Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United U18 tog en stabil hemmaseger när man klev in i tredje rundan av FA Youth Cup då man betvingade Lincoln City med 2-0 hemma på Leigh Sports Village, båda målen av Dillon Hoogewerf. Dessutom var det positivt att det försvar som i ligan sett väldigt skakigt ut nu inte släppte till något, dock säkerligen väl behjälpt av att Teden Mengi, som främst spelat med U23, var med här. I nästa runda väntar Norwich City.

United XI: 1 Mastny – 2 Bejger, 4 Mengi (c), 5 Fish, 3 Svidersky – 6 McCann, 10 Mejbri, 8 Helm – 7 Wellens, 9 Hoogewerf, 11 Sotona

United bänk: 13 Mee, 12 Neville, 14 Shoretire, 15 Hockenhull, 16 Forson, 17 Hughes, 18 Iqbal

Manager: Neil Ryan

Lincoln XI: 1 Long – 2 Al-Oyouni, 4 Woodcock (c), 5 Cann, 3 Bucci – 6 Roughan, 8 Brown – 7 Sault, 10 Liversidge, 11 Scott – 9 Odokonyero

Lincoln bänk: 12 Flitton, 13 Woolley, 14 Brooks, 15 Simpson, 16 Gee, 17 Inglis, 18 Parsons

Manager: Tom Shaw

Domare: Lewis Raper

Inför: United inledde sin FA Youth Cup-säsong hemma på Leigh Sports Village mot en relativt jämbördig motståndare (båda lagen harvade i mitten av sin U18-liga; United i Norra, Lincoln i Östra). Mest noterbart var att Martin Svidersky fick spela vänsterback, trots endast ett fåtal framträdanden på sin föredragna mittfältsposition sen han kommit tillbaka från ett års skadefrånvaro pga knäskada.

Första: Avsparken togs omhand av bortalaget i sitt helgrå kit med blå detaljer. Mengi fick efter en hörna i tredje iväg en studsnick på hörna som blockerades med ansiktet av en motståndare. Mejbri stod för en fin prestation när han i 11e minuten dribblade sig förbi två motståndare in i boxen och drog till ett skott som Long fick rädda till hörna med foten.

Svidersky fyrade av ett skott mot mål ett par minuter senare, men det låga skottet orsakade inga bekymmer för Long. Hoogewerf kom väldigt nära att ge United ledningen i 23e då han sköt på en studsboll, men avslutet styrdes precis utanför stolpen till hörna. Två minuter senare drog han även ett skott i burgaveln efter att ha brutit in från kanten.

United kontrade i 32a minuten och Hoogewerf lyckades nästan springa sig fri, men tvingades att peta bollen inåt i straffområdet för att inte bli av med den till en brytning, och målvakten hann precis före Sotona på den. Matchens första gula kort kom minuten därpå då Cann kom in sent mot Sotona.

Ledningen tog United först i 41a minuten, då Sotona från vänsterkanten drog ett inspel som styrdes via en försvarares fot och Hoogewerf knä in i mål till 1-0. Det målet var också skillnaden mellan lagen när domare Raper blåste av för pausvila.

Andra: Några byten gjordes inte till andra halvlek, så United sparkade igång matchen igen. Andra halvleks första klara chans tillskrevs Helm som från straffområdeslinjen i 49e minuten drog ett skott som Long tvingades tippa undan. Matchens andra gula kort fick Scott när han tacklade omkull Helm i 55e.

Två minuter senare fick United ett bra frisparksläge utanför straffområdet efter att Mejbri fallit lätt. Helm drog dock frisparken i muren och ut till hörna. I 60e fick Odokonyero lämna plats för Inglis då Lincoln gjorde matchens första byte.

United utökade när Bejger i 63e tog sig förbi mellan två motståndare ute till höger och skickade in ett inlägg som Hoogewerf kunde skarva in intill bortre stolpen, utom räckhåll för Long, till 2-0. Även matchens tredje gula kort tilldelades Lincoln, då Liversidge kapade Mejbri. Wellens fick lämna plats för Shoretire i 72a minuten.

Liversidge försökte sig på en lite väl optimistisk cykelspark, och han lyckades inte rikta den mot mål, och strax därpå byttes Sotona, som haltade lite, ut för Forson. Svidersky och Sault blev båda liggande lite efter en duell i 80e, och Svidersky fick Uniteds första gula då det var han som kom lite fel in.

I 84e så fick en glidande Mejbri se Hoogewerfs inspel passera precis framför hans fotspets och bort - väldigt nära ett utökande. Minuten därpå byttes Svidersky ut för Neville, vilket innebar att Bejger fick skifta kant. I 88e minuten klev Liversidge av för Simpson.

Pressen mot slutet var det United som stod för, inte Lincoln, men man fastnade i regel när man försökte komma in i straffområdet. När domare Raper efter tre tilläggsminuter blåste av för full tid så stod United som vinnare efter en solid insats.

Martin Svidersky stod för en bra insats i en ovan position som vänsterback, där framförallt hans spelförståelse och passningsspel utmärkte sig, även om han var försiktig och inte gick framåt mycket. Bejger såg dessutom spännande ut som högerback, där han t.o.m. stod för några dribblingsräder. Sen måste det ju sägas att Mengi, som klev in bredvid Fish som mittback, gjorde oerhört mycket för att stabilisera försvaret med sin relativt stora rutin på nivån.

Mittfältet hade bra flyt och spelade vårdat, särskilt McCann var duktig på att få bollen från försvaret och spela den framåt, men både Helm och Mejbri gjorde sitt för att delta. Sotona hade en del problem eftersom domaren lät Lincoln gå hårt åt honom, och Wellens hade som vanligt en insats där han inte utmärkte sig vare sig positivt eller negativt. Hoogewerf å sin sida gjorde två mål.

United gick i och med resultatet vidare från FA Youth Cups tredje runda, och i fjärde rundan kommer man ställas mot Norwich, som besegrade Newcastle med 3-2 igår.