post image

Klart: Newcastle köps av den saudiska Investeringsfonden

Skriven av: admin
Publicerad 2021-10-07
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Premier League har godkänt affären - den saudiska investeringsfonden PIF köper Newcastle. 

Det har i omgångar ryktats om att Newcastle kommer köpas upp av den saudiska investeringsfond som överses av landets kronprins Mohammed bin Salman. I går kom uppgifter om att en affär återigen var nära och den här gången blev det verklighet sedan landet hävt beIN Sports sändningsförbud samt lovat att stänga ned piratsajter som streamar Premier League.

Premier Leauge har nu godkänt affären och PIF köper Newcastle för £300 miljoner, vilket innebär slutet på Mike Ashleys kontroversiella 14 år långa ägande.

Enligt Manchester Evening News så kommer investeringsfonden nu ta sikte på att göra Newcastle till ett globalt varumärke med stora investeringar över tid. Till en början så kommer man fokusera på infrastrukturen kring arenan och successivt investera i truppen. Man kommer dock inte kunna skjuta in galna summor pengar i lagbygget direkt, eftersom man måste förhålla sig till FFP-reglerna.

Manchester City och Paris Saint Germain är sedan tidigare ägda av gulfstater som pumpat in miljardbelopp i klubbarna och Newcastle blir nu alltså nästa blivande stormakt. Enligt Manchester Evening News är PIF värd ca £320 miljarder, vilket gör Newcastles nya ägare ungefär 13 gånger rikare än Manchester Citys ägare.

På sikt kommer Newcastle av allt att döma bli en supermakt som tillsammans med City och Chelsea med sina rika ägare kan befästa sina positioner i toppen och Manchester United, trots sin goda ekonomi kommer ligga i lä när det kommer till investeringar och resurser.

Källa: MEN, Sky Sports

Kommentarer till artikeln

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen