post image

Hur Pereira vill spela klart säsongen

Skriven av: admin
Publicerad 2020-04-02
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Andreas Pereira är hoppfull om att den pågående säsongen ska kunna spelas klart och säger att spelarna är redo att spela matcher varenda dag under en period för att möjliggöra det. 

Coronaviruset har lamslagit världen och så även fotbollen. Alla stora ligor och alla UEFA-turneringar är stoppade på obestämd tid och det är oklart hur säsongerna ska kunna avslutas. Behöriga parter för just nu diskussioner kring hur kan ska kunna spela färdigt de pågående säsongerna och United – som har nio ligamatcher, Europa League och även FA Cupen kvar att spela – var inne i en stark period med elva matcher utan förlust innan spelstoppet. Mycket står på spel, men sporten kommer inte återupptas förrän det är säkert och myndigheterna ger klartecken.
Det har spekulerats i en rad olika scenarier. Att man ska komprimera återstående matcher, låta lag bo på slutna anläggningar och spela av matcherna i högt tempo – likt ett VM eller EM. Det har också diskuterats kontroversiella varianter som att tex stryka den pågående säsongen helt, som om att den aldrig hade spelats.
Andreas Pereira förespråkar att bunta ihop matcherna, trots att det kommer bli fysiskt påfrestande för spelarna.
”Jag vill avsluta säsongen så fort som möjligt. Jag förstår att det är en svår tid just nu och att folkets hälsa är det viktigaste. Men jag vill avsluta säsongen även om det innebär att vi måste spela matcher varenda dag under en vecka. Jag vill avsluta säsongen. Det vore en dålig känsla om man strök säsongen.”
”Jag tror vi klarar av det. Nu har alla fått mycket vila, vi har återhämtat oss och spelare som varit skadade kommer tillbaka. Vi har en stor trupp och vi kan hantera matcher två eller kanske till och med tre dagar i rad. Jag tror inte det blir något problem. Det vore däremot svårt att acceptera om säsongen annullerades. Vi skulle kunna få en väldigt bra avslutning på säsongen och därför vore det tråkigt om den annullerades. Vi har fortfarande två troféer vi kan vinna och vi vill ta oss in på topp-fyra, så det kan fortfarande bli en bra säsong för oss.”

Källa: ESPN

Kommentarer till artikeln

4 KOMMENTARER

  1. Om man väljer avsluta säsongen utan att spela klart, kommer United missa CL igen.
    Min gissning är att tabelläget som är nu blir grunden vilka som spelar i CL, vilka i EL och vilka som åker ur.
    Nånstans tror jag att City kommer muta sig genom CAS och får behålla CL-platsen men dom får sjukt mycket i böter och värvningsförbud två år framåt.

    0
    0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen