post image

Independent: United prioriterar Grealish / Maddison

Skriven av: admin
Publicerad 2020-01-28
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Enligt The Independent så är Manchester United redo att lämna Bruno Fernandes-affären eftersom man prioriterar den engelska duon Jack Grealish och James Maddison. 

United och Sporting är fortfarande inte överens om Fernandes prislapp och The Independent skriver att vissa källor uppgett att klubbarna kan vara så mycket som £20 miljoner ifrån varandra gällande värderingen och att det finns en stor risk att United inte kommer värva varken Fernandes eller någon annan under januarifönstret.
Tidningen skriver att United prioriterar en värvning av Jack Grealish eller James Maddison för positionen och att man kommer försöka värva en av dem till sommaren, eftersom både Aston Villa och Leicester klargjort att man inte kommer sälja i januari. Viljan att signa en av engelsmännen har enligt The Independent påverkat hur man resonerar kring värvningen av Fernandes. Enligt tidningen vill man trots allt ha Fernandes nu i januari, men endast till rätt pris, då man inte vill att ett ”överpris” nu ska påverka sommaraffärerna negativt.

Källa: The Independent

Kommentarer till artikeln

21 KOMMENTARER

 1. Va?!
  Som att Leicester elr Villa bryr sig om vad vi betalar Sporting för deras kille?
  Dom gör ju sina värderingar på sina spelare.
  Jag får bara inte ihop de?!
  Det luktar riktigt ruttet från United håll.
  Hoppas bara inte de är kallbrand!

  7
  3
  1. Finns det summa X som kan läggas på spelare, och man redan öronmärkt pengar för två spelare (Grealish & Maddison) så är det väl självklart att man inte börjar nalla av de redan öronmärkta pengarna? Låt oss säga att det är 1,5 miljarder. 1,2 kommer gå till att hämta in Grealish & Maddison, så då finns det 300 miljoner kvar (påhittad summa fortfarande). Vill Sporting ha 500, och det bara finns 300… Såå….. Kom igen nu du kan detta. Är det minus eller plus i plånboken om man går över sin tilltänkta transfersumma?

   3
   10
   1. Okej, då förstår jag!
    Så om vi lägger undan 750 miljoner nu i Januari och kommer till Leicester den 27 Augusti och säger ”Vi har faktiskt lagt undan pengar sen i Januari på Madis, så vi skulle gärna vilja ha han nu” då skulle dom bara släppa honom?
    Det är alltid den säljande klubben som bestämmer priset, speciellt när United står vid dörren.
    Jag tycker iaf de låter helt sjukt att planera sommar värvningarna nu 3 dagar innan vinterfönstret stängs, speciellt när man inte har värvat in någon i Januari.
    Januariförvärven börjar man kolla 1 September, gör klart med dom i November/December, gör dom officiella 1 Januari.
    Sommarvärvningarna börjar man kolla 1 Februari, gör klart April/Maj, gör dom officiella 1 Juli.
    Flera stora klubbar jobbar på det viset.
    Och på det viset får du va du vill ha, samt inga akuta dyra kontrakt.
    + att du slipper öronmärka spelare 6 månader innan man ens vet om dom ens vill gå till oss.

    5
    2
    1. Dessa spelare är scoutade sedan innan, inte bara för ”en bra match” som de gjort. De faller in i ramen som United letar efter, unga britter med stor potential.
     De flesta spelare har utköpsklausul, annars möjligen undanlagt vad de redan sagt att de vill ha för honom? ”alltid den säljande klubben som…” Nej? Utköpsklausulen finns för att just den ”säljande klubben” inte alls ska kunna stoppa spelaren. Jag förstår inte hur ni inte förstår detta.

     0
     1
     1. Ja. Vissa ligor har som regel att man måste ha en utköpsklasul på sina spelare, tex Messis ligger på 8 miljader tror jag.
      Bruno har ingen, samt typ ingen i hela PL, om spelarna inte kommer ifrån en större klubb utifrån Englands gränser, då kan dom ha de som krav i sina kontrakt.
      Vi har inte suttit i månader och förhandlat med klubbar när dom har redan har haft utköpsklasuer på spelarna.
      Isf är det väldigt korkat att inte aktivera klausulen.
      Men finns det en Klasul så är den minst 50-100% högre än vad klubben värderade spelaren när man skrev kontraktet.

      1
      0
  2. Om en klubb ser att United är beredd att lägga ut enorma summor på en spelare så kan det självfallet leda till att de höjer priset på spelarna. Kolla bara på hur Leicester förde sig under Maguireaffären. Hela tiden refererades det till VVDs transfersumma.

   0
   2
  1. Och var har Maddison sagt det? Allt som finns om ämnet är hur en gammal Liverpoolspelare menar att Maddison borde VÄNTA på Liverpool och City (alltså hans egna åsikt och inte Maddisons).. Det är lite som Gary Neville skulle säga åt spelare att välja United. Det är liksom bara logiskt.

   2
   1
 2. Jag fattar inte resonemanget. Är de oroliga för att det eventuella överpriset ska få priserna i sommar att sticka iväg är det väl bara att skriva ett Non Discloser Agreement med alla involverade parter i affären där man i avtalet skrivet att summan i affären tex är 500 msek men att det som kommuniceras ut till marknad är 350 msek tex. Bryter nån mot avtalet och läcker så blir den parten enligt lag skyldig att betala 150 msek till andre part eller nåt sånt. Går alltid att lösa rent juridiskt.

  1
  0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen