Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

På ett oerhört dimmigt Leigh Sports Village så kämpade sig United till en stabil 3-0-seger mot Spurs för att studsa tillbaka från senaste ligamatchen där man överraskande förlorade hemma mot Bristol. Zelem satte en straff, en frispark och assisterade till Sigsworths mål. Matchen slutade dock i moll då Toone på tilläggstid fick direkt rött kort.

United XI: Earps – A.Turner, McManus, M.Turner, Smith – Ladd, Zelem (c), Groenen – Galton, Sigsworth, Ross

United bänk: Ramsey, Harris, Ökvist, Arnot, Hanson, Toone

Manager: Casey Stoney

Spurs XI: Morgan – Neville, Godfrey, Filbey, Mitchell – Green (c), Percival – Addison, Quinn, Davison – Dean

Spurs bänk: Drew, Leon, Peplow, Schillaci, Worm, Graham, Ayane

Manager: Karen Hills

Domare: Edward Duckworth

Inför: United saknade James pga avstängning (5 gula kort), och dessutom blev det för ett par dagar sen klart att Mollie Green spenderar resten av säsongen på lån hos Sheffield United. Så United mönstrade bara sex spelare på bänken.

Första: På ett väldigt dimmigt Leigh Sports Village så tog Spurs hand om avsparken, för dagen helt i ljusblått, inför 1836 åskådare. Ross fick i 13e minuten iväg ett skott från mitt i boxen som dock Morgan kunde rädda säkert. Groenen fick i sin tur ett öppet skottläge efter en försvarmiss två minuter senare, men hennes avslut gick tätt utanför stolpen. En hård nick av Galton i 22a minuten räddades nere vid stolpen av Morgan. United hade kontroll rent spelmässigt, men det gick ofta rätt sakta att ta sig framåt.

Spurs kom nära att få in ett ledningsmål i 26e efter ett oväntat skott som Earps tvingades tippa rakt upp, och som hon sen krockade med en motståndare när hon skulle plocka ner, vilket gjorde att de båda två blev liggande, men båda kunde forsätta efter lite behandling.

Det fortsatte vara chansfattigt, och United fortsatte dominera, men i 44e minuten fick iallafall Ross iväg ett lågt skott som Morgan fick sträcka sig för att tippa utanför stolpen till hörna. Innan det var dags för pausvila så fick Smith gult kort för en nerdragning. När domare Duckworth blåste av för pausvila i dimman så var ställningen fortsatt oavgjord, och känslan var att vädret ställde till med problem.

Andra: United sparkade igång andra halvlek utan att några byten gjordes, och dimman hängde kvar. United körde vidare som i första halvlek med klar spelmässig dominans, men inte många chanser. Dean fick ett läge mitt i boxen i 55e minuten och drog till ett hårt avslut som dock Earps var med på och kunde tippa åt sidan.

Strax därpå klev Addison av för Graham. Två minuter senare fick United straff, ingen aning om för vad. Upp stegade iallafall Zelem och skickade säkert in 1-0 intill ena stolproten - Morgan var inte ens nära. Ross fick lämna plats för Hanson när United gjorde sitt första byte i 62a.

Sigsworth utökade till 2-0 två minuter senare då en hörna damp ner framför hennes fötter och hon från nån meters håll bara hade att peta in bollen i mål. Denna gång var Spurs väldigt nära att svara direkt då de fick iväg ett skott som gick i ribban, men returen sköts över.

Ytterligare en chans kom några minuter senare då en djupledsboll spelade loss Dean som nästan lyckades runda Earps och dra till ett avslut i mål, vilket dock gick i stolpen och ut. Groenen byttes ut för Toone i 79e. Strax därpå fick M.Turner kliva av för Harris också. Spurs plockade av Filbey för Leon.

Godfrey fick gult kort för att ha kapat Ladd i 85e minuten, vilket hon själv blev sittande rätt länge för. På frisparken som följde, tätt utanför straffområdet, så skruvade Zelem in 3-0 intill stolpen. På tilläggstid så fick Toone direkt rött kort för nånting efter att ha blivit fälld (eftersläng eller knuff vet jag inte riktigt). Percival fick gult för fällningen.

När domare Duckworth blåste av för full tid stod iallafall United som klara vinnare efter tre mål på fasta (straff, hörna, frispark). Toones röda kort blir dock jobbigt då man som sagt lånat ut Green.

United ligger på fjärde plats i tabellen, 14 poäng efter Chelsea på tredjeplatsen som idag chockade Arsenal med 0-4 borta och därmed gjorde topp3 till ett getingbo. United har däremot en match mindre spelad än Chelsea och två än Arsenal och City. Man skuggas dock av Everton som har lika många poäng men sämre målskillnad.

Härnäst för United väntar ett hemmaderby i FA-cupen mot City på lördag.