post image

Manchester United vs Southampton

Skriven av: admin
Publicerad 2020-07-13
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United tappade två blytunga poäng efter maximalt oflyt i slutminuterna med en skada på Williams och en insläppt hörna. Man hade länge ledningen efter att ha vänt ett tidigt ledningsmål, men i överlag hade man hela matchen problem att hantera Sotons höga och aggressiva press. Man sumpade chansen att på allvar ta kommandot i kampen om CL-platserna...

United XI: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw – Pogba, Matic – Greenwood, Bruno, Rashford – Martial

United bänk: Romero, Bailly, Williams, Fred, McTominay, Pereira, Mata, James, Ighalo

Soton XI: McCarthy – Walker-Peters, Stephens, Bednarek, Bertrand – Armstrong, Ward-Prowse, Romeu, Redmond – Ings, Adams

Soton bänk: Gunn, Smallbone, Long, Höjbjerg, Vokins, Ferry, Obafemi, Vestergaard, Danso

Domare: Chris Kavanagh

Inför: Solskjaer valde att, för femte ligamatchen i rad, köra samma elva. Detta har inte hänt sen 1993. För David De Gea innebar matchen hans 400e i United (alla tävlingar), på vilka han hållit 130 nollor. Han har därmed passerat Peter Schmeichel som den icke-brittiske spelare som gjort flest matcher för klubben.

Inte heller Hasenhuttl såg några anledningar att ändra, utan körde samma elva för tredje ligamatchen i rad.

Tidigare under dagen stod det också klart att CAS friade City, vilket innebär att det är topp4 som ger CL (även om United fortfarande har chansen på CL via EL också).

Första: Bortalaget sparkade igång matchen på Old Trafford. United hade inledningsvis svårt att hantera gästernas höga och intensiva press. I 10e minuten så schabblade Ward-Prowse med att ta emot en bakåtpass och lät Martial sno bollen, men denne kom för nära målvakten och lyckades inte överlista McCarthy som räddade avslutet med handen.

I 12e minuten så tog Pogba emot en pass från De Gea och schabblade nonchalant och lät Ings sno den, så Southampton kunde ta sig in i straffområdet, ett kort inlägg fann Armstrong, och denne gjorde inga misstag utan sköt in 0-1 förbi De Gea.

I 16e minuten kom Rashford loss på pass av Shaw och rakade in bollen under McCarthy, men linjedomarens flagga åkte helt korrekt upp för offside. I 20e minuten så fick han in en boll efter att Martial tagit ner Pogbas pass mitt i straffområdet och servat Rashford på fat - denne sköt in 1-1 förbi McCarthy in i bortre.

Southampton blev strax varse att en olycka kommer sällan ensam, då Martial fick bollen rättvänd av Bruno vid straffområdeshörnet, bröt framåt och placerade snyggt in 2-1. Martials 50e PL-mål för United. McCarthy tvingades till en solid räddning i 28e minuten när Pogba drog till ett hårt skott utifrån. Martial fick några minuter senare ett hyfsat skottläge men sköt högt över.

I 41a minuten kom Romeu in sent mot Greenwood och trampade på sidan av hans vrist, men domare Kavanagh tycktes missa det hela i.o.m. att han gav fördel av boll och inget mer, och VAR hade inget mer att säga om saken heller. Med tanke på hur sent han kom in borde det nog varit rött. Ward-Prowse fick istället matchens första gula kort två minuter senare när han bokstavligen talat lekte ryggsäck på Bruno.

När domare Kavanagh blåste av för pausvila så hade United ledningen efter att Rashfords och Martials one-two-punch svarat på Armstrongs ledningsmål. United var i överlag det lag som skapade mest, men Sotons aggressiva press gav alltid känslan att något kunde hända åt andra hållet också.

Andra: Inga byten gjordes innan United sparkade igång andra halvleken. I 51a minuten la sig Armstrong platt i en duell med Maguire i straffområdet, men domare Kavanagh friade. Stephens fick strax därpå gult kort för en sen fällning av Bruno. Walker-Peters fick syna ostskivan i 56e efter att ha smällt till bollen med handen på mittplan. Adams hade däremot tur att slippa ett kort när han satte armen/armbågen i huvudet på Lindelöf i en nickduell.

I 63e minuten kom matchens första byte, då Pogba plockades av för Fred, och Soton passade på att ta av Adams för Long. Soton var pigga i andra, men det var United som kom nära i 68e minuten, då Martial och Rashford kombinerade framåt och Rashford inne i straffområdet fick iväg ett avslut som täcktes till hörna.

Smallbone kom in för Armstrong i Sotons andra byte i 71a minuten. Shaw skadade vristen två minuter senare när han försökte slå ett inlägg. Han kom tillbaka ut på planen, men haltade strax därpå av och ersattes av Williams. Efter bytena så var det Soton som höll i taktpinnen och försökte ta sig in i Uniteds box. 2-1-ledningen kändes rätt klen.

I 80e minuten snodde Martial en boll och drog iväg på en enmanskontring, men efter en fin dribblingsräd över hela offensiv planhalva så misslyckades han med avslutet och sköt över. I 84e minuten kom ett dubbelbyte - Greenwood plockades av för James, och Bruno fick lämna plats för McTominay.

De Gea tvingades till en enhandsräddning när Redmond i 86e minuten bröt in i straffområdet och skickade iväg ett bra avslut. Romeu plockades, efter en hörna som blev en till hörna, ut för Obafemi.

I 89e minuten nickade Williams och Walker-Peters ihop och blev liggande. Williams fick vandra ut till omklädningsrummet i sällskap av en physio efter att ha fått flera minuters behandling. United hade inga bytestillfällen kvar för att kunna ersätta honom. Walker-Peters kunde dock fortsätta, så Southampton fick avsluta med en man mer.

Detta gav resultat för Southampton, som på en hörna lyckades forcera in 2-2 via Obafemi (framskarvad av Bednarek), där Lindelöf ställde onside men inte kunde stoppa denne. Så in i helvete typiskt.

När domare Kavanagh blåste av för full tid så hade United därmed försatt en gyllene chans att ta kommandot om topp4-platserna, och ligger istället kvar på femte plats med sämre målskillnad än Leicester.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, -∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 4 - Stod för ett par fina räddningar, särskilt enhandsräddningen på Redmonds skott. Sådär passning vid första målet, men det var mer på Pogba.

Wan-Bissaka: 2 - Hade en osedvanligt tung match och misstajmade t.o.m. tacklingarna. Hopplös med bollen.

Lindelöf: 3 - Var i överlag bra, fram till hörnan i slutet, där han gjorde allting fel mot Obafemi, och det kostade två poäng.

Maguire: 3 - Helt okej insats i överlag, såg ut som en clown på hörnan i slutet pga zonmarkering.

Shaw: 4 - Bra insats framåt, mycket av offensiven började halta när han klev av skadad.

Pogba: 2 - Schabblade med boll och gav bort ledningsmålet. Kompenserade något med ett fint upplägg till Martial för Rashfords mål, men i överlag hade han problem den här matchen. Hade svårt att hantera Sotons press.

Matic: 2 - Såg verkligen trött och seg ut i Sotons press. Skriande risk att han spelas för tungt och tappar formen totalt (igen). Förlorade nickduellen mot Bednarek på hörnan i slutet.

Greenwood: 2 - Väldigt anonym insats när mittfältet hade svårt att leverera något. Lyckades inte påverka som Martial eller Rashford idag.

Bruno: 2 - Noterades för en assist på Martials mål, men han hade en dålig dag idag, även om han jobbade hårt. Passningsspelet var mest rätt under isen dock.

Rashford: 3 - Bra offensivt, men såg också rätt passiv ut stundtals. Bra i passningsspelet och hade en period där han visade att han börjar hitta sin avslutsmojo igen.

Martial: 4 - Ett mål, en assist, en bra insats. Hade dock en del sådär avslut och såg lite väl självisk ut i vissa lägen.

Fred: 2 - Inget vidare inhopp. United tappade kontrollen totalt när han kom in, och han syntest knappt till.

Williams: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

James: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

McTominay: n/a - Spleade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 3 - Oviljan att rotera trots väldigt tätt matchande straffade sig här. Man hade inte kapaciteten eller orken att hantera Sotons aggressiva press på ett bra sätt. Däremot så var det mest bara maximalt oflyt det som hände i slutet...

Summering: Typiskt. Enda sättet att beskriva det på. Man hade chansen att ta kommandot om CL-platserna, och man fick detta.......

United inledde tämligen sådär, och de problem man hade i inledningen med Sotons höga och aggressiva press kom att lysa igenom regelbundet hela matchen (både backlinjen och mittfältet hade problem med den). Just den pressen gav också Southampton ett tidigt ledningsmål, vilket United förvisso svarade väl på med en snabb dubbel av Rashford och Martial.

Men efter det så bromsades spelet en del och även om man skapade några chanser kom man inte så nära att utöka... vilket man hade behövt och, det kändes redan från 75e minuten. När Williams sen i slutet tvingades utgå, och man inte hade bytestillfällen kvar... typiskt.

I och med resultatet ligger United fortfarande kvar på femte plats (detta börjar bli lika tjatigt som 6eplatsen förut), en poäng efter Chelsea och samma poäng som Leicester, dock sämre målskillnad.

Det står skrivet i stjärnorna att allt som kan gå åt pipsvängen i kampen om topp4 kommer gå åt pipsvängen. För Uniteds del väntar härnäst ett bortamöte mot Palace, och Roy Hodgson står nog redo att köra in ytterligare en käpp i hjulet. Den som lever får se.

Det är bara att hoppas att detta inte blev ett tvärstopp för Uniteds momentum, och att iallafall en av Shaw och Williams kan spela kommande matcher.

Kommentarer till artikeln

14 KOMMENTARER

 1. Jobbig dag!!!
  Chity vinner överklagan som väntat, man hade ju hoppats att när det finns regler så ska dom följas och inte att man kan överklaga och slippa undan!
  Och så skada och mål på övertid inga byten kvar som kan hjälpa, sjukt jobbig dag
  Vi var värda seger.
  Bra motstånd första 20 och lite nervös i soffan sedan tycker jag vi har kontroll på matchen och bör ta tre poäng men turen är inte med oss idag.

  0
  0
 2. Stora frågan inför torsdag är ju hur man gör med vänsterbacken ifall både Williams och Shaw är fortsatt skadade? Ska Dalot in från kylan och spela vänsterback? Eller ska man formera om till ett 3 5 2? Kanske plocka in en oprövad Ethan Laird från juniorerna? Detta kommer bli Solskjaers stora huvudbry närmaste dagarna.

  0
  0
 3. Riktigt jävla surt poängtapp!
  Syns dock tyvärr att det täta spelschemat börjar ta ut sin rätt även på oss.
  Dax att rotera lite kanske framförallt på Matic.
  Fullt fokus på torsdag igen💪🏻

  0
  0
 4. Oles oerfarenhet matchplanen och oförmåga att rotera och byta i rätt lögen lystes igenom i hela matchen. Ska vi hålla säsongen ut måste rotation göras lite i taget med fingertoppskänsla!

  0
  0
 5. Smalling > Maguire. Ser ut som en värdelös värvning hittills. Folk kan påstå att försvaret sett bättre ut sedan han värvades men det beror på många andra faktorer så som att Shaw är tillbaka i form, vi har AWB på HB istället för Young/Valencia/Dalot och att vi har ett mycket stabilare mittfält. Tycker inte ens att Maguire är hälften så bra som van Dijk. Vi ser ju hur Leicester flyger även utan honom. Man önskar ju att Bailly hittade form igen, för han såg mycket mer lovande ut än både Lindelöf och Maguire som jag tycker är medelmåttor som bäst. Surt att tappa poäng sista sekunden, på en fast situation mot en 20 åring dessutom.

  0
  0
  1. Håller med om Maguire. Det är ju han som är darrigast av alla i backlinjen. Han är långsam och har ett par riktiga träben när det kommer till att spela boll. Han må vara stor men i övrigt ser jag inte storheten i honom.

   0
   0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen