post image

Lingard fortsätter storformen med drömmål mot Arsenal

Skriven av: admin
Publicerad 2021-03-22
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om West Ham skickade direkt till din email.

Jesse Lingard har minst sagt fått ett uppsving i karriären sedan han lämnade Manchester United, temporärt, för en flytt till London och West Ham. 

Jesse Lingards form för Manchester United blev sämre och sämre under de senaste två åren och han lånades i januari ut till West Ham i ett försök att komma ur sin svacka. Den nu 28-årige Manchester United-produkten tackade David Moyes för förtroendet genom att göra två mål i sin debut och den fina formen har sedan dess fortsatt med fem mål på sju matcher för Hammers.

Igår tog West Ham emot Arsenal hemma på London Stadium i en svängig match som slutade 3-3 efter att West Ham tagit ledningen med hela 3-0 under loppet av en halvtimme, men där gästerna sedan lyckades hitta tillbaka och rädda en poäng.

Det var just Lingard som öppnade målskyttet och han gjorde det med ett riktigt vackert mål när han fick bollen utanför straffområdet, la upp den på studs och klippte till in i mål från distans.

 

Hur det blir med Lingard efter säsongen återstår att se - om han blir kvar i West Ham permanent eller återvänder till Manchester United. I samband med att han gjorde flytten så gav han en intervju med BT Sport, där han menade att han aldrig fick chansen i Manchester United.

"I den här åldern så handlar det om att få regelbunden fotboll och att visa folk vad man kan göra. Först och främst är jag här för att spela, vinna och hjälpa det här laget, så förhoppningsvis kan jag göra det och sedan får vi se hur det ser ut i slutet av säsongen."

"Men det handlar om att spela med ett leende, att njuta av min fotboll och bli den gamla Jesse igen."
"Det är många upp och nedgångar i fotbollen. Folk går igenom olika stadier och det är inte bara en rak väg mot toppen. Det finns många motgångar, som de flesta människor inte noterar och många saker som pågår bakom stängda dörrar."

"Under lockdown gick jag igenom och tittade på mina starkaste stunder i fotbollen - säsongen under Jose Mourinho då jag gjorde många mål och sedan åkte till VM. Och även säsongen då Ole kom in och jag började bra."
"Så jag började kolla tillbaka på många matcher för att se var jag gjorde bra ifrån mig, få den där glöden i magen och det där drivet igen, för det hade varit lätt för mig att fortsätta falla och ta den lätta vägen ut. Men en person som jag, som varit med om mycket och känner till sporten, jag kan inte bara ge upp och jag kommer alltid kämpa."

"Jag kom tillbaka som en av de starkaste och en av de i bäst fysisk form efter lockdown och jag fick aldrig den där chansen jag väntade på, men under hela tiden var jag där och gjorde extrajobb på träningarna så att jag skulle vara redo när tiden var rätt. Så för mig handlar det om att jobba hårt och hålla sig dedikerad, så jag gick tillbaka till grunderna."

Källa: Mirror

Mest lästa West Ham senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Tottenham
Real Madrid
Tottenham
Chelsea
Borussia Dortmund
Manchester United
Chelsea
Arsenal
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen