post image

Laporta: Nu ska vi registrera spelare och sälja de vi inte räknar med

Skriven av: admin
Publicerad 2022-08-01
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Joan Laporta ger en kommentar om Barcelona transferaktivitet. 

Manchester Evening News rapporterade under eftermiddagen att United inte gett upp hoppet om att signa Frenkie de Jong och att man fortsätter jakten. De Jong är nu tillbaka i Spanien efter en försäsong i USA, där han spelade mittback (!) vid ett par tillfällen och kom in som inhoppare på mittfältet i sista matchen. Holländaren må vara i sin drömklubb, men han har ofta fått utstå att spelas ur position pga av konkurrensen. Och mittback, det var något nytt.

Både Joan Laporta och Xavi har vid flera tillfällen den senaste veckan uttalat sig om De Jongs framtid. Det officiella är att man inte vill sälja honom, men man har samtidigt låtit hålla dörren öppen för ett sånt scenario. ”Jag vet inte om han stannar eller lämnar” har både managern och presidenten sagt.

Barcelona var på någon slags ekonomisk botten så sent som förra sommaren, men den nya ledningen har redan - på ett för många förvånande sätt - styrt upp ekonomin. I alla fall värvar man frisk. Man har signat Andreas Christenssen och Franck Kessie på fri transfer och köpt Robert Lewandowski, Raphinha och Jules Kounde för dyra pengar - dessa spelare ska nu registreras. Och president Laporta säger att man kanske inte värvat färdigt. På frågan om klubbens intresse i Bernardo Silva, svarade han:

"Först och främst måste vi registrera spelarna och göra oss av med de vi inte räknar med. Sedan får vi se vad vi gör. Xavi vill ha ytterligare förstärkningar."

Silva är ju en annan spelartyp än De Jong. Men i Barcelona har De Jong ofta använts i en mer offensiv roll än vad han gjorde i Ajax och skulle göra i United. Så Silva skulle kunna ses som en direkt ersättare.

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

  1. TH pushade för en spelare när han tog över. Allt annat var sekundärt. Efter de senaste åren av icke-fotboll borde De Jong vara ett givet nyförvärv. Det får kosta helt enkelt. TH vet vilken betydelse han kommer att ha för uppbyggnaden av ett nytt United.

    0
    0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen