Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United tog emot Partizan hemma på Old Trafford, och trots ihållande regn på Old Trafford så öste man på framåt. Mål av Greenwood, Martial och Rashford var en härlig omväxling från många matcher på senare tid där man knappt ens skapat chanser. Förhoppningsvis bygger man vidare på det mot Brighton och går in i ytterligare ett trist landslagsuppehåll med en positiv känsla.

United XI: Romero – Wan-Bissaka, Maguire, Rojo, Young (c) – McTominay, Fred – Greenwood, Mata, Rashford – Martial

United bänk: Grant, Jones, Williams, Garner, Pereira, Lingard, James

Partizan XI: 88 Stojkovic (c) – 73 Miletic, 23 Ostojic, 3 Pavlovic, 72 Urosevic – 16 Zdjelar, 19 Scekic – 20 Soumah, 6 Natcho, 11 Asano – 9 Sadiq

Partizan bänk: 85 N.Stevanovic, 31 Brezancic, 80 F.Stevanovic, 97 Lutovac, 7 Tosic, 18 Ivanovic, 5 Vujacic

Domare: Mattias Gestranius (Finland)

Inför: Till skillnad från bortamatchen mot Partizan så ställde man återigen upp med 4-2-3-1 istället för trebackslinjen. Jämfört med senaste matchen mot Bournemouth var det blott fyra ändringar: Romero ersatte De Gea i mål, Rojo kom in för skadade Lindelöf, och Greenwood och Mata fick kliva in framåt på Pereiras och James bekostnad.

Första: Bortalaget sparkade igång matchen på ett regnigt Old Trafford. I princip omgående så fick Martial in en boll, men vinkades av för offside, och i 4e minuten seglade en boll in i Uniteds mål från Sadiqs fot, men även denne var offside och målet vinkades bort. Inte lånt därefter så fann Wan-Bissaka Rashford med ett inlägg, men Rashford lyckades inte rikta bollen på mål utan fick se den slinka utanför bortre stolpen. I 9e minuten spelade Martial fram en boll till Mata i djupet, och denne passade in till Rashford som helt ren bara lyckades peta bollen rakt på Stojkovic. Rashford testade lyckan med en halvvolley men skickade bollen högt över. Ledningsmålet kom i 22a minuten då Rashford petade fram en boll som Greenwood tog emot, vände bort Urosevic och Stojkovic och rullade in till 1-0.

Martial skickade ett skott tätt över ett par minuter senare. Matchens första gula delades ut till Natcho i 32a för en fällning på McTominay. Martial utökade minuten därpå till 2-0 då han snappade upp bollen efter att en rensning studsat på Greenwood och hamnat i hans väg, och han dribblade av flera motståndare och rullade in bollen intill ena stolpen. Bara nån minut efter målet sprang sig Martial loss för en chans till men sköt högt över. Martial spelade loss Rashford till ett läge i 42a, men Stojkovic var bra ute och kunde parera... dock fick han bollen rätt i skrevet vilket gav honom lite smärta. När domare Gestranius blåste av för pausvila satt United i en solid ledning, som dock kunde varit större. Man hade kontrollerat matchen bra, och tagit över mer och mer allt eftersom.

Andra: Andra halvlek inleddes fint då Rashford redan i 49e fick en nertagning av Young och dunkade den rätt upp i närmaste krysset till 3-0. Bara nån minut senare så skruvade Young en frispark i burgaveln. Pavlovic fick gult kort för en blockering mot Greenwood i 58e. Frisparken som följde skruvades mot mål av Fred och tvingade Stojkovic till en räddning precis under ribban. Tosic kom in för Natcho minuten därpå. Uniteds första byte kom i 63e minuten då Fred fick lämna plats för Garner. Fyra minuter senare kom Pereira in för Rashford. Young fick ett gult kort strax därpå för en fasthålling på Tosic. Uniteds sista byte kom i 75e då McTominay blev sittande efter att ha gjort illa foten, och han ersattes av Lingard. Han vandrade själv av men försvann direkt ut i omklädningsrummet. Efter bytena så spelade United bara av matchen, och när domare Gestranius blåste av för full tid så stod man som rättvisa vinnare med 3-0.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, -∞: Dags att gå i pension.

Romero: 3 - I princip helt sysslolös.

Wan-Bissaka: 3 - Solid bakåt, blandade och gav framåt, men solid insats utan att förta sig.

Maguire: 3 - Höll ett begränsat Partizan under kontroll utan problem.

Rojo: 3 - Höll ett begränsat Partizan under kontroll utan problem.

Young: 3 - Stod för en okej insats och fick en assist via nedtagningen som Rashford dunkade in.

McTominay: 3 - Slarvade något med passningarna men jobbade på bra och var med i duellspelet.

Fred: 3 - Som vanligt så blandade och gav han, och hade ett hjärnsläpp, men var ambitiös och hyfsad i passningsspelet.

Greenwood: 4 - Började anonymt, jobbade sig in i matchen och stod för ett fint mål, och var delaktig i en hel del.

Mata: 3 - Var bra i första där han hade bra löpningar och passningar, men försvann i andra. Blandade och gav, men bidrog mer än Lingard eller Pereira sannolikt gjort i samma position.

Rashford: 4 - Stod för en fin match ute på kanten. Delaktig i speluppbyggnaden och fick till slut göra ett mål också. Hade han avslutat bättre hade han haft minst ett hattrick.

Martial: 4 - Gjorde ett fint mål, passade rätt bra och höll bollen uppe bra.

Garner: 3 - Gjorde sitt jobb defensivt och spelade av matchen på ett solitt sätt.

Pereira: 3 - Fick kliva ner som innermitt när McTominay klev av, och gjorde det okej.

Lingard: 1 - Det är tungt att säga, men Jesse ser inte ens ut som en fotbollsspelare längre. Vilsen, bollrädd och trög. Ser ut att ha tagit några rejäla sjumilakliv bakåt under Ole.

Solskjaer: 4 - Fick äntligen ihop något som kunde göra flera mål.

Summering: Det var inget särskilt imponerande Partizan som ställde upp på Old Trafford i regnet denna torsdagskväll (hade de klarat sig bättre om det varit tisdag och Stoke, tror ni?), men United gjorde jobbet på ett bra sätt. I första halvlek anföll man med ambition, och både Fred och Mata såg bra ut i hur de använde bollen. Man sumpade några lägen innan man fick in ett par bollar, och fortsatte anfalla fram till pausvilan. Efter paus, särskilt när Rashford och Fred klivit av, så föll tempot utför ett stup och man spelade bara av matchen, och vid slutsignalen var det klart att man var vidare till slutspel, i.o.m. att man är 6p före Partizan med två matcher kvar, och man har bättre inbördes möten. Det som återstår är att slåss med AZ om förstaplatsen i gruppen.

Det man framförallt får ta med sig är att United faktiskt skapade chanser, vilket man haft problem med. Att man faktiskt gjorde ett par mål var såklart också bra, bara man kan bygga på det.

Innan det är dags för två veckors landslagsuppehåll så väntar dock en hemmamatch mot Graham Potters Brighton på söndag. Förhoppningsvis kan man stå för en bra insats där och gå in i uppehållet med en positiv känsla.