post image

Maguire: Det var en instinkt

Skriven av: admin
Publicerad 2020-02-18
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Harry Maguire förklarar varför han satte upp benet med dobbarna riktat mot Michy Batshuayi. "Det var en naturlig reaktion för att skydda mig mot fallet."

Harry Maguire hade igår en stor kväll för Manchester United. Han stod för en stark försvarsinsats och han tryckte dit sitt första nickmål för sin klubb i 2-0-segern mot Chelsea.
Men hade domare Anthony Taylor fått assistans av VAR vid situationen då Maguire föll ut över sidlinjen och satte upp sitt ben mot Michy Batshuayi, så hade sannolikt kvällen slutat annorlunda för kaptenen. Maguire förklarade efter matchen att han satte upp benet med dobbarna före, som en naturlig reaktion för att skydda sig mot belgaren som han trodde skulle falla över honom.

"Jag kände då att jag visste att jag skulle träffa honom" sa Maguire till Sky Sports efter matchen. "Men jag kände att han skulle ramla över mig så min naturliga reaktion var att sätta upp mitt ben och försöka hålla honom uppe. Men eftersom jag har dobbar så såg det nog värre ut på TV. Men det var min naturliga reaktion. Det var inte menat som en spark. Det fanns ingen avsikt. Det var bara min naturliga reaktion att räta ut benet. Jag visste att jag träffade honom, men i slutändan tycker jag det var rätt beslut."
Och om den viktiga trepoängaren sa Maguire:
"Vi visste inför matchen att vi behövde tre poäng för att stänga gapet. Det var ett solitt framträdande. Vi har varit alldeles för inkonsekventa den här säsongen. Vi har vunnit mot Manchester City borta, slagit Chelsea hemma, tagit en poäng mot Liverpool men vi har svikit oss själva i matcherna där vi har pressen på oss att vinna. Så på söndag har vi Watford hemma. Vi måste behandla den matchen precis som vi gjorde med den här matchen ikväll och få de tre poängen."
Och om sitt första nickmål för Manchester United, sa han:
"Det var länge sedan! Jag fick ju mitt första mål mot Tranmere med fötterna, men jag har missat många chanser i år och jag visste att det bara var en tidsfråga innan jag satte dit ett mål (med pannan)."
 
Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

Leave a Reply

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen