post image

Maguire ny kapten i United

Skriven av: admin
Publicerad 2020-01-17
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Ole Gunnar Solskjaer bekräftar att Harry Maguire ersätter Ahsley Young som kapten i Manchester United. 

Ashley Young tog över kaptensbindeln i Manchester United efter Antonio Valencia när denne lämnade i somras. 34-åringen har varit förstakapten, men när han inte spelat så har spelare som Lingard, Rashford, De Gea och Maguire varit vikarierande kaptener.
Young förväntas resa till Milano under dagen för läkarundersökningen innan den nu officiella flytten till Inter och det blir Harry Maguire som kommer att ta över kaptensbindeln permanent i United, efter att Young lämnat. Under dagens presskonferens inför söndagens möte med Liverpool, sa Solskjaer:
 

"Harry bär redan bindeln och kommer fortsätta bära den. Han har varit en ledare i gruppen. Jag har inte varit förvånad, men jag har varit imponerad över hans ledaregenskaper - så han kommer att fortsätta bära armbandet. Allt med honom vittnar om att han är en ledare. Han är en del av den skara som lett den här unga gruppen vi har - Ashley, David, Marcus och Harry har gjort det - och Harry kommer fortsätta bära armbandet."
 
Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

14 KOMMENTARER

 1. Jag tycker den spelare som har mest pondus i ett lag, en spelare som får de övriga att lyssna och skärpa till sig, ska vara kapten.
  De Gea har inte såna egenskaper, inte vad jag ser via tv-rutan alla fall.
  Maguire är en naturlig ledare, därmed rätt val av Ole.

  11
  1
 2. Jag hade utsett Rashford till kapten. Finns inte en spelare som brinner mer för klubben och som förtjänar det mer. Hans uttalanden osv detta året bevisar att han är redo och är enormt mogen för att leda laget. Synd att man inte gav den till Rash.

  6
  2
 3. Tycker ärligt talat att lindelöf leder laget och dirigerar mer än maguire så mitt val hade fallit på honom istället om det ska vara en mittback.
  Annars tycker jag rashford borde ha den i framtiden.

  1
  9
  1. Hahah ibland blir jag fundersam över hur olika man kan tänka när man ser på ett lag spela. Har aldrig sett Lindelöf leda laget under säsongen, vet inte vart du har fått det ifrån helt ärligt..

   5
   0
   1. GGMU7,
    Håller med dig angående Lindelöf.
    Hittills denna säsong har han visat sig vara obekväm varje gång han får bollen och väljer allt som oftast den enkla lösningen. Men dom gångerna han försöker sig på att göra nånting mera avancerat, så tappar han bollen eller passar helt fel 9 gånger av 10. När United är under press, så är Lindelöf en stor säkerhetsrisk. Jag vill att jag har fel nu, men skulle inte bli förvånad att Lindelöf är indirekt ansvarig till två baklängesmål på söndag.
    Så nej, Lindelöf har inga ledarskapsegenskaper i sig.
    Håller med att Rashford borde vara förste vice kapten nu och alltid vara kapten då Maguire inte kan spela. Han kommer växa med uppdraget, precis som Zlatan gjorde en gång i tiden.

    3
    0
  1. Säger mycket om ledarskapet i laget. Finns ingen ledare som sticker ut. Maguire är rätt val och han kommer växa in i den rollen då han är en ledare. Jag önskar att De Gea hade haft mera ledaregenskaper då skulle han vara given eftersom han varit i klubben längst av alla men det räcker inte att man har varit i klubben länge för att vara kapten.

   1
   1
   1. Jag har lite svårt med dessa sosse-utmärkelser.
    Bara för att man varit trogen en klubb längst tid, premieras man med att vara kapten. Det var väl det som gällde i somras då Ole utnämnde Young till kapten. Att vara lämplig att vara managers ledare ute på planen har inget med att göra bara man har längst tid i en klubb.
    Alla spelare är inte ledare. Men alla spelare behövs. Precis som på en ”vanlig” arbetsplats. En del är ledare och andra är medspelare.
    Man kan jämföra detta med Liverpool och Henderson. Han är inte i närheten deras bästa spelare, men han har dom rätta egenskaperna för att vara kapten. Harry Kane i Tottenham är precis samma sak. Väldigt lämplig att vara kapten.

    2
    0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen