post image

Håland: Därför valde jag Dortmund

Skriven av: admin
Publicerad 2020-01-12
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Erling Braut Håland berättar om varför han valde Borussia Dortmund framför Manchester United och andra klubbar. 

Håland var mycket starkt länkad med Manchester United och klubben ville ha spelaren – det är bekräftat. Men han nobbade United och skrev istället på för Dortmund. Enligt brittisk media så valde United att backa ur affären efter att man vägrat gå med på detaljer i kontraktet – en utköpsklausul b.la – men Håland själv säger att Dortmund var hela tiden var förstavalet.
”Dortmund var raka och sa att vi behöver dig i anfallet. De sa att de gillade min spelstil och att de ville ha mig. Jag gillade sättet som de pratade med mig och det var det som spikade flytten. Jag tillbringade några dagar med att se mig omkring i klubben och prata med seniora personer och jag kände bara att Dortmund och jag var en bra match.”

"Jag pratade med andra klubbar också. Stora klubbar, men ingen gav mig samma känsla som den jag fick i Dortmund. Under mitt besök så hade jag många samtal med klubbledningen. Speciellt med Dortmunds VD Hans-Joachim Watzke och deras sportchef Michael Zorc och coachen Lucien Favre. De var alla väldigt angelägna om att jag skulle komma och jag visste direkt att jag ville flytta dit. Nu kan jag inte vänta på att få börja spela inför över 80 000 fans i den där otroliga atmosfären."
Håland har kontrakt med Dortmund i fyra och ett halvt år, men enligt den tyska tidningen Bild så träder en utköpsklausul i kraft efter två år.
Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

3 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen