Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Neil Woods manskap tog emot WBA hemma på Leigh Sports Village och kunde, trots en ostrukturerad och mindre imponerande första halvlek, göra det som krävdes och ta alla tre poängen. Mål av Ramazani, Mellor och Gomes gav United segern, och Kovar räddade en straff i ett ganska avgörande läge.

United XI: Kovar – Laird, Taylor, Bernard, Mengi – Garner, Galbraith – Chong, Gomes (c), Ramazani – Mellor

United bänk: Carney, McGhee, Traore, Puigmal, Helm

Manager: Neil Wood

WBA XI: 1 House – 2 Meredith, 4 Fitzwater (c), 5 O’Shea, 3 Harmon – 8 Brunt, 6 Harper – 7 Tulloch, 10 Azaz, 11 Willock – 9 Soule

WBA bänk: 13 Boruc, 12 White, 14 Clayton-Phillips, 15 Dyce, 16 Solanke

Manager: Deon Burton

Domare: Lewis Smith

Inför: För United så saknades framförallt Levitt, anledning oklar. Det var annars en stark elva med trion Garner, Chong och Gomes involverade. WBA kom ut med erfarenhet då Chris Brunt startade, och det var i övrigt andra namn som såg bekanta ut, utan att vara de man kunnat tro.

Dara O’Shea har ingen koppling till John, och Tomawi Solanke är inte släkt med Dominic. Däremot så är Chris Willock bror till ex-United Matty Willock (nu i Gillingham) och Arsenal’s Joe Willock. Maksymilian Boruc är däremot en svenskfödd avlägsen släkting till Arthur Boruc.

Första: Avsparken på Leigh Sports Village togs omhand av bortalaget. Redan i andra minuten så blev Gomes liggande efter att ha vridit till vristen efter en oturlig smäll, men han kunde fortsätta efter att ha fått lite behandling och haltat runt på sidlinjen.

Precis som vanligt, kändes det som, så var matchinledningen ganska svängig men utan riktiga lägen. Sistabollarna fastnade på försvarare eller gick ut över kortlinjen åt båda håll. WBA tog ledningen på den första riktiga chansen i matchen då ett inspel hittade Soule som kunde raka in 0-1 i öppet mål.

Matchens första gula kort delade domare Smith ut i 21a minuten, och det var Gomes som fick det för en fällning utanför Uniteds box. Matchens andra läge värt att notera tillföll även det WBA, då Willock nästan sprang sig loss i djupet men inte hann få iväg ett avslut innan Bernard lyckades bryta vid straffområdeskanten.

Mellor lyckades ta sig fram till Uniteds första vettiga läge i 27e då han dribblade sig förbi ett par motståndare i boxen, men när han gick på avslut så lyckades han inte bättre än att pricka burgaveln. Minuten därpå fick Gomes ett skottläge, men det blockerades av en försvarare och gick högt över till hörna.

I 37e minuten så fick Kovar göra en bra enhandsblockering till hörna då Soule sprang sig loss och fick iväg ett avslut ur dålig vinkel. Hörnan nickades mot mål där Galbraith kunde rensa på linjen. Kovar fick göra en solid räddning strax därpå igen, då ett inlägg landade hos Tulloch som kunde dra ett lågt skott på mål.

När domare Smith blåste av för pausvila så satt WBA i ledningen, tämligen välförtjänt. United hade svårt att skapa något framåt och såg oerhört öppna ut för kontringar. Framförallt innermittfältstrion (Gomes, Galbraith, Garner) såg ointresserade och slarviga ut (även om Ramazani var fullständigt osynlig). Bättring krävdes i andra.

Andra: Inga byten gjordes i paus, så United sparkade igång andra halvlek. United såg piggare ut i andra halvlek och skapade en del halvchanser i inledningen. Galbraith fick vara glad att slippa syna ostskivan när han i 51a minuten missade bollen med sin glidtackling och sen drog ner motståndaren med handen när han försökte hoppa över.

Redan minuten därpå kom matchens första byte då Soule plockades av för Clayton-Phillips. Laird nickblockerade ett skott över i 56e. Kvitteringen kom till slut två minuter senare, då en hörna av Chong rensades av Harmon och damp ner framför Ramazani som drog in en missil i bortre hörnet till 1-1.

Brunt fick strax därpå gult kort då han fällde Galbraith. Ramazani omintetgjorde dock nästan sitt kvitteringsmål nån minut senare då han tacklade omkull en motståndare i boxen (han träffae nog bollen, men det var svårt att se, och han träffade definitivt motståndaren), och domare Smith pekade på straffpunkten. Straffen av Willock var dock ganska svag och Kovar gick åt rätt håll och räddade.

Garner fick lämna plats för Puigmal i 65e, vilket nog talar för att han kommer vara involverad på torsdag. Laird blev liggande efter att ha landat på rumpan i en nickduell strax efter, men kunde fortsätta efter lite kvidande och behandling. Trion Phelan, McKenna och Fletcher syntes titta på matchen från läktarhåll. United tog ledningen i 68e minuten då Ramazani och Mellor pressade försvaret. och när bollen spelades bakåt till House som försökte skjuta ut så kom Mellor i vägen och bollen studsade in i mål till 2-1.

O'Shea fick syna ostskivan i 72a minuten, innan House blev liggande minuten därpå efter att ha träffats av Mengis smalben då denne kom in sent på en djupledspass. Mengi fick syna det gula kortet för den situationen. Matchen öppnade upp sig lite till efter det och United fick försvara ett par WBA-anfall som inte kom till avslut. I 85e fick Meredith kliva av för White.

WBA fick ett fint skottläge i 86e, men avslutet gick rakt på Kovar som enkelt stoppade det. Strax därpå sköt Puigmal utanför i andra änden av planen. Spiken i kistan kom med en minut kvar av ordinarie tid då Chong fick bollen av Mellor i straffområdet och sen slog en passning till Gomes som helt ren framför mål kunde raka in 3-1. I första tilläggsminuten fick Ramazani iväg ett skott som House parerade och som försvaret kunde rensa.

När domare Smith blåste av för full tid så stod United som vinnare efter en klart bättre andra halvlek än första. I andra hade man bättre kontroll och anföll med mer struktur, och vinsten var rättvis. Andra målet visade också hur mycket mer aktiva man var i presspelet.

Vinsten innebar att United ligger tvåa i sin serie, en poäng efter West Ham, och elva poäng ner till tredjeplatsen (även om både 4an (WBA) och 5an (Aston Villa) kan kliva förbi 3an (Stoke) då de har en match mindre spelad.