Försäsongsrapport: Queens Park Rangers vs Manchester United

Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United åkte på en förlust i andra försäsongsmatchen mot QPR trots en del lovande insatser av ynglingar. Målen gjordes av Lingard och Elanga.

United XI: Heaton – Wan-Bissaka, Tuanzebe, Mengi, Williams – Matic (c), Pereira – Pellistri, Lingard, James – Greenwood

United bänk: Grant, Bishop, Fish, Bernard, Galbraith, Garner, Levitt, Hannibal, Mata, Shoretire, Elanga, Hugill

QPR XI: Dieng – Dickie, De Wijs, Barbet – Odubajo, Dozzell, Ball, Willock, Wallace (c) – Chair, Austin
QPR bänk: Kakay, Thomas, Dykes, McCallum, Walsh, Adomah, Kelman

Inför: Även försäsongens andra match var starkt ungdomsbetonad. Telles uteblev efter att ha dragit på sig en skada i träning, och Chong var inte med då han anslutit till Birmingham på lån.

Första: Avsparken på Loftus Road togs omhand av Lingard och Greenwood. United fick en kanonstart på matchen då Greenwood i 3e minuten spelade en passning framåt som skarvades vidare av Pellistri och gav Lingard fritt fram centralt, där han petade in 0-1 förbi Dieng.

Det höll sig dock inte jättelänge, utan i 7e minuten så fick Austin, som smugit in bakom Mengi, helt fri nicka in ett inlägg till 1-1.

Spelmässigt var det en rätt okontrollerad inledning med mycket svängade fram och tillbaka, där United hade något mer boll. QPR hade en hel del framgång i att ta sig förbi på kanterna, men lyckades inte skapa några lägen av det. Lägena uteblev även för Uniteds del.

Efter några högoktaniga första 20 minuter så började spelet lugna ner sig lite, även om det fortsatte svänga fram och tillbaka. Båda lagen misslyckades dock med att sätta respektive målvakt på prov.

När domaren blåste för halvtidsvila så var ställningen fortsatt oavgjord, med knappt några chanser skapade av endera laget, även om båda målvakterna hade fått plocka en del inlägg. Fler för Heaton än för Diang dock.

Andra: Till andra halvlek så ersattes Heaton, Matic, Pellistri och James av Grant, Garner, Mata och Elanga. Mata fick ta över kaptensbindeln. QPR plockade av Dieng, de Wijs och Austin för Walsh, Dunne och Dykes.

Elanga var omgående nära att lyckas ta sig förbi Walsh på en djupledsboll, men målvakten hann precis före. Elanga och Greenwood kom loss till ett 2-mot-1-läge i 51a minuten, men tyvärr så blåstes Elanga av för offside.

Istället kom 2-1 i 53e minuten då ett inläggsförsök styrdes på Mengi, Wan-Bissaka sålde sig billigt vid kortlinjen, och bollen kunde spelas snett inåt till en fri Dykes som via Tuanzebes ben kunde skicka in bollen över Grant.

3-1 signerades Odubajo i 58e minuten då han bröt in från Uniteds vänsterkant, förbi en passiv och loj Pereira, och drog in ett skott i krysset intill stolpen som Grant inte nådde. Strax därpå kom Elanga loss i andra änden av planen, men skickade sitt avslut rakt på Walsh. QPR vände spelet direkt, och Dykes tog sig förbi Williams och skickade in ett placerat skott förbi en Tuanzebe i ingenmansland in i bortre till 4-1.

United passade på att byta ut Wan-Bissaka, Pereira, Lingard och Greenwood för Galbraith, Levitt, Hannibal och Shoretire i 65e, vilket såg ut att stabilisera laget. QPR gjorde en drös byten de med: Willock, Odubajo, Barbet, Dickie, Wallace och Chair fick kliva av för Adomah, Kelman, Thomas, Masterson, Kakay och McCallum.

Reduceringen kom i 74e minuten då Shoretire spelade en boll till Elanga tätt utanför straffområdet, och denne fick tid och yta att rikta upp ett placerat skott in i bortre förbi en fastfrusen Walsh till 4-2.

I 78e minuten så fick Mengi, Tuanzebe och Williams kliva av för Mengi, Fish och Hugill. QPR passade på att ta ut Dozzell och Ball för Duke-McKenna och Bettache.

Grantfick göra en räddning på en QPRspelade bröt in från Uniteds högerkant och sköt en yttersida mot närmaste stolpen. Lagen började efter alla byten utbyta lite chanser vilket tvingade fram räddningar av både Grant och Walsh.

Hugill fick en chans efter att ha brutit en dålig passning av Walsh, men han blev störd av en försvarare och lyckades inte få bollen förbi målvakten. Hugill kom nära på Elangas inlägg i 90e, men missade precis bollen. Strax därpå blåste domaren av matchen.

Summering: Efter en jämn men rätt svängig första halvlek så kollapsade United lite i andra, främst pga att Matic klev av och att QPR satte in några ordinarie spelare. Sen stabiliserades United igen med några ytterligare byten.

Flera ynglingar stod för pigga insatser, kanske framförallt Elanga som var riktigt bra i andra, och som hade bud på både mål och assist utöver det mål han gjorde. Garner såg väldigt lugn och stabil ut, samtidigt som Shoretire, Galbraith, Hannibal och Hugill alla glimtade till. Mengi hade otur som hamnade ur position vid första målet.

Av veteranerna så var Matic bra i första innan han klev av, och Heaton var solid, men Mata kom ingenvart och Grant såg inte klockren ut. Pereira bör rimligtvis ha ramlat ner bakom både Garner och Galbraith i hackordningen, för han visade inte upp nånting alls som stod ut. Tuanzebe såg väldigt passiv ut stundtals och vad han gjorde vid fjärde målet vete fåglarna.

James var rätt osynlig, och Wan-Bissaka släppte många gubbar bakom sig för dagen. Greenwood såg rätt hyfsad ut som center. Bättre med bollen än utan den dock. Lingard var okej.

Allt som allt en okej andra försäsongsmatch, med positivt att ynglingarna såg pigga ut, även om många av dem lär försvinna ut på lån.