Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United tog emot City hemma på Leigh Sports Village i FA-cupen, och en slarvig insats innebar att man åkte ut med siffrorna 2-3. Mål av inhoppande James och ett självmål av Hemp räckte inte för att rå på City, som tack vare två mål av White och ett av Scott kunde ta sig vidare. United hade chanser och kanske borde ha fått ett mål till godkänt, men med det slarv man uppvisade så är det svårt att argumentera för att man förtjänade mer än man fick.

United XI: Earps – A.Turner, McManus, M.Turner, Smith – Zelem (c), Groenen, Ladd – Sigsworth, Ross, Hanson

United bänk: Mikalsen, Harris, Ökvist, Palmer, James, Arnot

Manager: Casey Stoney

City XI: Roebuck – Stanway, Houghton (c), Bonner, Stokes – Scott, Walsh, Weir, Hemp – Wullaert, White

City bänk: Benameur, Coombs, Bremer, Toland, Park, Bissell, Fidalgo

Manager: Nick Cushing

Domare: Michael Barlow

Första: Avsparken på Leigh Sports Village, inför 1948 åskådare, togs av bortalaget. United inledde med en hög och aggressiv press, men även om man vann boll högt några gånger så kom man inte in i boxen för att avsluta. Däremot så slarvade man en hel del då spelare som McManus, Ross och Sigsworth alla var väldigt passiva i bollinnehavet och sedemera blev av med den, väldigt onödigt.

Matchens första heta läge tillföll istället gästerna i 11e minuten då Wullaert bröt in från vänster och släppte bollen i djupet till White som tog sig förbi M.Turner och försökte placera ett avslut förbi Earps som dock var med på noterna och tippade bollen åt sidan ut till hörna, vilken inte resulterade i något.

Precis så intensivt som Uniteds spel utan boll var, precis så duttigt var spelet med boll. Felpass och att ta för lång tid på sig var mer regel än undantag i matchens första tjugo minuter, och man lyckades inte bygga några vettiga anfall då man gjorde det lätt för City att återerövra boll. Man lyckades däremot åtminstone freda sitt eget mål till nästan samma grad.

I 24e minuten tvingade Hanson fram en felpass av Roebuck som gick rakt till Sigsworth, men Sigsworths avslut nickparerades av en välplacerad Bonner, vilket sen följdes av ett hyfsat ofarligt skott över ur dålig vinkel. City kontrade tämligen omgående och McManus fick bryta ett inlägg till hörna precis framför fötterna på en motståndare, och hörnan nickades på mål, dock utan att besvära Earps som enkelt kunde plocka.

United hade problem då mittfältet hade väldigt svårt att göra sig tillgängligt, vilket innebar att mycket av spelet byggde på långbollar av mittbackarna. City tog ledningen i 30e minuten då McManus klantade sig enormt med en bakåtpass, vilket gav White fritt läge att chippa in 0-1 över en utrusande men chanslös Earps. Ett mål som inte direkt kom som en överraskning med tanke på Uniteds schabblande med boll.

Så mycket mer hände inte förrän domare Barlow blåste av för pausvila. United var intensiva utan boll och störde City, och det kunde bli farligt när man bröt högt, men man slarvade alldeles för mycket med bollen. För lösa passningar, rena felpassningar, för många tillslag innan man gjorde något med den... skärpning krävdes till andra halvlek.

Andra: Några byten gjordes inte i paus utan United sparkade igång andra halvlek. I 50e minuten borde Wullaert ha utökat efter att McManus gått bort sig vid mittplan och Wullaerts fått en boll i djupet, och väl i straffområdet kunnat dra bort M.Turner, men hennes avslut ur helt fritt läge gick överraskande utanför stolpen.

United var nära att skruva in en hörna i 55e minuten, men Roebuck lyckades mota bort bollen. Minuten därpå small det dock åt andra hållet då White satte sitt andra för dagen genom att skarva in ett inspel till 0-2. Ross plockades av för James i 60e.

Groenen bröt en passning högt i banan minuten därpå och spelade fram Hanson som avancerade och drog till ett skott som Roebuck precis kunde tippa över ribban till hörna, vilken rann ut i intet. Zelem skruvade en hörna rakt i mål i 67e, men det blåstes bort då Hanson knuffade Roebuck lite för mycket. James reducerade dock två minuter senare då hon sprang loss på en långboll av McManus, bröt in vid straffområdeshörnet och sköt in bollen lågt intill stolpen med vänstern till 1-2. United passade i samma veva på att plocka av Sigsworth för Arnot.

United trodde de tagit ledningen i 73e då Zelems frispark fann McManus vid bortre stolpen och hon petade bollen mot mål, men tydligen så lyckades Roebuck rädda på linjen. Reprisbilderna gav inga ledtrådar för huruvida beslutet var rätt (mest för att bara en usel vinkel visades), men domare Barlow vinkade hur som helst för att spelet skulle fortgå.

Uniteds förhoppningar grusades däremot i 76e då Scott placerade in 1-3 från straffområdeslinjen efter att United misslyckats med att rensa bort en boll. Tre minuter senare fick Wullaert lämna plats för Coombs. Roebuck kunde enkelt skopa upp ett skott av James. Hanson borde ha gjort det bättre när hon fick ett inspel av Smith, men helt ren i boxen så missade hon att avsluta alls.

2-3 kom lite ur det blå i 88e då en hörna nickades i eget mål av Hemp, i en båge över Roebuck. Hemp fick därefter salt i såren då hon fick en rejäl smäll i en duell med A.Turner och började blöda näsblod. Efter lite behandling var hon dock tillbaka i spel.

James fick en sista chans men drog från tätt utanför straffområdet sitt avslut över. Efter åtta minuters tilläggstid, pga flertalet avbrott för skador, så blåste domare Barlow till slut av matchen och City stod som vinnare. United åkte därmed ut ur FA-cupen.

Rent generellt så var det inte alls någon bra insats av United - försvaret virrade, särskilt McManus, och mittfältet spenderade större delen av matchen med att spela bollen bakåt. Anfallet hade dessutom oerhört svårt att komma till något förrän James kom in och började gå rakt mot mål. Ross såg bara helt vilsen ut på plan, och dessutom verkar Groenen var rätt bortslösad i matchbilder där United knappt har eller kan behålla bollen.

De positiva insatserna stod främst James för med sitt inhopp, men även Smith stod för en rätt pigg insats som vänsterback.

Damernas nästa match är hemma mot Chelsea i Continental Cup på onsdag den 29e Januari.