Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

U18s svaga form fortsatte idag då man föll med 1-3 hemma mot Stoke, i en match där försvaret återigen visade upp tydliga brister. Man hade inget riktigt svar på Sankoh och Godfrinne, och 15årige Josh Ireland som var yngst på plan noterades för ett mål.

United XI: Mastny – Neville, Fish, Hockenhull, Bejger – McCann (c), Svidersky – Wellens, Shoretire, Sotona – Hoogewerf

United bänk: Mee, Denham, Mejbri, Hughes, Helm

Manager: Neil Ryan

Stoke XI: 1 Broome – 2 Coates, 5 Akandji, 6 Taylor, 3 E.Jones – 7 Sanali, 4 Malone, 8 Porter, 11 Ireland – 10 Godfrinne, 9 Sankoh

Stoke bänk: 12 Melbourne, 13 Cooper, 14 Sparrow, 15 R.Jones, 16 McIntosh

Manager: Richard Walker

Domare: Matt Corlett

Första: United sparkade igång matchen på ett mulet Aon Training Complex. Stoke inledde aggressivt och redan i andra minuten kom de nära att ta ledningen då Godfrinne spelade en boll till Sanali som gick på skott från straffområdets utkant, men han fick se sitt skott studsa i bortre stolpen och ut. Knappa minuten senare så tvingades Mastny till en bra räddning då Godfrinne hittade en helt fri Sankoh i mitten av straffområdet, men han hamnade för nära Mastny som kunde blockera avslutet genom att göra sig stor.

I 6e minuten tvingades Mastny parera ett skott av Sankoh ur halvdålig vinkel, och returen misslyckades Godfrinne skjuta. Sankoh prickade samma stolpe som Sanali i 9e minuten, innan Sotona fällde Sankoh i straffområdet och domare Corlett pekade på straffpunkten. Stokekaptenen Porter stegade upp och rullade säkert in 0-1.

Efter målet så mattades Stoke något och United lyckades ta sig i kragen och komma in i matchen något, samtidigt som solen började titta fram. Allt man skapade var via Sotona på vänsterkanten, och man lyckades inte sätta Broome på prov. Stoke var fortfarande det bollförandet större delen av tiden. Matchens första gula kort delades ut till Akandji efter 24 minuters spel, då denne fällde Sotona precis utanför straffområdets sida. Frisparken skruvades mot mål och nickrensades.

I 31a minuten kvitterade United till slut då Sotona fick bollen på kanten i en yta bakom Coates, avancerade framåt in i straffområdet, drog förbi Akandji och sköt in 1-1 i bortre förbi Broome. Sankoh kom hyfsat nära med ett skott en stund senare, men det gick tätt utanför. Sju minuter efter kvitteringen så återtog Stoke ledningen via Ireland (Josh, Stephen's son) då denne direktsköt in Sanalis inspel till 1-2.

United fick ett läge att kvittera igen direkt efter, då Broome stod för en dålig utboxning, men Wellens lyckades bara skjuta högt över när bollen damp ner framför honom. När domare Corlett blåste av för pausvila så satt Stoke i ledning, tämligen rättvist sett till hur halvleken utspelats.

Andra: Till andra halvlek fick Bejger lämna plats för Hughes innan Stoke sparkade igång halvleken. Det tog dock knappt tre minuter innan man fick en kalldusch, då Hockenhull missade att nicka Broomes långboll, som istället hamnade hos en löpande Sankoh, och denne spelade fram Godfrinne som enkelt kunde rulla in 1-3 i öppet mål.

R.Jones byttes i 54e minuten in för Akandji, och Sparrow kom in för Sanali. Svidersky fick lämna plats för Helm fem minuter senare. United var mer med i matchen i andra, men man hade svårt att skapa lägen som innebar några problem för Broome eller hans försvar. Shoretire fick lämna plats för Mejbri i 72a. Strax därpå fick Coates lämna plats för McIntosh.

Sotona kom hyfsat nära framspelad av Hoogewerf, men hans skott gick tätt utanför ena stolpen. Hockenhull drog på sig ett gult kort i 83e för en fällning mot Godfrinne. När matchen kom in i sitt slutskede så öppnade den upp sig med rätt svängigt spel där båda lagen försökte anfalla.

När domare Corlett blåste av för full tid så stod Stoke som vinnare, och U18 hade återigen fallit på att försvaret fallererat. Den ende som egentligen stod ut särskilt positivt var Sotona, och framförallt i första halvlek då han var hela Uniteds offensiv.