post image

Lista: Världens högst värderade spelare

Skriven av: admin
Publicerad 2020-06-09
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Enligt en CIES Football Observatory har sammanställt en lista över världens högst värderade spelare och flera Unitedspelare tar höga positioner.

Bruno Fernandes och Marcus Rashford tar plats högt upp på listan över världens högst värderade spelare.
United köpte Fernandes för en summa som kan uppgå till totalt £67 miljoner och han har gjort stor succé sedan övergången från Sporting. Nu har CIES Football Observatory sammanställt en lista över de mest värdefulla spelarna i världen och Fernandes toppar den listan inom kategorin mittfältare, med en värdering på £102.5 miljoner.
Den näst högst värderade mittfältaren är Mason Mount, med ett värde på £102,5 miljoner och trea är Frenkie De Jong med värderingen £102,1 miljoner.
CIES väger in en rad olika faktorer när de sätter sin värdering – såsom tex ålder, längd på kontraktet, talang, form. Paul Pogba har sjunkit långt ned på listan och når inte ens topp-20, med ett värde på endast £50,6 miljoner.
Den spelare som har högst värdering oavsett position är PSG:s anfallare Kylian Mbappe. Fransmannen värderas enligt CIES till £231 miljoner. På andraplats kommer Raheem Sterling med en värdering på £173 miljoner och trea på listan är Manchester Uniteds transfermål Jadon Sancho, som värderas till £159,7 miljoner.
Marcus Rashford kniper femteplatsen med en värdering på £135,8 miljoner.
Värt att påpeka är att en värdering av CIES innebär inte att det är samma värdering som klubben gör och som spelaren sedan säljs för.

Källa: Mirror
 

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

 1. Om denna ”prislista” inte har något med försäljningspriset att göra med, vad har man då för nytta av den?
  Vi kan ta två exempel.
  Sancho enligt denna lista ”värd” £159,7M, men den påstådda priset är £120M
  Pogba, £50,6M men United vägrar sälja under £100M
  Om Dortmund nu skulle ändra sig och höjer priset på Sancho till dessa £159,7M, är det nån som tror att United kommer betala dessa pengar?

  0
  0

Leave a Reply

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen