post image

Fernandinho: Vi har ett övertag på United – men det kan vända fort

Skriven av: admin
Publicerad 2021-09-15
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Fernandinho säger att Manchester City har ett övertag på Manchester United, men att United har förutsättningarna för att snabbt nå samma nivå. 

City har dominerat engelsk fotboll de senaste tio åren och United har under samma period sökt sin identitet efter att Sir Alex Ferguson lämnade klubben våren 2013. Under Solskjaer har man äntligen hittat den där identitet igen och man har konsekvent tagit kliv framåt under de senaste två och ett halvt åren.

Nu – med de nyförvärv man gjorde under sommaren – så förväntas man kunna bjuda City och andra rivaler på en riktig match i titelracet, men Fernandinho säger i en intervju med ESPN Brasil att City ändå har ett övertag på sin stadsrival.

 

"Om man jämför namn för namn så tycker jag det är väldigt jämt. Båda lagen har väldigt bra trupper. Kanske att något av lagen har ett litet övertag. Men jag tror att vi pga av vår standard på vårt spel, sättet vi har spelat under fem, sex år under Pep har en definierad spelstandard och vi vet exakt hur varje spelare agerar eller ska agera på planen - vi känner till varje spelares kvalitéer och vet hur han ska spela i sin bästa roll under matcherna."

"I det avseendet har vi utan tvekan ett visst övertag. Eftersom vi praktiskt taget haft samma spelare sedan 2017 så är det inte konstigt att klubben lyckats vinna tre titlar av de fem senaste. Men med tanke på Uniteds historia, tyngden i deras varumärke och kvalitén på deras spelare så kan de utan tvekan nå samma nivå som vi är på idag inom loppet av en kort period."

Källa: ESPN Brasil

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen