Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

I semifinalen av Continental Cup hemma på Leigh Sports Village så stod ett skadedrabbat United för en ganska blek insats, särskilt offensivt, och fick se sig besegrade efter att Mjelde gjort matchens enda mål.

United XI: Earps – A.Turner, McManus, M.Turner, Smith – Ladd, Zelem (c), Groenen – Sigsworth, James, Arnot

United bänk: Mikalsen, Harris, Ökvist, Ross, May

Manager: Casey Stoney

Chelsea XI: Telford – Mjelde, Bright, Eriksson (c), Andersson – Ingle, Spence – Cuthbert, Reiten, Blundell – England

Chelsea bänk: Berger, Carter, Cooper, Napier, Murphy

Manager: Emma Hayes

Domare: Elizabeth Simms

Första: Avsparken på Leigh Sports Village togs omhand av bortalaget. United hade några tidiga halvchanser som inte utmynnade i något, innan Chelsea kontrade med ett par liknande, som inte heller resulterade i något.

United fokuserade främst på att försöka få iväg bollar till James i djupet, dock med begränsad framgång. Chelsea började tålmodigt att kontrollera bollinnehavet mer, och forcera spelet in på Uniteds planhalva. Chanser skapade dock inget av lagen.

McManus blev i 31a liggande efter att ha fällt Cuthbert och fått en smäll i samma veva, vilket också gav Chelsea ett frisparksläge utanför straffområdeshörnet. Efter ett par minuters behandling så kunde hon halta av till sidlinjen, och fick ett gult kort för fällningen. På frisparken så nickrensade United dåligt och en Chelseaspelare kunde rikta en nick mot mål, vilken Earps lyckades tippa i ribban varefter den rensades. Bra räddning.

På tilläggstid så hann James få gult kort innan hon nästan spelade loss Sigsworth till ett öppet läge, men tyvärr hann Telford precis först på bollen. När domare Simms blåste av för pausvila efter fyra tilläggsminuter så var ställningen fortsatt oavgjord efter en väldigt chansfattig första halvlek.

Andra: United kickade igång andra halvleken utan att Stoney eller Hayes gjort några byten. Arnot fick i 53e minuten ett nickläge efter en dålig utboxning, men även om hon lyckades nicka över Telford så var det fyra Chelseaförsvare mellan henne och målet, så bollen kunde rensas.

Eriksson fick gult kort i 57e minuten för att ha fällt Zelem. Groenen vann snyggt boll och spelade fram Sigsworth i djupet i 61a, men Sigsworth fick se sitt skottläge stängas och det hela passades ut i intet.

Nålnollan spräcktes i 72a då Mjelde spelades fram i utkanten av straffområdet där hon ur dålig vinkel kunde dunka in 0-1 över Earps in i bortre krysset. Sigsworth fick ett gult i 74e innan Arnot fick lämna plats för Ross i 76e. United hade oehört att skapa något framåt och den offensiva impotsenen (förstärkt av flera yttrar på skadelistan och väldigt offensivt bleka ytterbackar) kostade.

När domare Simms blåste av för full tid så stod Chelsea som vinnare efter en tajt och chansfattig match där Uniteds offensiva impotens fällt avgörandet (och Mjeldes mål, såklart).

Arnot stod för en dålig insats på kanten, och varken Sigsworth eller James lyckades med mycket. Mittfältet klarade inte av att få fram bollen, och de skadade yttrarna saknades enormt då ytterbackarna inte lyckades bidra offensivt.