post image

M.E.N: Uniteds ställning gällande Koulibaly

Skriven av: admin
Publicerad 2020-04-24
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Enligt den lokala tidningen i Manchester - Manchester Evening News så är Ole Gunnar Solskjaer nöjd med sina mittbacksalternativ. 

Manchester United har återigen börjat länkas med Kalidou Koulibaly, men Manchester Evening News menar att defensiva värvningar inte står högt upp på priolistan för kommande fönster. Enligt tidningen anser Solskjaer att Koulibaly tillhör en av världens fyra bästa mittbackar tillsammans med Van Dijk, De Ligt och Maguire men att han samtidigt är nöjd med sin befintliga defensiv – som höll nio nollor på Uniteds senaste elva matcher innan spelstoppet.
M.E.N skriver att United länge varit stora beundrare av Koulibaly, men att klubben föredrar att inte signa spelare över 28 års ålder. Koulibaly fyller 29 i juni. Samt att man förra sommaren prioriterade att stärka defensiven då man värvade både Harry Maguire och Aaron Wan-Bissaka för totalt £130 miljoner och att fokus detta fönster ligger på offensiven – med Jadon Sancho och Jack Grealish som primära transfermål.
Vidare har man under det senaste året gett både Victor Lindelöf och Axel Tuanzebe nya långtidskontrakt, samt aktiverat en option om två års förlängning i Eric Baillys kontrakt.
United har även Phil Jones, Marcos Rojo och Chris Smalling – som imponerat på lån i Roma. Men hela den trion är starkt länkade med transfers bort från klubben.

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

13 KOMMENTARER

 1. Jag förstår inte riktigt detta rykte egentligen. Innan man landade Maguire så var det ju logiskt men nu? United behöver snarare göra sig av med två mittbackar.. inte köpa in ytterligare en. Fokus borde ligga på högerkanten samt anfallet denna säsong. Inte mittbackslinjen.

  0
  0
   1. Kan inte rå för att jag har ett fanboy. Däremot kvarstår min poäng. För värvar man Koulibaly så kommer det att kräva att man börjar tumma på andra områden (Läs. Sancho) och för den summan som det ryktas om så tycker jag att United borde stå över. Inte för att Koulibaly är en dålig spelare.. raka motsatsen.. han är en världsback MEN United behöver förstärkningar betydligt mer på betydligt viktigare positioner.

    0
    0
 2. Höger back är inte ett prio 1 för laget. Vi har där basaka och Diogo så varför ska vi köpa en höger back när vi har vi två riktigt bra högerbackar. Och varför ska det vara ett prio 1.

  0
  0
     1. Man omskolar inte spelare och förväntar sig att de ska göra under på den positionen. Rashford har hittat sin rätt på vänsterkanten och att omskola honom till en högerytter kommer att innebära problem på ett antal plan. Till exempel i inläggsspelet. Rashford är högerfotad och omskola honom till en högerytter skulle innebära att han måste vandra in mer i planen för att få lägen istället för att fortsätta efter kanten i fart som är hans styrka. En annan faktor är att man kommer att tappa enormt på vänsterkanten och få dåligt i utbyte på höger om man gjorde detta. Både LvG och Mourinho försökte få Rashford att gå på högerkanten med dåliga matcher som följd. Rashford är ingen högermittfältare och borde därför inte heller tjongas dit bara för sakens skull. Kane skulle inte heller konkurrera med Rashford utan med Martial och tar man in Kane (för en hyperinfluerad summa) så kan man säga ajöss till andra nyförvärv. Det är helt enkelt inte lämpligt att slunga upp över 2 miljarder i dagens läge (som Kane skulle kostat). Då är det bättre att slunga upp kring miljarden för Sanco och täcka upp högerkanten de närmsta tio åren och ändå ha pengar över för att värva en-två spelare. Att ens tänka tanken att Kane skulle värvas in för att slängas ut på kanten går ju inte eftersom Kane är en toppforward.

      0
      0
     2. Svennis JR,
      Rashford till vänster och Sancho till höger.
      Då Martial suger pungkula, vem blir målgöraren dvs nummer 9? Greenwood?

      0
      0
     3. Inte hjälper det att punga upp över 2 miljarder för Kane för då blir det ingen Sancho. Då har istället United ett problem där man blir sönderläst pga. att man har en halvkass offensiv på höger mittfält. Kane må vara en målskytt av rang men han är ingen som skapar sig chanser själv. Vilket man bara behöver se en match där han spelar för att inse. Utan stöd från både vänster och höger så kommer hans produktion att sjunka. Och skulle jag välja mellan Sancho och pengar över till en anfallare och Kane utan pengar över till en högermittfältare så är det solklart vad jag skulle välja iallafall.

      0
      0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen