post image

M.E.N: Överväg Memphis

Skriven av: admin
Publicerad 2020-02-14
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Manchester Evening News påminner om att Manchester United har en återköpsklausul på Memphis Depay och antyder att man bör överväga att nyttja den. 

Memphis kom till United som en Van Gaal-värvning och som en av Europas då mest spännande unga spelare sommaren 2015, men hans tid i United blev inget vidare lyckad och han såldes till Lyon – av Jose Mourinho – i januari 2017.
I Frankrike har han mognat och är numera en nyckelspelare både för Lyon och för det holländska landslaget (även om han just nu är långtidsskadad och borta resten av säsongen). Memphis, som nu är 26 år tycks helt klart förmögen att hålla sig fokuserad på fotbollen trots en blig-blingig livsstil och en hiphop-karriär på deltid. Innan sin skada gjorde han fem mål på fem matcher i Champions League och 14 mål och två assist på 18 ligamatcher. i Ligue 1 Och han är kapten för Lyon.

När man sålde Memphis såg United till att införa en återköpsklausul i kontraktet och med endast ett år kvar på kontraket med Lyon är det sannolikt att han lämnar klubben i sommar. Enligt Manchester Evening News bör United överväga att försöka hämta tillbaka den färgstarka och mångsidiga anfallaren.
Vid tillfället för försäljningen så sa Jose Mourinho såhär angående återköpsklausulen.
"Eftersom han potentiellt är en väldigt bra spelare. Jag tycker att Mr Van Gaal gjorde klokt i att köpa honom. Han kände honom väldigt väl från landslaget. Han var väldigt ung under VM (i Brasilien) men han visade glimtar av toppkvalité. Han spelade bra i Holland. Vi vet att den holländska ligan inte är densamma (som den engelska) men han visade väldigt bra saker. Så jag tycker att Mr Van Gaal och Manchester United gjorde väldigt klokt i att köpa honom."
"Han lyckades inte under sina 18 månader här, men han är väldigt ung så det är viktigt för klubben att att ha total kontroll över den här talangen och jag önskar att han spelar väldigt bra i Lyon. Och varför inte komma tillbaka för alla här gillar honom."
Memphis är just nu i Dubai och tränar på samma anläggning som Paul Pogba och han postade häromdagen den här bilden på Instagram.

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen