post image

Mata: Vi måste hjälpa kidsen

Skriven av: admin
Publicerad 2019-10-09
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Enligt Juan Mata är det viktigt att Manchester Uniteds seniora spelare nu ser till att finnas där som bra förebilder som kan hjälpa den flod av ynglingar som forsat in i förstalaget den senaste tiden.

United har stor tro på sig engen akademi och i Solskjaer och Woodwards nya satsning tycks man ha anammat det som en tydlig del av processen och strategin. Spelare som Gomes, Chong, Garner, Williams och Greenwood har tagit rejäla kliv på kort tid och Juan Mata säger att det är de äldre spelarnas ansvar att ta hand om de yngre grabbarna för att göra övergången mellan ungdomslag och A-lag smidig och smärtfri.
"Vi har unga spelare som är på väg upp nu och jag ser mig själv i dem ibland. Jag minns när jag var 18 eller 19 i Valencia. Jag hade en del svåra stunder för jag spelade inte så mycket i början, men jag hade några äldre spelare som hjälpte mig. Jag tror att det är så erfarna spelare behöva behandla unga spelare. Förhoppningsvis har de många år på sig att växa som spelare och njuta av sin fotboll i den här klubben och vi som äldre spelare vi är här för att hjälpa dem."
Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen