Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United tog emot League 2-laget Colchester United hemma på Old Trafford i ligacupens kvartsfinal, och efter en sämre och en bättre halvlek så gick man vidare med 3-0. Förutom Rashfords andra halvlek och Greenwoods spel överlag var det en rätt mättad match där kvalitetsskillnaden mellan lagen blev uppenbar i andra halvlek när Colchester skulle göra mer än bara försvara. I semifinalen väntar ett Manchesterderby, där United inleder hemma.

United XI: Romero – Young (c), Tuanzebe, Maguire, Shaw – Matic, Pereira – Greenwood, Mata, Rashford – Martial

United bänk: Grant, Jones, Williams, Garner, Lingard, McTominay, Chong

Colchester XI: Gerken – Jackson, Eastman, Prosser, Bramall – Lapslie, Pell, Comley, Harriott – Nouble, Norris
Colchester bänk: Clampin, Brown, Stevenson, Poku, Sowunmi, Gambin, Ross

Domare: David Coote

Inför: Från ligamatchen mot Everton så gjorde Ole sju ändringar, där Maguire, Shaw, Rashford och Martial var de som blev kvar i elvan. Colchester gjorde endast en ändring från lördagens bortakryss mot Scunthorpe, då Harriott kom in för Senior.

Första: United tog avsparken på Old Trafford. United satte fart framåt direkt och etablerade tryck, och Rashford vann en frispark vid straffområdeshörnet i 3e minuten, men sköt den själv rätt åt pipsvängen. En annan frispark ett par minuter senare gick rakt på Gerken som inte kunde hålla den utan tappade den rakt ut, tyvärr så var ingen nära nog att utnyttja detta.

United stod för en regelrätt belägring av Colchesters straffområde, och bortalaget fokuserade helt och hållet på försvar. Rashford försökte sig på ett skott utifrån i 13e minuten men lyckades inte hålla det nere utan fick se det flyga ofarligt över ribban.

Matchens första gula kort delade domare Coote ut redan i 18e minuten till Colchestermittfältaren Pell för en fällning. Young fick nästa gula knappa tre mintuer senare för att ha fällt en motståndare vid en kontring. Rashford fick ett bra läge på Pereiras lobbpass i 31a, då han ställdes onside av två försvarare, men hans volleyavslutsförsök misslyckades kapitalt och han fick inte iväg något skott på mål.

United passade runt och försökte ta sig in i Colchesters straffområde, men med begränsad framgång. De flesta bollarna fastnade på försvarare, men man behövde i varje fall inte bekymra sig över försvarandet då Colchester inte var särskilt farliga ens på kontring.

Redan i 39e minuten åkte Colchesterkeepern Gerken på gult kort för maskning. Martial fick skottläge i boxen tre minuter senare, men Prosser stod för en bra blockering. Harriott fick strax därefter Colchesters första hyfsade läge då han från utanför straffområdet drog ett lågt skott en bit utanför.

Det sista som hände innan domare Coote blåste av för pausvila var att Martial drog ett skott över. När signalen ljöd så var det mållöst, och det hade inte varit något särskilt underhållande match. Colchester försvarade sig lågt och desperat, och United visade inte mycket skärpa i försöken att komma igenom in i straffområdet.

Andra: När andra halvlek sparkades igång så hade inget av lagen gjort några byten, men Colchester såg offensivare ut. Efter en Colchesterkontring i 51a så slängde Romero bollen till Matic och denne skickade en fin crossboll framåt till Rashford som kunde bryta in förbi ett par försvarare och dunka in 1-0.

2-0 lät inte vänta på sig utan redan ett par minuter senare så passade Young fram Greenwood som drog in ett inlägg vilket Jackson knäade in i eget mål i ett försök att hindra bollen från att nå Rashford.

I 61a minuten så utökade Martial återigen efter att United passat runt boxen och Matas lobbpass funnit Rashford som kunde skarva in bollen framför mål där Martial bara hade att slänga sig fram och raka in den till 3-0. Colchester såg mest ut som ett slaget lag. Strax därpå plockades Rashford och Shaw av för Williams och Lingard. Tuanzebe plockades av för Garner nån minut senare, och Colchester ersatte Pell med Stevenson. Tuanzebe försvann rakt ut i tunneln.

Greenwood fick iväg ett lågt skott ur dålig vinkel som Gerken kunde greppa i 72a. Gambin ersatte Comley strax därpå, och Harriott fick gult kort för nånting. En Colchesterspelare skickade ett ofarligt skott rakt i famnen på Romero, innan Harriot fick lämna plats för Poku.

Maguire kom nära när han nickade en hörna mot mål, men Gerken enhandstippade över, och nästa hörna resulterade inte i något.

United passade runt kring Colchesters straffområde utan att förta sig, och matchen spelades helt enkelt av i makligt tempo, frånsett de få gånger Colchester försökte kontra, dock utan framgång. När domare Coote blåste av för full tid så var det efter en bättre halvlek av United, om än ganska behjälpt av att Colchester kom ut och försökte anfalla.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, -∞: Dags att gå i pension.

Romero: 3 - Hade i stort sett ingenting att göra, men gjorde solida räddningar när han behövde.

Young: 3 - Stod för en okej insats på sin kant och fyllde på framåt en hel del när han knappt behövde försvara.

Tuanzebe: 3 - I princip sysslolös fram tills han byttes ut.

Maguire: 3 - Gjorde vad han skulle, Colchester hade inte mycket i anfallsväg.

Shaw: 3 - Gjorde sitt jobb, stod för nån fin brytning och fyllde på någorlunda framåt, även om han såg lite vilsen ut framåt.

Matic: 3 - Stod för ett par bra passningar (bl.a. till första målet) när han fick tid på sig, men visade i övrigt mest upp seghet.

Pereira: 3 - Stod för ett godkänt jobb i överlag på mitten, även om han såg velig ut stundtals.

Greenwood: 4 - Pigg, involverad och visade bra tendenser i allt, även om han inte noterades för något mål (fast hans inlägg bäddade för Jacksons självmål). Kanske något generöst betyg men han var roligast att se idag.

Mata: 3 - Blandade och gav. Tyvärr för honom så såg Colchesters tempo ut att vara hans nivå.

Rashford: 3 - Betyget kan tyckas snålt vid första anblick, men precis så skarp han var i andra, lika borta var han i första.
Martial: 3 - Samma som med Rashford, dock inte lika borta i första och inte lika bra i andra.

Williams: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Lingard: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Garner: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 3 - Solid vinst mot ett L2-lag.

Summering: United gick ut och dominerade Colchester, om än med blandad framgång. I första belägrade man deras straffområde men kom ingenstans pga rätt mycket oskärpa. I andra halvlek fick Colchester för sig att de skulle försöka anfalla också, och med det ytor som det innebar så var United skonigslösa.

Rashford, som såg ut att vara helt under isen i första halvlek, kom i andra till läge på läge. Ett mål, en assist och ett framtvingat självmål var en ganska bra skörd. Oerhört upp-och-ner i den insatsen.

I överlag så imponerade man väl inte nämnvärt ändå, och visade i första att ett lag som sitter tillbaka och försvarar har väldigt goda chanser att kunna hålla tätt. Det är ett problem United måste hitta en lösning på.

Särskilt de kommande matcherna. På söndag väntar en bortamatch mot Watford, följd av en hemmamatch mot Newcastle på torsdagen och en bortamatch mot Burnley på lördagen. En rad av tuffa matcher där man ställs mot PL-lag som prioriterar försvaret, och där gäller det att man hittar en nyckel till täta försvar.