post image

M.E.N: Tre spelare United aldrig borde sålt

Skriven av: admin
Publicerad 2019-10-15
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Manchester United har haft en enorm omsättning på spelare sedan Sir Alex Ferguson lämnade klubben våren 2013 och Manchester Evening News har lyft ut tre spelare de anser man aldrig borde sålt.

Ja, när Sir Alex lämnade så tillämpade den då nytillträdde VD:n Ed Woodward en mer aggressiv transferpolicy än vad man tidigare hade haft. Under Woodwards/Moyes första fönster gick det inget vidare på transfermarknaden och trots att man länkats med många stora namn så fick man bara in Marouane Fellaini, under fönstrets sista minuter dessutom.
Under kommande år var Woodward mer varm i kläderna och då började köpkalaset på allvar, i samband med att Moyes fått gå och man tillsatt Louis van Gaal. Men efter att under några år ha försökt och misslyckats med sin Galactico-filosofi så är man nu tillbaka på en mer restriktiv och eftertänksam strategi, ledd av Ole Gunnar Solskjaer.
Manchester Evening News har kikat tilblaka på alla spelare som lämnat United sedan 2013 och valt ut tre stycken man anser inte borde sålts.

Jonny Evans 
Unitedprodukten Jonny Evans såldes till West Bromwich sommaren 2015 och håller numera till i Leicester. M.E.N menar på att Evans är en spelare med kvalité, som United borde haft kvar och istället sålt någon av Chris Smalling eller Phil Jones vid den tidpunkten. Tidningen anser att Evans i dagsläget skulle gå före både Jones, Smalling och Rojo i hackordningen under Solskjaer.
Daley Blind
Den mångsidige holländaren som aldrig lyckas knipa någon position i United. Han kom till klubben sommaren 2014, inhämtad från Ajax av Louis van Gaal och han såldes tillbaka till Ajax sommaren 2018. När han återvände så var han bara 28 år gammal och han kom att bli en förgrundsfigur och ledargestalt i det där unga hyllande Ajax-laget som tog Europa med storm förra säsongen.
Blinds förmåga att spela på flera positioner gjorde kanske att han aldrig lyckades göra någon position till sin egen i United. Han gjorde 141 framträdanden för klubben - 72 som mittback, 39 som vänsterback och 22 som central defensiv mittfältare.
Memphis Depay
Den mest givna av de alla. Memphis köptes in från PSV av Louis van Gaal och han var vid den tidpunkten en av Europas mest spännande unga spelare. Men karriären i United lyfte aldrig. Han tog aldrig plats under van Gaal - som han hade spelat under även i det holländska landslaget i VM i Brasilien - och när Jose Mourinho kom in så blev det spiken i kistan för Memphis.
Det blev bara åtta framträdanden under Mourinho och han såldes till Lyon i januari 2017. Sedan flytten till Frankrike har Memphis karriär lyft rejält. Han är nu en regelbunden och helt given spelare både i Lyon och det holländska landslaget och gör mål på löpande band.
En stark karaktär som tycks träna hårt - och pyssla med musik vid sidan av fotbollen (har ni hört det?) utan att för den sakens skull tappa fokus.
Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

2 KOMMENTARER

 1. Att se de som en förlust att tappa Johnny Evans bevisar ju bara hur lite den tidningen har koll på. Snudd på värdelös vid fleratalet tillfällen och vek som en barnarm.
  Helt rätt att skicka honom, Tycker dock Blind nu i efterhand hade vart bra att ha som alltiallo men han va också kass för oss mestadels.
  Memphis har lyst i Ligue 1 men har svårt att se han lyckas på den riktigt stora scenen.
  Oroväckande att Smalling och jones fått spela så länge de har i våran vackra tröja

  5
  1
 2. Följdfrågan är väl snarare HUR skulle de ha behållit dessa spelare? Evans såg ut som en baktung ko i omställningsspelet under hans sista säsong i united (pga återkomst av skada). Där och då ville nog de flesta supportrar se honom borta. Sen att han utvecklas till en startspelare i Leicester 5 år senare efter att ha spelat 3 år i ett bottenlag är väl inget argument för en 3e back. Vi skulle istället aldrig ha sålt Michael Keane vid den här tidpunkten då han snabbt utvecklades till en landslagsspelare och stabil back i everton.
  Daley Blind skulle vi ha varit nyttig på mittfältet idag men enbart för att styrelsen inte köpte någon i sommar. Då kan man ju använda de argumentet för varje mittfältare som lämnat oss de senaste åren. Framförallt Herrera.
  Däremot håller jag med om Memphis. Ett lån istället för en försäljning hade varit det uppenbart smartare valet. Alla visste om hans talang men han fick det aldrig att lossna i united. Vintern som han såldes konkurrerade han med Rash och Martial på vänsterkanten då vi hade Zlalle och Roo på mitten och Miki, Mata och Lingard till höger eller CAM. Där och då var situationen något ohållbar, tyvärr såldes han troligen för att vi hade Mou som manager och han hade bestämt sig för att göra sig av med honom. Som med så många andra spelare…

  2
  1

Leave a Reply

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen