Matchrapport och spelarbetyg: Manchester United vs Leicester

Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United ställde ut sin b-uppställning i det tuffa schemat, och bjöd upp till kamp innan man förlorade med 1-2 mot Leicester.

United XI: De Gea – Williams, Bailly, Tuanzebe, Telles – van de Beek, Matic (c) – Amad, Mata, Elanga – Greenwood

United bänk: Henderson, Lindelöf, Shaw, Wan-Bissaka, McTominay, Pogba, Bruno, Rashford, Cavani

Foxes XI: Schmeichel – Castagne, Fofana, Söyüncü – Albrighton, Ndidi, Tielemans, Thomas – Perez – Iheanacho, Vardy

Foxes bänk: Ward, Mendy, Praet, Fuchs, Amartey, Pereira, MAddison, Maswanhise, Choudhury
Domare: Craig Pawson

Inför: Ole valde att rotera allting utom Greenwood från senast, och gav svenske Anthony Elanga sin a-lagsdebut, och Amad fick göra sin PL-debut.

Rodgers valde å sin sida att bara göra två ändringar: Perez och Thomas kom in för Maddison och Pereira.

Första: Avsparken i på Old Trafford togs omhand av hemmalaget. I ett alltmer ihållande ösregn så inledde Leicester piggare och kunde redan i 11e ta ledningen då Tielemans (som tagit sig loss i luckan bakom Telles) slog en cross över hela straffområdet till en helt ren Thomas vid bortre som kunde direktskjuta in den i motsatta krysset till 0-1.

Kvitteringen kom dock blott fyra minuter senare, då Amad lyckades sno en långboll av Thomas och spela in den till Greenwood som ryckte förbi Söyüncü och rullade iväg ett avslut förbi Schmeichel till 1-1 vid bortre stolpen.

Förutom de två chanserna som blev till ett mål vardera så var det inte mycket som hände i inledningen. Ett par kollisioner som inte krävde behandling var mer eller mindre allt. Tielemans skickade i 27e minuten ett inlägg som gick mot mål och tvingade De Gea att tippa bollen över, men Leicester lyckades inte utnyttja hörnan till något.

Greenwood var grymt nära att springa sig fri i 37e på en långboll, men Söyüncü hann precis före och kunde rensa. En stor anledning till att det var så chansfattigt var att båda lagen gjorde det till en hobby att ge bort bollen när det närmade sig straffområdet.

På tilläggstiden så fick Leicester ett hyfsat frisparksläge, men det gick rakt i muren. När domare Pawson blåste av för pausvila så var ställningen oavgjord, säkert en missräkning för Leicester. Första halvleken hade varit en rätt slarvig historia.

Andra: Inga byten gjordes i paus, så Leicester kunde sparka igång andra halvlek. Andra halvlek tog helt enkelt vid där första slutat, med samma matchbild. En bit in i halvleken så började dock Leicester etablera ett rätt rejält tryck mot Uniteds straffområde dock. I 59e minuten så tvingades De Gea till en räddning då Iheanacho kom loss i djupet, och sen blev det panikslaget då ingen faktiskt tog sig i kragen och rensade förrän Williams panikslängde sig och gjorde det.

I 65e minuten plockades Perez av för Maddison, och United tog ut Greenwood och Elanga för Rashford och Cavani. Det första som hände efteråt var dock att Söyüncü tog sig loss från Rashfords markering och nådde högst (av någon anledning så hoppade Matic inte ens) och nickade in en hörna till 1-2.

I 73e minuten kom Leicester nära igen då Iheanachos inlägg mot Vardy nickades mot bortre stolpen där Tielemans precis missade att peta bollen i mål och istället krockade med stolpen, men han kunde fortsätta utan behandling. Amad fick lämna plats för Bruno i 78e, och Choudhury kom in för Vardy två minuter senare.

Bruno fick ett skapligt läge i 84e, men skruvade sitt skott en mil utanför. I 89e minuten nickade Rashford klart utanför på Williams inlägg. United pressade för ett kvitteringsmål men kom aldrig närmare än Brunos felträff. När domare Pawson blåste av matchen så stod Leicester som vinnare, dock betydligt knappare än de förmodligen hoppats.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, 0: Bänkningsklass, -∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 3 - Kunde inte göra något på målen.

Williams: 2 - Slarvigt passningsspel i första, och var ganska virrig bakåt. Höjde sig lite i andra, men inte godkänt. Såg ut att sakna självförtroende.

Bailly: 3 - Okej insats.

Tuanzebe: 3 - Blev dragen helt ur position av Iheanacho för första målet. Något skakig i första men höjde sig i andra.

Telles: 2 - Var inget rundningsmärke som senast iallafall, men insatsen var... inte godkänd.

van de Beek: 1 - Stundtals såg han vårdad ut, men han säkerspelade så det tjöt om det och såg aldrig ut att ha vare sig intensitet eller självförtroende.

Matic: 2 - Märklig insats av Matic. Tappade Tielemans vid första målet, och hoppade inte för att utmana Söyüncü vid andra, men spelmässigt var han nog bäst i United i första. I andra tappade han en hel del dock.

Amad: 3 - Noterades för en assist. Var pigg i första halvlek, men försvann rätt mycket i andra. Godkänd.

Mata: 0 - Osynlig, och de få gånger bollen kom nära hade han en osedvanligt tung touch som bollen bara skvätte iväg från.

Elanga: 2 - Såg inte riktigt ut att våga ta risker, och saknade styrkan. Såg småpigg ut stundtals men kom inte någonvart egentligen.

Greenwood: 4 - Gjorde matchens enda mål och var hyfsad allround också.

Cavani: 2 - Lyckades inte göra någon skillnad med sitt inhopp denna gång.

Rashford: 1 - Kom in, tappade bort Söyüncü och sen tappade han bort sig själv också. Verkligen inget bra inhopp.

Bruno: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 3 - Laget han ställde ut bjöd upp till kamp även om man förlorade i slutändan. Hade inte mycket val med tanke på spelschemat.

Summering: Uniteds b-uppställning stod för en hygglig kämpainsats och pressade Leicester, men lyckades i slutändan inte ro hem några poäng.

Som väntat så var det en del spelare som hade problem. Både Williams och Telles var marginellt bättre än senast de spelade utan att för den sakens skull vara godkända. Matic blandade och gav på allvar, samtidigt som van de Beek såg ut som en sentida-i-United Tom Cleverley helt utan viljan som denne alltid visade upp. Mata kom aldrig in i matchen överhuvudtaget.

Ska man plocka ut något positivt så gjorde Greenwood mål igen, och Amad såg hyfsad ut. Både Bailly och Tuanzebe var skapliga.

Däremot att man gjorde ett byte vid en defensiv hörna, och Rashford direkt tabbade sin gubbe, som gjorde mål... sånt ska inte hända, punkt slut.

Resultatet gjorde varken till eller från för United då man redan säkrat CL-spel i och med West Hams förlust mot Everton i söndags. Däremot innebar det att City nu matematiskt vunnit PL denna säsong, samtidigt som man stack en pinne genom Liverpools CL-förhoppnings-hjul.

För United väntar nu som bekant den uppskjuta matchen mot Liverpool redan på torsdag.