Matchrapport och spelarbetyg: Manchester United vs Newcastle United

Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United plockade alla tre poängen efter att ha brutit ner Newcastle i Ronaldos återkomst, vilken han krönte med två mål men ändå fick se sig överglänst av Brunos rökare...

United XI: De Gea – Wan-Bissaka, Varane, Maguire (c), Shaw – Matic, Pogba – Greenwood, Bruno, Sancho – Ronaldo

United bänk: Heaton, Bailly, Dalot, Lindelöf, Fred, Lingard, Mata, van de Beek, Martial

Magpies XI: Woodman – Manquillo, Hayden, Lascelles (c), Clark, Ritchie – Willock, Longstaff, Almiron – Saint-Maximin, Joelinton

Magpies bänk: Darlow, Schär, Lewis, Hendrick, Krafth, Fernandez, Murphy, White, Gayle

Domare: Anthony Taylor

Inför: United saknade sex spelare pga skada: Diallo är borta en månad till, samtidigt som Telles, McTominay och Rashford jobbar hårt för att komma tillbaka. Både Henderson och Jones närmar sig att vara redo för U23-spel för att återfinna matchtempo. Cavani uteblev också från denna match pga en småskada.

Fred, som hotats av avstängning den här matchen, var tillgänglig men fick starta på bänken. Sancho missade Englands matcher under uppehållet pga skada, men var tillgänglig här.

Första: Avsparken på Old Trafford fick de svartvita ta hand om. Matchinledningen visade att United skulle komma att ha bollinnehavet i matchen. Det var dock inte särskilt många lägen som bjöds på, utan mest bara ett par ofarliga skott (Joelinton hade ett för gästerna också).

Matchens första riktigt bra läge kom i 19e minuten då Varane nickade en hörna tätt utanför bortre stolpen. Newcastle låg mest lågt och försökte hugga på kontringar - i 23e minuten fick Ritchie iväg ett skott på mål som De Gea räddade.

Bruno försökte sig på en luring i 26e minuten, då han gick på skott från mittlinjen, men avslutet blev lite för högt och Woodman kunde pusta ut, även om han såg ut att hinna tillbaka. Willock fick i 28e minuten ett läge efter att ett inkast hamnat fel i straffområdet och han brutit sig in, men han skickade upp bollen på övre läktaren.

Newcastle var nära att få ett läge efter halvtimmen spelad, då Wan-Bissaka slog en klen felpass, men Varane lyckades täcka bort Saint-Maximin som bara passade ut i ingenmansland där Matic kunde rensa. Strax därpå fick United se ett avslut slinka tätt utanför Woodmans stolpe i andra änden av planen.

Sancho hade ett skott som styrdes utanför, och på hörnan så nickade Maguire en studsboll som Woodman enkelt plockade. United hade en del problem med att bryta igenom Newcastles låga försvar.

I andra tilläggsminuten av två så sprack målnollan: Greenwood fick bollen ute till höger, bröt in en bit och drog ett skott mot mål som Woodman inte lyckades hålla. På plats för att enkelt peta in returen i öppet mål: Ronaldo! 1-0 till United. Ett tiotal sekunder efter avsparken så blåste domare Taylor av och United gick till pausvila i ledning.

Andra: Newcastle sparkade igång andra halvlek utan några byten för endera laget. Andra halvlek fick ingen kanonstart, utan kvitteringen kom i 56e minuten. Almiron bröt framåt och hoppade över en brytande Maguire, spelade in den till Saint-Maximin, som petade bollen förbi Varane till Manquillo, som kunde dunka in 1-1.

I 60e minuten så fick Pogba syna matchens första ostskiva då han tappade kontrollen över en boll och stämplade Longstaff när han försökte snurrfinta. 2-1 lät dock inte vänta på sig, utan Ronaldo återtog ledningen för United i 62a minuten, då han Shaw petade fram en boll i djupet och Ronaldo skickade in den mellan benen på Woodman.

United bytte ut Sancho för Lingard i 66e minuten. Joelinto fick iväg ett avslut på mål efter att ha brutit in i boxen två minuter senare, och tvingade De Gea boxa bollen till hörna. Bruno skickade ett rätt ofarligt skott mot mål efter en hörna i 76e, vilket fastnade på och rensades av en försvarare.

Manquillo fick lämna plats för Murphy i 77e.

I 80e minuten så överglänste Bruno sin landsmans två mål då han fick bollen av Pogba en bit utanför straffområdet, och ohotat fick sikta upp och dunka in 3-1 i krysset. Riktigt fint skott!

Newcastle bytte strax därpå ut Clark för Lewis, och i 85e minuten så fick Bruno kliva av för van de Beek samtidigt som Greenwood fick lämna plats för Martial, och Willock fick gå av för Hendrick.

Spiken i kistan satte Lingard när United i andra tilläggsminuten passade runt en drös kring straffområdet, varefter Pogba petade in den centralt, Martial hoppade över och Lingard kunde vända bort en försvarare och placera in 4-1.

När domare Taylor strax därpå blåste av matchen så stod United som klara och välförtjänta vinnare.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, 0: Bänkningsklass, -∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 3 - Stod för en solid insats utan att ha så värst mycket att göra.

Wan-Bissaka: 1 - Väldigt svag insats av Wan-Bissaka, som bara såg okoncentrerad ut och slog bort bollar. Ren tur att det inte straffade sig vid flera tillfällen.

Varane: 4 - Påminde rätt mycket om Rio Ferdinand därute. En bra insats. Enda plumpen i protokollet var väl den missade brytningen vid baklängesmålet, men det var ett svårt läge för honom.

Maguire: 2 - Såg lite skakig ut vid en del av Newcastles kontringar, och sålde sig billigt vid baklängesmålet när han missade en stötbrytning högt.

Shaw: 4 - Skapade en hel del framåt och noterades för en assist. Stabil bakåt också.

Pogba: 5 - Höll ihop mittfältet (mer eller mindre ensam i andra halvlek) och stod för två assist.

Matic: 2 - Svårbedömd. Å ena sidan bra på att bryta Newcastles anfall stundtals, och bra på att göra sig tillgänglig, samt att passa framåt i första. Å andra sidan stundtals okoncentrerad med farliga bolltapp, och efter en hyfsat pigg start så försvann han mer och mer. Känns inte som om han klarar 90 minuter.

Greenwood: 3 - Stod för en solid insats till höger, även om han mestadels hade svårt att få till det. Skapade första målet med sitt skott som Woodman inte kunde hålla.

Bruno: 4 - Blandade och gav spelmässigt och såg stundtals lite okoncentrerad ut... sen fick han för sig att dra en raket rätt upp i krysset. En spelare som alltid kan göra skillnad.

Sancho: 2 - Blek insats med en hel del felpass och bolltapp. Har en bit kvar.

Ronaldo: 5 - Stod för två mål, ett äkta måltjuvsmål och ett bra avslut. Får ett extra plus för att leverera så fint i sin återkomst.

Lingard: 4 - Stod för ett bra inhopp och krönte det med ett mål.

Martial: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

van de Beek: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 4 - Startelvan, taktiken och bytena satt.

Summering: Matchens första halvlek var mest bara nötande, där Newcastle låg lågt och försökte kontra, vilket de såg rätt skarpa ut med. United skapade inte så mycket trots massivt bollinnehav, men när Ronaldo spräckte målnollan precis före paus så gav det andrum.

Även om man inte fick en kanonstart på andra halvlek så såg det ändå bättre ut, och man replikerade snabbt på kvitteringen, varefter luften såg ut att gå ur Newcastle som inte riktigt orkade. Bruno blev lite avundsjuk på allt Ronaldovurmande och bestämde sig för att påminna folk om att han fortfarande finns, med en sjujäkla raket rätt upp i krysset.

På tilläggstiden så visade även Lingard att han kan vara att räkna med, då han skruvade in spiken i kistan. Dock svårt att se vad för speltid han har att se fram emot när Cavani och Rashford är tillbaka, för då kommer det finnas många alternativ på de fyra offensiva positionerna.

Härnäst för United så väntar dock Young Boys borta på tisdag, då CL-gruppspelet drar igång.