post image

M.E.N: Fem möjliga scenarier

Skriven av: admin
Publicerad 2020-03-15
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Manchester Evening News listar fem möjliga scenarier för vad som kan ske med den engelska ligafotbollen i Corona-kaoset. 

I fredags kom det väntade beslutet att den engelska ligafotbollen temporärt stoppas. FA och EFL lät meddela att man skjuter upp samtliga matcher fram till den 3:e april, tidigast. Men i dagsläget finns det väl inte mycket som tyder på att situationen med Coronaviruset ska vara under kontroll inom två – tre veckor och det får väl ses som sannolikt att fotbollen kan komma att skjutas upp ytterligare. Ingen vet väl egentligen någonting i dagsläget..
Det utgör givetvis en hel del utmaningar. Om EM skjuts upp, så som UEFA förväntas meddela inom kort, så kan den pågående säsongen spelas klart under sommaren. Men om säsongen måste skjutas upp mycket längre än det nuvarande datumet, så kan det såklart bli problematiskt även om EM inte spelas.

Manchester Evening News listar fem tänkbara scenarier.
Skjut upp matcher och fortsätt som vanligt
Alternativet som föredras av många av klubbarna. Skjut upp säsongen och spela klart den i sommar. Dvs förläng säsongen. I dagsläget är det ca 2-3 matcher per klubb som är uppskjutna, men om fotbollsförbundet beslutar att hålla ligan stängd längre så blir det här scenariot svårare att genomföra.
Stryk hela säsongen
Enligt M.E.N har vissa klubbar föreslagit det kontroversiella förslaget att helt stryka den pågående säsongen. Ta bort den, som att den aldrig skett.
Slopa säsongen men behåll poängen
Ännu ett radikalt förslag är att avsluta den pågående säsongen, men att låta alla klubbar behålla sin nuvarande poängskörd in i nästa säsong. Dvs det blir ingen ligavinnare, inga klubbar åker ur osv denna säsong. Nästa säsong påbörjas med nuvarande poängställning.
Avsluta säsongen med aktuell poängställning
Ett förslag är att man nu avslutar säsongen med aktuell ställning - dvs Liverpool vinner titeln, City tar andraplatsen, Leicester tredjeplatsen, Chelsea fjärdeplatsen och United femteplatsen. Lagen på neflyttningsplats åker ut, osv. Ett knepigt scenario då en säsong ska bestå i att alla lag möter varandra två gånger.
Spela klart säsongen bakom stängda dörrar
Ett troligt scenario. Enligt MEN förväntas stora sammankomster förbjudas i England fr nästa vecka och om ligaspelet återupptas kan det sannolikt bli så att matcherna under våren spelas helt utan publik.
Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

3 KOMMENTARER

 1. Spela utan publik!!!
  Fansen blir nöjda och få tänka på något annat, spelarna får betalat och spelar. tv-avtalet följs.
  Det kommer suga hårt utan publik men det är 58ggr bättre än att sitta hemma och kolla Netflix och gamla Rena Rama Rolf avsnitt.
  tvätta händerna!

  0
  0
  1. Håller med dig, Troll. Tvätta händerna och nys inte på varandra!
   Sen tycker jag också att man ska spela klart säsongen. Det är ju bara 9 matcher kvar. Spel utan publik och 3 matcher per vecka så är det överstökat på tre veckor.
   FA kan man stryka, betyder ändå inte lika mycket som PL.
   Vi måste få den där 4e platsen. City kan mycket väl få rätt i CAS och då betyder vår nuvarande plats ännu ett år i EL.
   Spel utan publik innebär alla fall att Corona inte sprids, då jag utgår ifrån att alla spelare testas i princip dagligen.

   0
   0
   1. Kommer dock inte fungera. Allt fler fotbollsspelare blir smittade, nu senast två nya idag, Gata och Garay. Everton är i karantän, Arsenal är i karantän och Chelsea är i karantän. Bara en tidsfråga innan fler blir smittade och därav försätter fler klubbar i karantän

    0
    0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen