post image

Manchester United redo att ta över skulden

Skriven av: admin
Publicerad 2022-08-01
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Enligt rapporter från Spanien så är Manchester United redo att ta över Barcelonas skuld till Frenkie de Jong. 

Barcelona sägs fortfarande vara öppna för att sälja De Jong, trots att man flera gånger offentligt sagt att man vill att han stannar. Och både president Laporta och Xavi sa också i förra veckan att man ännu inte vet om spelaren blir kvar eller ej.

Exakt vad som är kruxet med den långdragna affären är något oklart. De Jong har flera gånger sagt att hans prio är att stanna och med tanke på att han ännu inte är en Unitedspelare så ligger det väl något i det. Men det har också många gånger rapporterats att det faktum att Barcelona har en stor skuld till spelaren komplicerar situationen.

De Jong gick välvilligt med på att skjuta upp stora delar av sin lön under de två gångna säsongerna, för att hjälpa Barcelona under pandemiåren - som ju var skakiga ekonomiskt. De uppskjutna beloppet var tänkt att betalas ut ovanpå hans vanliga lön under de kommande två åren och det sägs röra sig om en skuld på hela £17 miljoner.

Nu skriver tidningen Diario Sport att United gått med på att ta över den skulden för att sedan kunna knyta ihop säcken och få De Jong till Old Trafford. Och det sägs vara något man tidigare inte velat göra. Enligt rapporten kan det enligt kontraktslag dock vara svårt att göra på det viset, men med lite kreativitet i upplägget kan det vara en möjlighet skriver tidningen.

Källa. Mirror

Kommentarer till artikeln

3 KOMMENTARER

 1. Om United löser Barcas skuld, kommer prislappen bli slutligen £102m.
  Ytterst tveksamt han är eller kommer vara värd dessa pengar.
  Men men, detta sättet fungerade den gamla United, dvs betala överpriser för att få enspelare.

  7
  1
 2. Han är uppenbarligen ett helhjärtat önskemål av ten Hag. Om detta rykte stämmer, så kommer summan för honom (som nämnt av andra) bli skyhög. Men i.o.m att managern vill ha honom och att han inte är ett önskemål av styrelsen, så är denna potentiella värvning i sådant fall en helt annan sak än tidigare värvningar för stora belopp de senaste 9 åren. Han skulle få spela på sin favorit position varje match och förhoppningsvis så drog han jämnt med ten Hag när de jobbade ihop den korta tiden i Ajax och vet vad han vill få ut av honom och övriga laget.
  Fast hoppas denna potentiella värvning löser sig på annat billigare sätt.
  Och även om denna värvning skulle ske, så ser jag gärna att någon ungdom i truppen också utvecklar sig till den typen av mittfältare vi saknat sedan Carrick la av, men vi kan inte enbart vänta på att nivån som krävs nås denna säsongen, utan det får ske medan vi värvar en färdig (de Jong?) som kan täppa igen luckan på en gång. Då bildas det också konkurrens och det är nyttigt för både de Jong och ungdomen. Det finns inte många sådana mittfältare på marknaden, så ten Hag kommer nog iaf behöva utveckla någon ungdom (antingen i akademin eller köpa ett guldkorn till rimligt/billigare pris) till den positionen, vid skador och dylikt. Blir spännande att se vad United har till sitt förfogande när fönstret är stängt och hur tankarna kommer gå för ten Hag i hans beslut.

  1
  0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen