post image

Lineker om Messi eller Ronaldo: Det går inte ens att jämföra – han är givetvis bäst

Skriven av: admin
Publicerad 2021-10-06
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Gary Lineker ger sig in i debatten om vem som är bäst - Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi. 

Cristiano Ronaldo och Lionel Messis karriärer har löpt parallelt och de har under de senaste 18 åren jagat och slagit rekord. Och många har de blivit. Ronaldo har vunnit Ballon d´Or fem gånger och Messi har gjort det sex gånger och det har länge pågått en debatt om vem som egentligen är bäst av de båda stjärnorna.

Den gamle fotbollsspelaren, numera experten på BBC, Gary Lineker anser att valet är självklart – Messi.

"Utan att jämföra dem (Messi och Maradona) så har de båda gjort saker som resten av vi dödliga bara kan drömma om. De har gett oss lycka. Det har funnits och finns andra storheter, som Ronaldo och Cristiano Ronaldo men jag ser dem mer som otroliga målgörare."

"Diego gjorde och Messi gör två, tre saker i varenda match som nog ingen annan gör under en hel karriär. De spelar liksom en annan sport. Jag träffade Diego många gånger. Han hade en stor personlighet. Leo är blyg. Men på planen har jag aldrig sett två så stora stjärnor. Jag älskar Ronaldo också. Jag har stor respekt för honom. Han är också en gigant, men min ärliga fotbollsmässiga åsikt är att det inte ens går att jämföra vem som är bäst, pga av de saker som Leo gör. Med det sagt så gör det ont att jämföra dem, för båda är gigantiska."

 

Källa: Mirror

Kommentarer till artikeln

2 KOMMENTARER

 1. Ronaldo har bevisat sig i flera ligor. Och inför denna säsong så gick Ronaldo åter till världens tuffaste liga – PL, medan Messi går till P$G som spelar i en sämre liga där han kan leka hem ligatiteln. Ronaldo har rekordet i mål och mest spelade matcher i CL.
  Dessutom har Ronaldo öppnat säsongen bättre än Messi, trots tuffare liga och motstånd.
  Ganska talande vem av dem som är bäst.

  16
  1
 2. Går ju att dividera i evigheter vem av Ronaldo och Messi som är bäst och beror ju givetvis på hur högt man värderar olika saker. Hur Maradona kan räknas som bättre än någon av de båda kan jag dock inte förstå? En relativt kort karriär i absoluta världstoppen och relativt tunn meritlista. 1 VM guld och ett VM silver väger ju tungt, men i övrigt så har han 2 ligatitlar typ. Fantastisk spelare under sin tid, men inte alls den bredden eller karriären som Ronaldo och Messi haft.

  0
  7

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen