post image

M.E.N: Den perfekta ersättaren till Ronaldo och Cavani

Skriven av: admin
Publicerad 2021-10-13
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Manchester Evening News-journalisten David Alexander Hughes skriver vilken anfallare som är att betrakta som den perfekta ersättaren till Cristiano Ronaldo och Edinson Cavani. 

United har en uppsjö högkvalitativa alternativ i offensiven, men på den centrala anfallspositionen förväntas man redan nästa sommar göra en rekrytering för att stärka upp både på kort och lång sikt.

Edinson Cavani kommer med all säkerhet att lämna klubben då kontraktet går ut i vår och Cristiano Ronaldo kommer nästa sommar bara ha ett år kvar på två-års-kontraktet (som dock innehållet en option om ett års förlängning).

Det har förekommit mängder av rapporter om att det primära transfermålet för positionen är Erling Håland, som via sin utköpsklausul kommer finnas tillgänglig för £65 miljoner. Uniteds intresse för den unge norrmannen är väl dokumenterat. Sedan man förlorade fighten om hans signatur vintern 2020 så har han gjort 68 mål på 67 matcher för Dortmund och etablerat sig som en av världens i särklass bästa spelare och United förväntas gå hårt för att försöka signa honom nästa sommar.

Men konkurrensen kommer vara stenhård. Klubbar som Real Madrid, Manchester City och PSG förväntas också vara med i racet och helt krasst lär Manchester Uniteds chanser att vinna det racet hänga en hel del på vad man lyckas bevisa under den pågående säsongen - kan man erbjuda Håland en plattform där han kan vinna titlar? Eller kommer man fortsätta visa upp ett hackande maskineri som trots mängder av världsstjärnor inte lyckas klicka och utmana om titlar..

Ett alternativ till Håland kan dock vara Evertons skicklige engelsman Dominic Calvert-Lewin. Och enligt David Alexander Hughes på Manchester Evening News så skulle 24-åringen kunna fungera perfekt i Manchester United.

Förra säsongen gjorde Calvert-Lewin 21 mål för Everton, varav 16 i Premier League. Och inget av dessa från straffpunkten. Bara fem spelare gjorde fler mål i Premier League och räknar man bort straffarna så var det faktiskt bara Harry Kane som gjorde fler, 17 st. Lägg därtill att Kane i snitt har 3,9 skott per match, mot Calvin-Lewins 2,5 skott per match.

Manchester United producerade fler chanser än vad Everton gjorde förra säsongen, vilket tyder på att Calvert-Lewin skulle ha bättre understöd och oftare komma till chanser för att ytterligare öka på sin målskörd.

Han har också fysiken och är en gigant i luftrummet. Och han är den spelare i Europas top-fem-ligor som gjort näst flest mål på huvudet. Han har dessutom en generellt hög arbetsnivå, är skicklig på att hålla upp spelet och villig att pressa motståndarna.

United må ha mängder av offensiv alternativ, men man gör nog klokt i att försöka snärja en av toppanfallarna redan nästa sommar. Både Håland och Calvert-Lewin får ses som alternativ för positionen.

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen