post image

Håland: Så gjorde Solskjaer mig till en målmaskin

Skriven av: admin
Publicerad 2020-04-08
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Erling Braut Håland berättar om hur Ole Gunnar Solskjaer format honom till den målmaskinen han är i dag. 

Erling Håland är en sällan skadad målsensation. Han spelade under Solskjaer i Molde och var mycket nära en övergång till Manchester United från Salzburg i januari, men han valde i slutändan att krita på för Dortmund. Där succén fortsatt. Nu säger den unge anfallaren i en intervju med EuroSport att Solskjaer varit betydelsefull i att forma honom till den målmaskin han är i dag.
”Jag minns att det var frustrerande som ung anfallare. Allt gick emot mig på träningen. Jag var ensam med målvakten och fick inlägg från Ole Gunnar men jag missade varenda möjlighet. Men jag minns att Ole sa ”jag tror du kommer starta matchen så se till att vara redo.”
”Solskjaer och jag övade en del på avslut. Inte bara på inlägg. Jag minns att han lärde mig några enkla regler. Det första var en-touch-avslut. Att jag inte var tvungen att använda så mycket kraft och försöka förstöra målet eller målvakten med bollen. Jag tror jag var inställd på det, men det var något nytt han lärde mig. Jag tränade lite på det, utan att göra mål. Men jag hade det ändå med mig i huvudet efter det passet. Han har lärt mig mycket om att hålla mig lugn och också om att se till att befinna sig i positioner dit bollen kommer. Det är då man har chansen att göra mål. Han ska ha mycket cred för att han lärde mig det.”

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen