Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

En fin kämpainsats av United gav en poäng som kunde varit tre mot Liverpool...

Inför: United hade en del frågetecken innan match. De Gea kom dock till spel, och Wan-Bissaka var tillbaka efter sjukdom. Shaw och Pogba missade dock matchen, precis som raddan med skadade spelare vilka inkluderade Lingard, Bailly och Dalot. Martial var med på bänken iallafall, och Jones kom också med där till slut. Noterbart var också att Garner gick före Matic på bänken. Pool fick goda nyheter då Alisson var tillbaka i spel, även om Adrian gjort det bra i hans frånvaro. Även Matip var tillbaka. Salah saknades dock helt, och även Shaqiri och Clyne var borta. Att Milner fick börja på bänken var något överraskande.

United XI: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Rojo, Young (c) - McTominay, Fred, Pereira - James, Rashford

United bänk: Romero, Jones, Williams, Garner, Mata, Greenwood, Martial

Pool XI: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Wijnaldum, Fabinho, Henderson (c) - Origi, Firmino, Mané

Pool bänk: Adrian, Lovren, Milner, Keita, Gomez, Oxlade-Chamberlain, Lallana

Domare: Martin Atkinson

Första: Redan innan avspark kom Uniteds första avbräck då Tuanzebe tvingades kasta in handduken och ersattes av Rojo, vilket även innebar att Jones tog plats på bänken. United sparkade igång matchen på Old Trafford. United inledde överraskande piggt och hade en hel del anfall under inledningen. I 13e minuten fick De Gea skopa upp ett lågt skott av Wijnaldum som gick rakt på honom. I 34e minuten kom Pool nära på en kontring då Mané spelade in den till Firmino, vars avslut dock var löst och gick rakt på De Gea. Bara nån minut senare fick han iväg en nick som pressade De Gea som dock enhandsräddade fint... men linjedomarens flagga var uppe. United kontrade i 37e, James drog fram på högerkanten och spelade in bollen framför mål där Rashford rakade in den under Alisson. Det blev däremot en VAR check på om Lindelöf fällt Origi. VAR valde som tur var inte att ingripa, så målet stod, 1-0. Origi försökte sälja, VAR ville inte köpa. Mané hade strax före paus en boll inne, men den dömdes efter VAR-check bort för hands. När domare Atkinson blåste av för pausvila så satt United i ledningen, och man kunde vara rätt nöjda med hur första halvlek genomförts och ställningen. Förhoppningsvis kan man hålla det uppe i andra.

Andra: Ingen av tränarna gjorde några byten, så Pool sparkade igång andra halvlek. I 50e minuten blev James liggande efter att han drämt rakt in i ryggen på van Dijk. Pool var mer med i spelet i andra och hade bollen betydligt mer, men i överlag så var det chansfattigt. Andra halvleken kändes lite mer fysisk då båda lagen gick in hårt i duellerna. I 58e minuten blev James liggande efter att ha däckats totalt av Fabinho (s rumpa). Det såg riktigt brutalt ut. Oxlade-Chamberlain kom in för Origi i 60e minuten. James var efter lite behandling tillbaka på planen igen. Mot mitten av halvleken så hade United tappat det mesta och var parkerade djupt inne på egen planhalva. I 67e minuten vann Pereira boll och spelade den till Rashford, som väntade tills James dragit isär försvaret för att bryta in och fyra av ett skott som gick tätt utanför stolpen. Fabinho drog på sig ett gult kort minuten därpå för en fällning bakifrån mot James. Pereira spelade strax därefter fram Fred till ett avslut som brassen inte lyckades få på mål. Henderson fick lämna plats för Lallana i 71a. Young hade tur som klarade sig undan ett gult när han totalmissade bollen och fällde Lallana sju minuter senare. I 82a minuten fick Wijnaldum lämna plats för Keita. United kontrade minuten därpå när James rushade sig framåt, men hans inlägg mot Pereira var lite för långt ifrån. Istället så fick Fred bollen vid straffområdeshörnet strax därpå, och sköt utanför. Rashford fick lämna plats för Martial. I 85e minuten sprack dock till slut försvaret då Robertsons inlägg gick förbi både Lindelöf och Rojo och hittade en helt ren Lallana som kunde peta in 1-1 i öppet mål. Lallana stack in mellan Rojo och Young och ingen av dem tycktes vara medveten om dennes existens. Alexander-Arnold fyrade i 89e minuten iväg ett skruvat skott som gick tätt ovanför ribban, men De Gea tycktes ha det under kontroll. Fjärdedomaren tillkännagav 5 minuters tilläggstid. I 92a minuten skickade Oxlade-Chamberlain ett skott utanför. Pereira fick lämna plats för Williams i 94e. I 96e minuten så konsulterade domare Atkinson VAR kring huruvida Fred tog med handen som Poolspelarna hävdade, men efter att ha hört med VAR så friade han. Strax därpå blåste han av för full tid. Lagen fick därmed dela på poängen.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, -∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 3 - Hade väldigt lite att göra och kan inte lastas för målet.

Wan-Bissaka: 3 - Solid match, även om han kanske borde ha försökt stänga ner Robertson bättre vid målet.

Lindelöf: 3 - Okej insats, men såg stundtals skakig ut. Till skillnad från Rojo och Young så räddades han dock av VAR när han blev avklädd av Mané.

Maguire: 4 - Höll ihop försvaret och stod för en bra insats.

Rojo: 2 - Var okej, även om han kändes otillförlitlig, fram tills han oförklarligt lät bollen gå till Lallana som kunde kvittera.

Young: 2 - Precis som Rojo, var okej utan att kännas stabil, och sen hjärnsläpp som gav ett baklängesmål.

McTominay: 3 - Hyfsad utan boll men såg ut att sakna kyla en del. Direkt dålig med bollen där han slog bort mycket.

Fred: 4 - Utan boll stod han för en riktigt bra match där han jagade, kämpade och störde Liverpool. Blandade och gav i spelet med boll, som vanligt, men i överlag så var det en bra insats av Fred.

Pereira: 4 - Precis som Fred, riktigt bra utan boll. Fin kämpainsats och han har tagit över Herreras mantel när det gäller att irritera motståndare. Sisådär med bollen dock, framförallt så är beslutsfattandet med boll väldigt dåligt.

James: 4 - Fantastiska löpningar som öppnade för medspelare. Fin assist. Gjorde allt sånt och åt upp två rejäla däckningar från van Dijk och Fabinho utan att sakta ner. Riktig krigare.

Rashford: 4 - Gjorde vad han kunde. Bra löpningar och störde Liverpool mycket. Petade in Uniteds mål. Såg ut att fungera bättre i ett tvåmannaanfall än han gjort som ensam spets.

Martial: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Williams: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 4 - Neutraliserade Pool bra och plockade en poäng som kunde varit tre om inte för individuella misstag, vilket inte riktigt kan läggas på hans fat då en av dem (Rojo) inte ens skulle ha startat.

Summering: Inför matchen hade man tagit oavgjort här utan att blinka. Med tanke på matchbilden så var det dock surt att individuella misstag kostade två poäng. Pool skapade i princip ingenting och United stod för en bra försvars- och kämpainsats. Tyvärr hade man inte så mycket kvalitet med boll dock.

Både Fred och Pereira får hedersomnämnanden just för att de, till skillnad från hur de brukar, spelade sitt kämpaspel effektivt idag. Ofta kan de vara väldigt ineffektiva med pressen och jagandet, men idag var det fokuserat. James och Rashford stod för fina insatser framåt också.

United blev i varje fall första laget att ta poäng av Pool i ligan denna säsong, vilket är ett plus.

Härnäst väntar en tuff bortamatch då man åker till Serbiens huvudstad för ett EL-möte med Partizan Belgrad på torsdag.