post image

Hattrick på 20 minuter i debuten

Skriven av: admin
Publicerad 2020-01-19
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Erling Braut Håland fick en minst sagt flygande start för Borussia Dortmund då han byttes in i sin debut. 

Den 19-årige norrmannen var ett av Manchester Uniteds primära transfermål under januarifönstret och mycket pekade på att man skulle värva honom. Han spelade under Solskjaer i Molde och de har en god relation till varandra. Solskjaer flög personligen ned till Salzburg för ett möte med Håland och hans representanter och enligt tidningarna ledde United hela tiden racet framför klubbar som Juventus, Leipzig och Dortmund, som också var öppet intresserade.
Men i slutändan var det Dortmund som drog det längsta strået och Håland – som gjort 28 mål på 22 matcher för Salzburg under hösten och vintern, skrev på för den tyska klubben.

Enligt tidningarna i England så var en av anledningarna till detta att United självmant backade ur affären sedan man vägrat gå med på krav gällande detaljer i kontraktet. Bl.a en utköpsklausul och en procent till hans agenter på en framtida försäljningssumma. Men enligt Mino Raiola (hans agent) och spelaren själv så valde han Dortmund för det var det bästa karriärsteget just nu.
Hur som helst. I går gjorde han sin debut för Dortmund. Han kom in vid underläge 3-1 i matchen mot Augsburg men matchen slutade seger 5-3 till Dortmund. Håland såg nämligen till att göra hattrick inom loppet av 20 minuter.
Den målproduktionen hade United behövt..
Just nu sitter United i förhandlingar med Sporting Lissabon om en annan stor målskytt och även kreatör - Bruno Fernandes. Men enligt trovärdiga källor som BBC så har förhandlingarna nått ett dödläge sedan United vägrat gå med på Sportings värdering. Enligt tidningarna i England så finns fortfarande ambitionen att nå en överenskommelse, men United uppges vara beredda att lämna affären om inte Sporting sänker priset.
Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen