post image

Manchester United uttrycker oro över det nya Newcastle

Skriven av: admin
Publicerad 2021-10-13
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Enligt en rapport i Daily Mail så var Manchester United en av klubbarna som under ett möte mellan Premier League-klubbarna visade störst missnöje kring uppköpet av Newcastle. 

Newcastle köptes i förra veckan upp av den saudiska investeringsfonden PIF, som överses av landets kronprins Mohammed bin Salman, för £305 miljoner. PIF äger samlade tillgångar till ett värde på omkring £380 miljarder och är alltså långt rikare än vad tex Manchester Citys ägare är, och målsättningen är att göra Newcastle till nästa globala storklubb med enorma investeringar under kommande år.

Enligt Daily Mail har nu Premier League-klubbarna hållit ett möte, där samtliga klubbar utom Newcastle deltog. Och under mötet diskuterades uppköpet av Newcastle. Enligt rapporten var klubbar som Manchester United, Spurs och Arsenal de som var mest vokala kring sitt missnöje med affären – mycket pga av en oro över det faktum att en ny superklubb nu kommer härja i toppen och lägga vantarna på en av Champions League-platserna.

Daily Mail citerar en "klubbchef" som säger:

"Det här är huvudsakligen ett problem för de större klubbarna, även om de också finns en oro kring över hur det kommer påverka nedflyttningsstriden. De (stora klubbarna) är nervösa över att Champions League-platserna plötsligt kommer bli svårare att nå. Många av de mindre klubbarna är ganska lugna med hela saken."

Newcastles nya ägare kommer successivt jobba mot målet att bygga ett superlag, likt PSG och Man City. Men FFP-regler sätter stopp för att bygget ska kunna gå över en natt. Enligt rapporten finns dock en möjlighet att Newcastle snabbt kommer få in en stor tröjsponsor, vilket gör att man i sådant fall kan påskynda investeringarna i truppen med intäkterna från verksamheten.

Källa: Daily Mail

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

  1. Galet att en ägare vill investera i klubben. Glazers måste vara så förvirrade just nu, ”can they do that?!” Deras väg är att investera lånade pengar som klubben själv får betala av och de kan ta ut bonusar från klubben. Noll kronor i skuld, blev .. 4-8 miljarder i skuld under Glazers. Hur mycket är vår skuld egentligen? Lägg därtill att vi arbetar som nybörjare med truppen och försöker göra allt för att hamna i Barcelonas sits. Sakta kommer vi dit. Addera Dembele också så lönerna skenar. Ingen sarkasm, like bra att dubbla allas löner. Särskilt Jones.

    0
    0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen