Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Efter den tunga förlusten mot West Ham senast så såg det oroväckande ut första minuterna när man direkt hamnade i underläge hemma mot Everton. Som tur var så svarade man dock bra på det och kvitterade omgående, och höjde sig sen tillräckligt för att utöka två gånger om före pausvilan, varefter man kunde kontrollera och spela av andra halvlek. I och med vinsten så klev man om just Everton på målskillnad i tabellen, vilket gör att man parkerar på fjärde plats bakom Chelsea, Arsenal och City.

United XI: Earps – A.Turner, McManus, M.Turner, Harris – Ladd, Groenen, Zelem (c) – Sigsworth, James, Galton

United bänk: Mikalsen, Ökvist, Toone, Arnot, Hanson, Ross, Smith

Manager: Casey Stoney

Everton XI: 23 Korpela – 14 Morgan, 20 Finnigan, 6 George, 3 D.Turner – 17 Graham (c), 21 Clemaron – 11 Kelly, 15 Pike, 8 Kaagman – 10 McGill

Everton bänk: 1 Levell, 2 Hinds, 4 Broughham, 7 Boye-Hlorkah, 9 Hughes, 13 Stringer, 16 Cain

Manager: Willie Kirk

Domare: Joe Hull

Första: Everton sparkade igång matchen på Leigh Sports Village och tvingade direkt Earps parera ett skott ur trängd vinkel till hörna, och hörnan skruvades fram och nickskarvades in av McGill till 0-1. Den ledningen fick dock inte Everton behålla mer än nån minut, då Sigsworths inlägg från höger trycktes in av James till 1-1 i Uniteds första anfall efter att ha sparkat igång igen.

Sigsworth försökte sig på en direktvolley på Harris inlägg, men skickade bollen högt över. Domare Hull pekade direkt på straffpunkten i 11e minuten då James bröt in i straffområdet och fälldes av Finnigan som helt missade boll. Det var inga protester från någon. Zelem stegade upp för att ta straffen, och Korpela var väldigt nära att kunna ta straffen då hon gick åt rätt håll, men den var för välplacerad intill stolpen, så United tog ledningen med 2-1.

Efter en hörna i 19e minuten så fick en Evertonspelare i stort sett fritt skottläge vid straffområdets utkant, men hon tog för lång tid på sig att försöka kontrollera bollen och lyckades inte få iväg något skott. Spelmässigt så blev matchen tätare efter att United tagit ledningen, med en period av mycket spel på mittplan.

Graham brassade på med ett hårt skott i 25e som susade tätt över ribban. Minuten därpå fick James ett bra skottläge i motståndarnas straffområde framspelad av Ladd efter att Groenen vunnit boll, men Korpela lyckades tippa avslutet över till hörna. Galton fick nästan ett läge några minuter senare, men hon halkade vid skottögonblicket och avslutet studsade ofarligt utanför.

Ladd noterades för matchens första gula kort då hon kom sent in i en tackling i 33e minuten. Matchen tajtades till än mer och chanserna lyste med sin frånvaro åt båda håll... fram tills precis före paus, då James fick bollen av Galton vid straffområdesgränsen, kroppsfintade bort en försvarare och borrade in 3-1 intill bortre stolpen.

När domare Hull blåste av för pausvila så hade United en stabil ledning, vilket var ett starkt svar på det tidiga underläget man hamnade i.

Andra: Varken Stoney eller Kirk gjorde några byten i paus, så United sparkade igång andra halvlek. United hade ett klart grepp om taktpinnen i början av andra halvlek, men sistabollarna fastnade på Evertons försvar. Everton kom nära nio minuter in i halvleken då Earps stod för en dålig utspark och en Evertonspelare kunde försöka lobba över Earps, men M.Turner var med och kunde nickrädda framför linjen.

Groenen prövade skottlyckan i 62a men Korpela hade inga problem med att greppa skottet. Strax därpå gjorde Everton ett dubbelbyte då Kaagman och Pike plockades av för Cain och Boye-Hlorkah. I samma veva fick Sigsworth lämna plats för Hanson. Everton fick iväg ett par avslut kommande minuter, men det var inte skott som ställde till med problem för Earps.

Clemaron åkte på gult kort i 68e då hon missade bollen och träffade Hansons vrist med dobbarna. Fem minuter senare så plockades Ladd av för Toone. I samma veva så lämnade Graham över kaptensbindeln till D.Turner och haltade av för Stringer. Zelem försökte sig på ett placerat skott efter en hörna vilket Korpela tippade ut till ytterligare en hörna då hon inte ville greppa pga att Hanson var där redo att hugga på en retur.

I 85e minuten vann Hanson boll högt och spelade fram Galton, som dock ur halvtaskig vinkel skickade bollen utanför bortre stolpen. Harris fick lämna plats för Smith i 89e. D.Turner hann försöka sig på en direktvolley på Boye-Hlorkahs inlägg i andra tilläggsminuten, men lyckades bara skicka bollen över, och Boye-Hlorkah fick själv ett skottläge efter att Smith missat en brytning, men även hon sköt över.

När domare Hull blåste av för full tid efter fyra tilläggsminuter så stod United som vinnare efter första halvlekens mål. Andra halvlek hade man bra kontroll över och spelade mestadels bara av halvleken på ett disciplinerat sätt.

Främst så var det Lauren James som utmärkte sig för dagen, med sina två mål i första halvlek, och i övrigt var det framförallt en disciplinerad laginsats som stod ut, där man svarade bra på Evertons tidiga ledningsmål.