post image

Manchester Uniteds fördel i jakten på Bellingham

Skriven av: admin
Publicerad 2022-09-22
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Enligt The Athletic har Manchester United en fördel mot Liverpool och Chelsea i jakten på Jude Bellingham. 

United har länge haft Jude Bellingham på sin radar. Man försökte signa honom redan som 15-åring, men han blev då kvar i Birmingham. Och när han som 16-åring – sommaren 2020 – var redo att lämna klubben så bjöd United in honom och hans familj till Carrington, där man togs emot av bl.a Sir Alex Ferguson, Bryan Robson och Eric Cantona. Och det är ju en fingervisning på hur angelägna United var att signa honom.

Tyvärr så valde han istället att gå till Borussia Dortmund och han har under sina två år i Tyskland etablerat sig som en av de bästa mittfältarna på marknaden, blott 19 år gammal.

Nästa sommar förväntas han lämna Dortmund och intresset bland storklubbarna sägs vara enormt redan nu. Framförallt är det Liverpool, Chelsea och United som länkas med spelaren och The Athletic menar att United kan ha en fördel i racet.

Förutom att man förhoppningsvis gjorde gott intryck den där sommaren för två år sedan så ska också Uniteds fotbollsdirektör John Murtough vara god vän med spelarens far - och tidningen menar att alla intressenter är medvetna om att en god relation till familjen kan ge en fördel i racet.

Enligt rapporten kan också Uniteds enorma kommersiella plattform och varumärke bli en viktig faktor i racet och spelarens val av ny klubbadress, när det blir dags att lämna Tyskland.

Källa: Athletic

Kommentarer till artikeln

5 KOMMENTARER

 1. Det skrivs att Dortmund kan komma kräva så ”lite” som £130m (i runda tal ca 1,5 miljarder kronor) och om detta skulle bli sanning, då blir Bellingham den 3e dyraste spelaren efter Neymar och Mbappe.

  Min enda fråga är:
  Vem vill betala 1,5 miljarder kronor för en ytterst talangfull 19 åring?

  Ytterst tveksamt att United ens vill (även om man hade 1,5 miljarder över) lägga ut så mycket för EN ENDA spelare. Samma sak är väl Real Madrid och Bayern Munchen. Barcelona har inte råd och Liverpool/Chelsea har för fattiga ägare. Kvar blir oljelagen City, Newcastle och PSG.

  1
  0
  1. Antingen har du aldrig sett honom spela eller så kan du inte fotboll, killen är ett unikum.
   Han är bra på precis allt, finns ingen i dagens fotboll som är i närheten av honom.

   Han är utan tvekan värd dom pengarna sett till dagens hutlösa summor.

   4
   2
   1. Jag har sett honom spela flera gånger (bla matchen mot City).
    Vet att han är unikum och har redan skrivit här på detta forum att jag anser att Bellingham är redan bättre än både Bruno och Eriksen, fast han är bara 19 år.
    Men nu pratar jag om pengar, helt sjuka pengar. Och det går inte säga ”han är värd 1,5 miljarder kronor”. Det handlar mera om viljan att betala vissa summor.

    3
    1
    1. Det är inte FM där du ser statsen i förhand.
     Alla värvningar är en chansning, men en 19åring som är en av världens bästa mittfältare? Ja tack!

     Sluta tänk på pengarna, de har jag gjort för längesedan.
     De är låtsas pengar!

     2
     1
     1. Det är ju losers, dvs fansen som betalar dessa ”låtsas pengar” genom dyrare abonnemang, dyrare biljettpriser, dyrare matchtröjor osv osv. Det finns alltid en stackars loser nånstans som står för notan. Tänk om alla skulle sluta betala för sig, sluta köpa matchtröjor, sluta gå på matcherna, säga upp C More eller Viaplay abonnemang. Vad tror kommer hända då?

      2
      0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen