post image

Idrottsministern vill se saudiskt ägande av Manchester United

Skriven av: admin
Publicerad 2022-11-25
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Saudiarabiens idrottsminister pris Abdulaziz bin Turki Al Faisal vill se ett saudiskt ägande av Manchester United och Liverpool. 

Den saudiska investeringsfonden köpte förra året upp Newcastle med ambitionen att på sikt göra klubben till en stormakt inom fotbollen. PIF är värd runt £320 miljarder, vilket gör Newcastle till den i särklass rikaste klubben i världen – och de nya ägarna är ungefär 13 gånger mer förmögna än Manchester City Abu-Dhabi-ägare.

Nu är två av Premier Leagues största klubbar till salu – Manchester United och Liverpool. Och den saudiske idrottsministern Prins Abdulaziz bin Turki Al Faisal, backar ett saudiskt ägande av klubbarna:

 

"Jag kan inte tala för den privata sektorn, men det finns stort intresse och stor passion för fotboll. Det är den mest sedda ligan i Saudiarabien och det finns många Premier League-fans här. Vi skulle definitivt stötta det om någon saudisk privat ägare kom in, för vi vet att det skulle reflektera positivt på sporten inom kungadömet. Så om en investerare skulle vara villig att göra det och siffrorna ser bra ut, så varför inte?" säger ministern till Sky Sports.

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen