”Förlusten var resultatet av en rad felbeslut från Solskjaer”

Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Adam Bate på Sky Sports menar att gårdgens förlust ligger helt på Ole Gunnar Solskjaer.

Det började bra i Schweiz i går. Ronaldo gjorde mål igen (!) snyggt assisterad av Bruno Fernandes. Men i slutet av den första halvleken blev Wan-Bissaka utvisad och Solskjaer valde att helt ändra taktik i matchen.

Han tog ut Jadon Sancho för Diogo Dalot – ett förståeligt byte, då han ville ha en högerback på planen. Men efter halvtidsvilan plockade han ut Donny van de Beek – som äntligen fått en start – och ersatte honom med Raphael Varane för att bilda en fembackslinje med Lindelöf och Maguire – och Dalot och Shaw.

Det var uppenbart att Solskjaer ville försöka försvara ledningen under hela återstoden av matchen, men man hade noll ambition att ens försöka gå framåt samtidigt som Young Boys pressade och pressade. Det var en matchbild där United kunde utnyttjat den snabbhet som finns i truppen, då kontringslägen uppstod men United hade inte ett enda skott i andra halvlek. Faktiskt inte efter matchminut 25. Totalt hade man två skott i matchen, det lägsta antalet man haft sedan statistik började föras säsongen 2003/04.

I den 66:e minuten kvitterade Young Boys. Och i den 70:e minuten (ca) så tog Solskjaer av Ronaldo och Fernandes för Matic och Lingard - två defensiva byten som signalerande att Solskjaer ville försöka försvara poängen. I den 89:e minuten plockade Solskjaer sedan av Fred för Martial, vilket betydde att Lingard fick flytta ned djupare i banan och hamnade i en position från vilken han sedan slog den där matchavgörande bakåtpassningen som Siebatcheu snappade upp och förvaltade till 2-1.

Och Adam Bate skriver i sin analys på Sky Sports att gårdagens förlust var ett klart resultat av besluten från bänken snarare än spelarnas insats på planen.