversiella situationer och ett ledningsmål för Spurs.

Andra halvlek inleddes inte helt lovande heller, när Fred fick ett gult tidigt, men United spelade med en kontrollerad aggressivitet och såg ut som ett helt annat lag efter paus. Passningsspelet fick lite mer skärpa i sig, och när Fred skickade in kvitteringen från nära håll så tog United över. När Greenwood kom in så blev det mer liv i offensiven också, vilket märks på att han noterades för både assist och mål.

Pogba dominerade totalt i andra halvlek och skakade av sig motståndare som om de var myggor, samtidigt som Fred och McTominay bildade ett starkt mittfält, vilket de har något av en vana att göra i "toppmatcher" (det faktum att man möter Mourinhos lag lägger ju lite ved på elden, s.a.s.). Cavani var också grym i andra halvlek.

Däremot så måste Rashford få vila nån gång, det är tydligt att han spelar med flera skavanker.

Första halvleks insats var inte något vidare - andra halvlek är nog där uppe bland säsongens bästa. Detta var också åttonde gången United hamnade i underläge på bortaplan för att sen åka hem med tre poäng denna säsong (Spurs däremot har tappat 18 poäng från ledande positioner den här säsongen, slagna enbart av Brighton i den statistiken).

Vinsten innebar att gapet ner till Spurs nu är 14 poäng, och ner till Chelsea på femteplatsen har man nio poäng. Dessutom är gapet till Leicester nu sju poäng efter deras förlust mot West Ham. Dock elva poäng upp till City som leder. Man börjar närma sig att kunna säkra en CL-plats snart.

Härnäst för United så väntar som bekant ett returmöte hemma mot Granada i EL-kvarten, där kravet är att man går vidare komfortabelt, efter 0-2-vinsten nere i Spanien.