United inledde försäsongen borta mot Rooney's Derby i trettiogradig värme, och fick med sig en vinst efter att Chong och Pellistri målat.

United XI: Heaton – Wan-Bissaka, Mengi, Tuanzebe, Williams – Levitt, Garner – Elanga, Mata (c), Chong – Greenwood

United bänk: Grant, Bishop, Fish, Bernard, Telles, Matic, Pereira, Lingard, Galbraith, Pellistri, Shoretire, Mejbri, Hugill

Derby XI: Roos – Byrne, Jagielka, Davies, Forsyth – Bird, Shinnie – Aluko, Lawrence (c), Morrison – Baldock

Derby bänk: Sibley, Plange, Aghatise, Stearman, Solomon, Ebossele, Marshall, Thompson, MacDonald, Kazim, Foulkes, Hutchinson

Inför: Försäsongen drog igång med ett besök hos Wayne Rooney’s Derby. Nygamle Heaton stod i kassen, och i övrigt var det en ungdomlig elva då de flesta seniorspelarna fortfarande inte anslutit efter EM.

Första: Avsparken på Pride Park, inför 8000 åskådare, togs omhand av ?. Derby hade det mesta av bollen inledningsvis, kanske inte så konstigt då de ändå hade ett antal seniorspelare i elvan. Heaton fick göra en småsvår halvräddning på en nick i 11e minuten.

Ledningsmålet kom i 18e minuten då Chong snappade upp en boll efter slarv av Bird, tog sig förbi en försvarare, försökte smålobba den över Roos men träffade honom och upp på sig själv, så han tog sig förbi målvakten med bollen och kunde skjuta in 0-1 i öppet mål.

Lawrence fick ett läge på ett inlägg i 31a då Wan-Bissaka var för passiv, men efter att ha tagit sig förbi högerbacken så lyckades Lawrence inte rikta nicken mot mål.

United försökte pressa en del men det var Derby som hade det mesta spelet. I 39e så kom en fin chans för Derby då Davies vann en nickduell vid bortre och fick in bollen framför mål, där Jagielka skarvade den mot mål och tvingade fram en riktigt bra räddning av Heaton.

När domaren blåste av för pausvila så var Chongs mål skillnaden mellan lagen, där Heaton varit skarpast för United, och Lawrence varit inblandad i det mesta för Derby. Chong var ofta ett orosmoment för Derbys backlinje med sitt presspel. Däremot så hade Greenwood en väldigt anonym halvlek.

Derby hade ett litet övertag i bollinnehavet och skapade fler halvchanser, men det var United som var skarpa när chansen kom.

Andra: Solskjaer gjorde nio ändringar i paus, där bara Tuanzebe och Mengi blev kvar på plan. Grant, Telles, Galbraith, Pereira, Lingard, Matic, Pellistri, Shoretire och Hugill kom in. Derby tog ut Davies för Stearman och Baldock för Kazim-Richards.

Matchen visade, som väntat, inget jätteimponerande tempo efter alla byten, men United såg till att spelet höll sig på Derbys planhalva.

I 55e minuten åkte Buchanan på matchens första gula då han drog i Pellistri. Just Pellistri var den som såg ut att kunna få något att hända, och i 60e minuten så spelades han igenom av Shoretire, rundade Derbys keeper och rullade in 0-2 i öppen kasse.

I 61a minuten fick Mengi och Tuanzebe kliva av för Fish och Bernard. Derby passade på att ta ut Buchanan, Byrne, Jagielka, Roos, Morrison, Lawrence och Aluko för Ebosele, Forsyth, McDonald, Marshall, Bardell, Thompson, Hutchinson och Sibley.

Fish fick iväg en nick på en frispark av Pereira tämligen omgående, men fick se bollen slinka tätt utanför stolpen. Sibley fick gult i 68e. Istället så var det Kazim-Richards som i 70e minuten avancerade framåt centralt och skickade in ett lågt och hårt skott intill ena stolpen till 1-2, utom räckhåll för Grant.

Lingard var nära att utöka för United när han bröt in från vänster och drog till ett patenterat Martial-avslut, men hans skott träffade ribbans undersida och gick ut. Hugill fick lämna plats för Mejbri i 79e minuten.

Mejbri tog sig direkt fram i straffområdet, där han föll efter att ha petat iväg bollen. Någon straff fick han inte då domaren inte var intresserad. Derby bytte in Aghatise för Bird i 84e.

När domaren blåste av machen så stod United som vinnare.

Summering: För att vara första försäsongsmatchen så var tillställningen inte så pjåkig. Tempot var inte alla tiders, men hämmades av värmen också, och i första halvlek hade man svårt att få någon kontroll.

I första halvleken så var det främst Heaton och Chong som utmärkte sig, den förre var stabil i målet och stod för ett par bra räddningar samtidigt som han var aktiv i att organisera sitt försvar, och den senare var pigg och pressade bra, och fick utdelningen när han lyckades göra första målet.

I andra halvlek så var det Pellistri som såg piggast ut, följd av Lingard, och Shoretire måste få ett plus i kanten för den fina assisten.