post image

Hur coronaviruset kan påverka transfermarknaden

Skriven av: admin
Publicerad 2020-03-22
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Sommarens transferfönster kommer sannolikt påverkas av förödelsen som coronaviruset orsakar. Men kanske är det nu marknaden omkalibreras efter att ha skenat under senare år, säger en källa till The Mirror.

Diskussionen inom fotbollen har handlat mycket om när och hur de uppskjutna ligorna ska kunna slutföras, men det har inte pratas mycket om hur världslaget kommer att påverka det stundande transferfönstret. Manchester United har ett viktigt transferfönster framför sig och har länkats starkt med spelare som Jadon Sancho och Jack Grealish, men frågan är hur United och andra klubbar nu kommer agera på transfermarknaden.
Storklubbarna är förvisso ekonomiskt motståndskraftiga och bör klara av den minst sagt prövande situationen, men i en tid där coronaviruset raserar världsekonomin, skördar tusentals liv och påverkar vanliga människors ekonomi – så kanske det inte ser så snyggt ut om klubbar spenderar £100-talsmiljoner på spelarövergångar. En klubbadministratör säger till Mirror Sport:

"Det kommer inte se bra ut om klubbar börjar spendera enorma transfersummor samtidigt som allt det här händer. Jag antar att man redan haft den konversationen inom många klubbar som planerar substantiella investeringar under transfermarknaden i sommar. Att betala över £100 miljoner för en spelare när världen lider av Covid-19 skulle vara att be om problem."
"Hur transferfönstret kommer se ut när det öppnar kan vi bara gissa på, men ni kan vara säkra på att klubbar kommer köra affärer med försiktighet. Vi kanske till och med får se att det här blir stunden då marknaden omkalibreras. Många inom fotbollen anser att den förlorat allt verklighetsförankring under de senaste åren. Även spelares löner kan i framtiden komma att granskas av klubbarna när de ser över kostnaderna för den här nedstängningen av sporten."
Källa: Mirror

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen