post image

M.E.N: Indikation på när träningarna kan påbörjas

Skriven av: admin
Publicerad 2020-04-09
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

I ett brev från EFL-ordföranden Rick Parry, som The Telegraph tagit del av så förekommer detaljer kring när klubbar kan påbörja träningar igen och på hur säsongen ska spelas klart i de tre av de fyra högsta divisionerna. 

The Telegraph har kommit över ett brev/email skickat av ordföranden för EFL, dvs English Football League som består av de tre divisionerna Championship, League One och League Two. I brevet framgår det att man i dagläget är hoppfulla om att ligorna ska kunna spelas klar inom loppet av 56 dagar under sommaren. Och det framgår även (även om det inte citeras i texten nedan) att klubbarna har fått information om att de kommer kunna börja träna som vanligt igen tidigast den 16:e maj. Samt att man uppmanar klubbar att be sina spelare ta semester nu eftersom det inte kommer finnas någon tid mellan slutet på pågående säsong och nästkommande säsong.
Även om texten i fråga rör EFL  så kan det ändå ses som en indikator på att liknande förhållningsregler gällande träning kan komma att gälla för Manchester United och andra PL-lag, skriver Manchester Evening News.
Texten i brevet lyder.
“När än beslutet tas om att det är säkert att återuppta fotbollen så estimerar vi att det kommer krävas ca 56 dagar (för the Championship att slutföras) inklusive play-offs. Vi är angelägna om att försäkra oss om att klubbar ges en rimlig marginal för att kunna förbereda sitt operativa arbete med tanke på skalan av spelstoppet. Vi befinner oss i ett läge där 2019/2020 säsongen kommer att förlängas, men vi är fortfarande hoppfulla om att den ska kunna slutföras under sommarmånaderna.”
“Vi jobbar utifrån antagandet att matcher kommer spelas bakom stängda dörrar när vi väl återvänder och som en del av vår beredskapsplan så är vi helt medvetna om behovet av att försöka mildra kostnaderna för detta för klubbar så gott vi kan.”

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

Leave a Reply

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen