post image

FIFA-doktorn: Världen är inte redo för fotboll

Skriven av: admin
Publicerad 2020-04-29
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Michel D’Hooghe, som leder FIFAs medicinska avdelning höjer ett varningens finger till fotbollsförbund runtom i världen. 

Det ryktas om att man inom den engelska ligafotbollen är hoppfulla om att kunna återuppta säsongerna i mitten av juni, men det är långt ifrån säkert att så blir fallet. Flera ligor har redan ställts in – senast i går Ligue 1 – och Michel D’Hooghe som jobbar inom den medicinska avdelningen på FIFA skickar en varning till nationella fotbollsförbund som vill skynda tillbaka sporten.
”Världen är inte redo för tävlingsfotboll. Jag hoppas att det kan ändras väldigt fort. Men i dag måste ni ha mer tålamod. Det här är den mest dramatiska situationen vi levt i sedan Andra Världskriget. Vi ska inte underskatta det här och vi måste vara realistiska.”
”Fotboll kan bara vara möjligt när det är möjligt med kontakt igen. Fotboll är en kontaktsport och att undvika kontakt är en av de första sakerna man ska göra. Det handlar fortfarande om sociala distansering. Tester är viktigt, men det är något man måste upprepa. Om en spelare testar positivt så måste hela laget sättas i karantän. Är det en lösning för ett normalt mästerskap?”
”Det här handlar inte om pengar. Det handlar om liv eller död. Man kan inte spela Premier League när man ska hålla två meters avstånd till varandra. Man kan inte be Liverpool spela mot Manchester United när alla spelare ska hålla två meters avstånd. Har ni någonsin försökt spela fotboll med en mask? Vi vet inte när det når sin peak i olika länder. Det är olika från land till land. Lösningen kommer bara finnas dagen då det finns ett adekvat vaccinationsprogram. Fotbollen måste visa tålamod. Den måste lyssna på nationella myndigheter och respektera reglerna. Bara för att fotbollarna steriliseras så betyder inte det att vi plötsligt kan spela fotboll igen.”

Källa: Mirror
 

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen