post image

Henderson ”kokade” av ilska efter brutna löftet från United

Skriven av: admin
Publicerad 2022-08-03
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Dean Henderson förklarar hur han kände när han förra säsongen cementerades på bänken. 

Dean Henderson skulle förra säsongen utmana De Gea på allvar om platsen som förstamålvakt, men Henderson fick Covid i slutet av sommaren och var länge försvagad i sviterna av sjukdomen, samtidigt som De Gea återvände tidigt från semestern med inställningen att försvara sin position. Och spanjoren hittade verkligen formen igen, efter några svagare säsonger. Och Henderson förblev kvar på bänken.

Nu har Henderson lämnat United för Nottingham Forest (på lån) och i en intervju med TalkSport medger han att han varit rasande på United för att ha slösat bort ett år av karriären baserat på tomma löften.

"Jag tackade nej till så många bra lån förra sommaren för att jag lovades platsen som förstamålvakten och de ville inte låta mig gå. Det var frustrerande. Att sitta där och slösa bort 12 månader av min karriär i min ålder. Jag kokade. I de konversationer jag hade efter EM så sa de till mig att jag skulle återvända till Manchester för att bli nr 1. Jag fick tyvärr Covid och ingen levde upp till något som de lovat mig."

Henderson säger också att han inte var intresserad av att låta sig försöka övertygas av Erik ten Hag och ville därför lämna United innan holländaren han se honom i träning.

"Nej. Jag ville inte att managern skulle komma in och se mig på träningen för jag visste att han då antagligen skulle vilja behålla mig. Så jag försökte göra det fort. Jag sa till ledningen att jag måste bort och få spela fotboll. Jag vill inte vara här och spela andrafiol, sa jag. Och det blev så att jag nästa hann lämna innan managern kom och jag har inte pratat med honom sedan dess."

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

2 KOMMENTARER

 1. I en storklubb finns det konkurrens, klarar man inte av att hantera det får man leta sig någon annanstans. Har svårt att tro att någon lovade Henderson förstaplatsen vad som än händer. Känns inte som att han övervärderar sig själv lite, får se vad han går för nu när han är på lån. Sedan är det ju en annan sak att stå i United än en liten klubb

  7
  1
  1. Nu tror inte jag att Ole lovade eller garanterade Henderson nånting.
   Men jag anser att Henderson är alldeles för bra målvakt för att sitta på bänken. Han måste också tänka på sin landslagsplats, vilket han inte har om han inte spelar regelbundet.

   Ole och Raffe kunde ha delat på ansvaret och låtit de Gea stå samtliga PL-matcher och Henderson tagit samtliga cup-matcher (Liga, FA och CL). Men av nån anledning stog även de Gea CL-matcherna.

   Om inte de Gea får tydlig konkurrens om målvaktsposten, kommer hans skärpa försämras och i värsta fall bli lika dålig som han var 2-3 år sedan.

   2
   0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen