Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

I en tillnärmelsevis parodiskt impotent insats av United så kunde Burnley plocka med sig alla tre poängen från Old Trafford efter mål av Wood och Rodriguez. United skapade ett fåtal chanser vilka sumpades totalt, och man kom aldrig särskilt nära att faktiskt få Pope att kallsvettas. Som grädde på moset så byttes alltså Shaw och Lingard in när man skulle jaga mål... Ridå.

United XI: De Gea – Wan-Bissaka, Jones, Maguire (c), Williams – Fred, Matic – Pereira, Mata, James – Martial

United bänk: Romero, Bailly, Shaw, Dalot, Gomes, Lingard, Greenwood

Burnley XI: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (c), Taylor – Hendrick, Cork, Westwood, McNeil – Wood, Rodriguez

Burnley bänk: Hart, Pieters, Vydra, Brady, Lennon, Goodridge, Long

Domare: Jon Moss

Inför: Solskjaer gjorde bara två ändringar från senast – en sjuk Lindelöf fick lämna plats för Jones, och Mata ersatte Shaw då man gick tillbaka till fyrbackslinje. Dyche gjorde bara en ändring, då Bardsley uteblev och Lowton ersatte.

Första: Juan Mata rullade igång matchen på Old Trafford. Fred blev redan i första minuten offer för en sen tackling som han fick sig en flygtur av, men som tur såg det inte ut att vara någon fara för brassen. Något kort blev det inte heller med tanke på hur tidigt i matchen det var.

Martial blev liggande efter knappa fem minuter efter att han tydligen fått en smäll när han gick upp i en nickduell i mittcirkeln, men efter att ha blivit liggande en stund och fått behandling så kunde han fortsätta.

United dominerade i överlag men mestadels så fick man se Fred och Pereira försöka ta skott från utanför straffområdet, vilket oftast bara blockerades av försvarare. Burnley hade uppstick men hotade inte på allvar. I 16e minuten skickade Wan-Bissaka in ett inspel i boxen som Martial fick usel träff på och Pereira bara såg på när det rann förbi.

Fred lyckades i 23e äntligen få till ett skott på mål då han drog till en strumprullare efter att Matas skott blockerats av en försvarare, men Pope hade inga problem att rädda. Mata fick ett läge fem minuter senare på Wan-Bissakas inlägg som styrdes på en försvarare, men han fick bollen på stödjebenet då han försökte avsluta och läget rann ut i sanden.

Minuten därpå fick Burnley en frispark tätt utanför straffområdet då McNeil föll i duell med Matic. McNeil skruvade själv bollen högt över mål däremot. På Wan-Bissakas inlägg i 32a så nickade James mot mål och fick Pope att ge bort en hörna genom att tippa över ribban.

Martial fick ett bra läge i 33e på Matics disinkta passning, men han tog för många tillslag mitt i boxen och fick se Taylor bryta. Burnley tog ledningen i 39e minuten då en frispark in i boxen nickades fram av Mee (som vann duellen mot Matic) till Wood som ur trängt läge (Maguire såg väldigt passiv ut dock) direktsköt in 0-1 över De Gea.

När domare Moss blåste av för pausvila så satt Burnley i ledning efter Woods mål, och United hade sumpat de fåtal chanser man skapat.

Andra: Till andra halvlek plockades en Pereira, som bara kommit fel in i matchen, av för Greenwood. Fred halkade i 48e minuten och fick bollen på handen, och Rodriguez ville ha straff, men domare Moss friade helt korrekt. På det följde dock ett inlägg där Mee och De Gea kolliderade, fast trots att båda blev liggande så behövdes ingen behandling för att de skulle kunna fortsätta.

Burnley utökade till 0-2 via Rodriguez i 57e, då denne fick bollen utanför straffområdeshörnet, väggade sig in i straffområdet och drog in ett kanonskott ribba in vid närmaste stolpen som De Gea inte nådde.

Jones såg strax därpå ut att göra sig själv illa vid mittcirkeln, men efter att ha grinat illa en stund så kunde han fortsätta. James skruvade sen ett skott utanför bortre. Taylor fick i 67e minuten gult för att ha dragit ner Greenwood tätt utanför straffområdet, och United fick ett riktigt fint frisparksläge. Mata drog den över.

I 69e minuten kom ett dubbelbyte för United då Williams och James plockades av för Shaw och Lingard. Spännande. Skarpa och avgörande byten. Inte.

Martial fick iväg ett avslut som Pope tvingades tippa till hörna. United tog över rätt hårt efter bytena, men man rullade bara boll i boxen och skickade ett par ofarliga chippar och inlägg som Burnleyförsvaret enkelt nickade bort. Greenwood kom hyfsat nära i 83e då han skickade iväg ett skott som gick tätt utanför stolpen.

McNeil blev i 89e liggande i svåra smärtor efter en lätt touch från Wan-Bissaka. Shithousery av högsta nivå. Strax därpå så nickade Shaw in 1-2, men det dömdes bort för en foul i uppbyggnaden, vilket efter VAR upprätthölls. När matchen kom in på tilläggstid så var läktarna på Old Trafford redan märkbart tömda.

När domare Moss blåste av för full tid så stod Burnley som vinnare i en oerhört impotent insats av United där Burnley spelade efter sina styrkor med framgång (även om de inte stod för mer än en bra insats heller).

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, -∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 3 - Kan inte direkt lastas för något av målen.

Wan-Bissaka: 4 - Kom förbi på sin kant gång på gång och matade in inlägg, oftast till ingen alls eftersom Martial inte kan positionera sig i boxen, och de gånger han fann medspelare så kunde de inte avsluta.

Jones: 3 - Stod för en mestadels solid insats och vann det mesta i luften.

Maguire: 2 - Alldeles för passiv vid första målet och hans brist på snabbhet syntes stundtals. Hyfsad med bollen iallafall.

Williams: 3 - Började väldigt piggt, men sen mattades han av rejält efter typ tjugo minuter, och syntes inte till så mycket efter det.

Fred: 3 - Bra kämpainsats centralt, men herregud, han måste sluta försöka ta distansskott, eller träna rejält på dem.

Matic: 3 - Bra med bollen men såg rätt seg ut utan den, sjönk ner i De Geas knä stundtals.

Pereira: -∞ - Hade inte ett rätt.

Mata: 2 - Hade några bra moment vilket satte honom en nivå över sina anfallskollegor, men det var ingen bra insats ändå.

James: 1 - Ur form för tillfället och skapade ingenting. Bör nog egentligen vara ett rotationsalternativ för att få tid att växa, istället för en startspelare som man lutar sig mot.

Martial: 1 - Var i "off mode" och sprang bara vilse i första. Uselt positionsspel i boxen mestadels, och tog för många tillslag de gånger han fick nåt att jobba med. Såg inte ut som hälften av den spelare han är när Rashford spelar.

Greenwood: 3 - Fick saker att hända när han kom in och kunde med lite tur ha blivit målskytt.

Lingard: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Shaw: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 1 - Förlust hemma mot Burnley är såklart inte acceptabelt. Att han spelade Pereira som högerytter är oförsvarbart, och att han byter in Lingard och Shaw när man ska jaga mål..... United har nu fler PL-förluster under Solskjaers regim än man har PL-vinster (12 vs 11).

Summering: United såg visserligen hyfsat piggt ut i inledningen, men man visade också upp en absurd oskärpa såfort man närmade sig boxen. Pereira var rakt av värdelös ute till höger, Mata hade svårt att hänga med, James såg valpig och extremt endimensionell ut och Martial hade en off day, vilket han har för många av, särskilt när Rashford inte spelar. Samtidigt så var Williams bara med framåt i tjugo minuter.

United visade återigen upp hur zonförsvar och passivitet är en extremt korkad kombination på fasta situationer, vilket Wood tackade och bockade för när han satte 0-1. Rodriguez 0-2 var rätt otagbart, men man blev verkligen bortkollrade i hela den sekvensen.

Sen då? Man skapde i stort sett ingenting. Matade inlägg mot ingen särskild vilket Mee och Tarkowski tyckte var oerhört skönt. Burnley spelade som Burnley spelar, och trots att de inte var särskilt överväldigande bra så var det fullt tillräckligt för att United skulle skita på sig och inte ha något att komma med offensivt.

Allt som allt så var det här mest en match som fick mig att inse att de enda spelarna i den här matchtruppen som jag faktiskt vill se vara kvar nästa säsong är Wan-Bissaka, Williams, Fred, James, Romero och Greenwood. Av resten så hoppas jag att minst hälften (framförallt då Lingard, Mata, Matic, Pereira, Shaw, Bailly och Jones) inte är kvar till nästa säsong.

Tveksamt om det ens är värt att orka försöka bry sig om den där fjärdeplatsen längre, man viker ju ner sig såfort det ens är vittring på att hämta in nån poäng...

Härnäst för United så väntar en FA-cup match på bortaplan på söndag - imorgon spelar Tranmere och Watford om vilka som står för motståndet i den matchen.