Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

I en tuff batalj mot Wolves så kom United ut med en knapp seger efter att Mata gjort matchens enda mål. Däremot tvingades en inbytt Rashford kliva av efter att ha fått en smäll, vilket onekligen var smolk i glädjebägaren då det bara är fyra dagar till bortamatchen mot Liverpool.

United XI: Romero – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (c), Williams – Matic, Fred – Greenwood, Mata, James – Martial

United bänk: Grant, Dalot, Jones, Pereira, Lingard, Chong, Rashford

Wolves XI: Ruddy – Dendoncker, Coady (c), Saiss – Doherty, Moutinho, Neves, Jonny – Adama, Jimenez, Neto

Wolves bänk: Patricio, Bennett, Gibbs-White, Vinagre, Kilman, Ashley-Seal, Rasmussen

Domare: Kevin Friend

Inför: Solskjaer gjorde tre ändringar från Norwich; Romero klev in i målet, Pereira fick lämna plats för James och Greenwood kom in för Rashford. Wolves, å andra sidan, gjorde bara en ändring från krysset mot Newcastle, då Ruddy hoppade in för Patricio.

Första: Detta var ju då som bekant omspel i FA-cupen efter att lagen kryssat på Molineux. Avsparken på Old Trafford togs omhand av bortalaget, i helsvarta kit med brandgula strumpor. James lyckades springa igenom i tredje minuten men lyckades inte ta sig förbi Ruddy som fick en hand på bollen varefter försvaret rensade till hörna.

Nån minut efter det så fick Jimenez ett skottläge som han skruvade utanför bortre stolpen. Båda lagen hade halvchanser som vare sig Romero eller Ruddy hade några större problem med strax därpå.

Baklängesmålet lät dock inte vänta på sig, utan efter tio minuters spel så schabblade Fred då han sköt en passning på Matic, vilken studsade loss och lät Jimenez sno bollen av Maguire (som fick sig en stämpling i samma veva, men kunde fortsätta) och spela fram Neto som kunde rulla in 0-1. Trodde man, men VAR påkallade domare Friends uppmärksamhet och målet dömdes bort för en hands på Jimenez. Saved by the gong.

Matic fick efter en hörna nickrädda en boll som var påväg mot mål efter en misslyckad nickrensning av Lindelöf. Samme Matic fick i 26e minuten vara glad att Williams kunde reda upp det efter att han sölat och tappat boll till Adama. Åt andra hållet så tvingades Ruddy till en räddning i 28e minuten då Mata avlossade ett lågt skott. Matic blev strax därpå liggande efter att ha fått en smäll i ansiktet av Adama, vilket domare Friend missade, och Wolves fick upp bollen till hörna. Matic kunde fortsätta.

Wolves var nära att göra mål på den hörnan (kort hörna, inlägg), men avslutet av Doherty gick i stolpen, och efter att Jimenez missat att avsluta på returen så åkte linjedomarens flagga upp, oklart vem av de två som var offside dock.

På en kontring i 33e så fick Martial bryta in och centralt utanför straffområdet avlossade han ett skott som gick rakt på Ruddy och inte innebar några problem för denne. Fred fick matchens första gula kort efter 37 minuters spel, av allt att döma för upprepade fällningar.

James fick ett läge efter en djupledsboll, men lyckades inte överlista Ruddy som stod för en stabil räddning. Williams och Neto knuffades lite, troligen över att Neto inte ville lämna över bollen snabbt nog, men domare Friend nöjde sig med en muntlig varning för båda.

När domare Friend blåste av för pausvila så var ställningen fortsatt oavgjord. Ruddy hade fått göra ett par stabila ingripanden, men även Romero hade fått gå ut och rensa en del, och United hade tur som inte var i underläge efter den knappa handsen som VAR plockat upp.

Andra: När United sparkade igång andra halvlek hade ingen manager valt att göra några ändringar i sitt manskap. James fick halvlekens första klara läge, framspelad av Williams i 52a minuten, då han tog emot bollen i straffområdet, tog ett par steg framåt och sköt bollen förbi Ruddy och tätt utanför bortre stolpen.

I 59e minuten fick Neto gult kort när han totalmissade bollen och kapade Williams. United gjorde ett dubbelbyte i 63e, då James och Greenwood plockades av för Rashford och Pereira. United tog ledningen fyra mintuer senare då man kontrade, bollen hamnade hos Martial som drog den i djupet där Mata pinnade iväg och kunde lobba in 1-0 över Ruddy.

Neto blev Wolves första bondeoffer, då han fick lämna plats för Gibbs-White i 71a minuten, efter att strax före ha slösat ett läge med en alldeles för hård passning i djupet. Maguire fick ett gult för en fällning nån minut därpå. Rashford blev oroväckande liggande i 76e minuten efter att ha fått en smäll i en duell, och han tvingades halta av efter att ha fått lite behandling, fast han joggade snart tillbaka ut. Han blev däremot liggande igen framåt 79e minuten och fick kliva av för Lingard.

Dendoncker fick syna ostskivan i 84e minuten för att ha fällt Fred. Adama plockades av för Buur i 88e. Matchavslutningen var tämligen händelselös. Pereira skickade iväg ett lamt och lågt skott i famnen på Ruddy i 94e. När domare Friend blåste av för full tid stod United som vinnare efter Matas mål, men priset för avancemanget var potentiellt högt då Rashford tvingades kliva av skadad.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, -∞: Dags att gå i pension.

Romero: 4 - Tvingades inte till några egentliga räddningar, men var väldigt aktiv och kom ut för att rensa bollar flera gånger. Kontrollerade sitt straffområde på ett sätt som De Gea bara kan drömma om.

Wan-Bissaka: 3 - Gjorde det okej, även om han hade vissa problem mot Adama. Och offensivt måste han bättra sig - han kommer till bra positioner men är alldeles för långsam på att bestämma sig för vad han ska göra med bollen.

Lindelöf: 4 - Hade några felplacerade passningar, men i överlag stod han för en bra insats där han spelade mer fysiskt än vanligt.

Maguire: 3 - Okej insats, men blev frånsprungen några gånger och såg inte alls lika säker ut som Lindelöf.

Williams: 4 - Stoppade Neto i fickan och behöll honom där matchen igenom.

Matic: 3 - Finns både positivt och negativt att säga. Skyddade backlinjen bra, men hade stundtals svårt att hänga med Wolves mittfältare. Slog en del bra passningar, men tappade boll för att han inte fick iväg den snabbt nog. För tillfället ett hyfsat alternativ men han kommer inte hålla länge till om han ska spela 90 minuter varje match.

Fred: 3 - Kan inte skjuta alls, och var nära att ge bort ett mål, men arbetade hårt. Kommer nog behöva vila snart men vem kan ens ersätta?

Greenwood: 2 - Var mest bara osynlig.

Mata: 4 - Det går fortfarande sakta, men får han lite yta så går det väl än. Hade ett par skarpa passningar i djupet, och gjorde det avgörande målet.

James: 2 - Hade en del bra löpningar i första, men lyckades inte avsluta på dem, och i andra halvlek försvann han helt innan han byttes ut.

Martial: 2 - Stod visserligen för en assist men i övrigt så hade han inte mycket. Blev väldigt stillastående och var inte i boxen när inläggen kom. Något ursäktad av oerhörda brister i att få fram bollen till honom, men ändå inte bra nog.

Rashford: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Pereira: 3 - Okej inhopp, bidrog med en hel del energi.

Lingard: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 3 - Ställde ut ett lag som vann, visserligen, men att han valde att byta in Rashford med en skada som följd var inte stabilt.

Summering: United spelade (som vanligt numera?) en jämn och förhållandevis trög match mot Wolves, som kommit att bli något av ett mardrömsmotstånd. En match som kunde gått lite hur som helst, där United räddades av VAR efter lite rejält slarv, så stod båda målvakterna för stabila insatser innan United till slut fick till en kontring och kunde sätta ett avgörande mål.

Tyvärr blev priset högt, då Ole valde att byta in Rashford som sedemera fick sig en smäll i en duell och tvingades kliva av igen... inte direkt positivt för United då han varit det främsta hotet framåt rätt länge nu. Och man har, vilket alla säkert har koll på, ett möte mot Liverpool borta nu på söndag. Är man utan Rashfor där så går det nog nästan från riktigt svårt till nästintill omöjligt. Men vi får vänta och se vad hans status är...

United ställs i nästa runda mot antingen Tranmere eller Watford - de ska också spela omspel vilket de gör nästa torsdag, den 23e.

Utöver herrlagets knappa vinst mot Wolves så lyckades även damerna under kvällen ta sig vidare i en cup, nämligen Continental Cup (ligacupen), där man i kvartsfinalen besegrade Brighton hemma på Leigh Sports Village med 2-1, efter mål av McManus och Ross (Brighton missade dessutom en straff, plus att de gjorde sitt tröstmål på straff). En knapp vinst, men avancemang till semifinalerna för andra året i rad, där man kan lottas mot Chelsea, Arsenal eller Man City.