Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United slog AZ med hela 4-0 på Old Trafford, i en match av två halvlekar. En första väldigt trög, och en andra med en rejäl ketchupeffekt. Därmed tog man hem gruppvinsten och gav förhoppningsvis sig själva en lättare lottning i slutspelet, samtidigt som vinstsviten uttökades till tre raka matcher.

United XI: Romero – Young (c), Tuanzebe, Maguire, Williams – Matic, Garner – Greenwood, Mata, Pereira – Martial

United bänk: Grant, Jones, Laird, Fred, McTominay, Chong, Rashford

AZ XI: 1 Bizot – 2 Svensson, 20 Clasie, 30 Wuytens, 15 Wijndal – 6 Midtsjö, 7 Stengs, 8 Koopmeiners (c) – 26 Sugawara, 10 De Wit, 11 Idrissi

AZ bänk: 22 de Boer, 4 Vlaar, 5 Ouwejan, 14 Druijf, 17 Aboukhlal, 24 Reijnders, 29 Kramer

Manager: Arne Slot

Domare: Sandro Schärer (Schweiz)

Inför: Från Manchesterderbyt så gjorde Ole nio ändringar, med bara Maguire och Martial kvar i elvan. Matic var tillbaka efter att ha varit borta rätt länge, och Romero klev ut för sin 50e match för United. AZ hade tillräckligt mycket av en mittbackskris för att ex-Soton-mittfältaren Jordy Claise fick spela mittback.

Första: AZ fick ta hand om avsparken på Old Trafford. Pereira tog sig fram ute till vänster i 6e minuten och drog ett skott rakt på Bizot som gick ut till hörna. Young var två minuter senare nära att ge bort ett gratisläge då han schabblade vilt i straffområdet, men motståndaren blev så förvånad att han inte kunde utnyttja det.

AZ hade mycket boll i matchinledningen, men det skapades inga chanser värda att notera. United såg, precis som väntat, långsamma och slarviga ut. Mata försökte sig på en halvvolley i 27e minuten och bollen återfanns senare på en strand på Isle of Man.

Efter en usel passning så tvingades Claise ta ett gult kort genom att fälla Martial minuten därpå. United fick iväg en ofarlig nick rakt på Bizot efter en hörna i 35e. När domare Schärer blåste av för pausvila var det en oerhört händelsefattig, trög och ointressant halvlek som var till ända.

Andra: Det gjordes inga byten i paus och andra halvlek tog vid där första slutade, i varje fall till en början. Sen växlade United upp något. United tog ledningen i 53e minuten då Pereira och Mata kombinerade fint till vänster och involverade Matic en sväng också, varefter Matas inspel som gick framför mål fann Young bortom bortre stolpen, och denne kunde dunka in 1-0.

Det tycktes få ångesten att släppa och fem minuter senare drog Greenwood in ett sublimt avslut tätt utanför straffområdet efter att Garner vunnit boll. Bizot hade ingen chans på avslutet som letade sig in lågt i ena hörnet till 2-0. Midtsjö fick i samband med målet gult kort, troligen för protest. Martial fick lämna plats för Chong strax därpå.

I 61a minuten pekade domare Schärer på straffpunkten efter att Greenwood blivit fälld i straffområdet, och Mata stegade upp och placerade in 3-0. Claise fick lämna plats för Druijf i den vevan. 4-0 kom tre minuter senare då Mata petade fram en boll till Greenwood som bröt in i straffområdet och skickade in bollen mellan Bizot och dennes närmaste stolpe.

I 67e kom Vlaar in för Sugawara, och Laird och Jones ersatte Young och Maguire. Mata fick ta över kaptensbindeln. Idrissi plockades av för Ouwejan i 77e. Romero tvingades till en bra räddning minuten därpå då Stengs drog till ett skruvat skott som tippades över ribban.

Laird fick syna det gula kortet för en tackling på Stengs. Koopmeiners fällde Chrong vid en kontring i 84e och fick även han gult kort. När domare Schärer blåste av för full tid så stod United som klara vinnare med 4-0, och vann därmed gruppen.

Summering: Jag tänker inte ens försöka betygsätta det här. Första halvlek var total kattskit. Det var trögt, segt, slarvigt och generellt bara fruktansvärt tråkigt att titta på. AZ hade bollen och gjorde inte alltför mycket med den, och United såg bara platta ut.

Andra halvlek? Man såg först ut att fortsätta som första, men tog inte lång tid på sig för att växla upp något snäpp, och så fort man lyckades få in en boll så lossnade det totalt i en kvart. Mata hittade ytorna, Greenwood träffade bollen med känsla, Pereira tog rätt beslut och de flesta lyckades plötsligt sätta passningarna.

Fyra gånger small det och AZ var ett slaget lag, och United såg rätt nöjda ut även om man fortsatte anfalla. Dock blev det för själviskt efteråt, så det stannade på fyra mål. Greenwood var bäst i United, men även Mata och Pereira ska ha cred för vad de lyckades göra i andra halvlek. Romero var pigg och gjorde det han skulle när han behövde göra nåt.

I och med vinsten så tog United hem gruppsegern och blir därmed seedade för slutspelslottningen. Dessutom förlängdes nu vinstsviten till tre matcher, och härnäst väntar krisande Everton på söndag, som dock fått en ny-manager-effekt under Duncan Ferguson. Förhoppningsvis kan United utöka vinstsviten där. På onsdagen efter så väntar Colchester hemma i ligacupen innan man har ett tufft julschema att ta itu med.