post image

Fem potentiella ersättare till Ole Gunnar Solskjaer

Skriven av: admin
Publicerad 2021-10-26
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Manchester Evening News listar fem möjliga ersättare som kan ta över om Manchester United beslutar att avskeda Ole Gunnar Solskjaer. 

Solskjaer tycks klara sig kvar på jobbet för nu. De senaste rapporterna gör gällande att majoriteten av styrelsen vill ge honom chansen att fortsätta leda laget till matchen mot Tottenham på lördag. Men han hänger löst och fler negativa resultat kan bli droppen som får bägaren att rinna över.

Om Solskjaer skulle få gå så är den stora frågan – vem ska ersätta? Det finns inga givna kandidater tillgängliga på marknaden och heller inte någon uppenbar drömrekrytering på kontrakt hos annan klubb, men Manchester Evening News har listat fem möjliga kandidater.

Zinedine Zidane 

Zidane vann allt som gick att vinna med Real Madrid, men han har bara erfarenhet från just Real Madrid och han har tidigare indikerat att han inte är speciellt sugen på England. Fransmannen är just nu ledig efter att ha lämnat Real Madrid efter förra säsongen och enligt spansk media är han inte intresserad av att återvända till management i dagsläget.

Antonio Conte

Conte är den kandidat det just nu pratas mest om, men ledande figurer inom Manchester United uppges känna sig väldigt tveksamma till att Conte skulle vara rätt man att satsa på. Italienaren har många attribut i sin personlighet och spelfilosofi som inte rimmar med Manchester Uniteds värderingar och filosofi.

Conte själv uppges dock vara intresserad av jobbet och redo att tacka ja om det skulle erbjudas.

Mauricio Pochettino 

Pochettino var mannen som tippades ersätta Jose Mourinho efter att Solskjaer kommit in som interimtränare. Men Solskjaer gjorde det så pass bra under sina första månader att han fick jobbet permanent och Pochettino hamnade i till slut i PSG, där han fortfarande befinner sig. Det faktum att han är under kontrakt med PSG gör det alltså väldigt svårt att anställa honom även om han själv skulle vilja. Möjligen kan en stor ersättning till PSG få loss honom från kontraktet.

Brendan Rodgers

Det finns ett par uppenbara problem med Rodgers. Dels har han tränat Liverpool och dels är han under kontrakt med Leicester. Och han sa nyligen att han är 100% committad till Leicester. Enligt Manchester Evening News gjorde han dock ett liknande uttalande när han var manager för Celtic, innan Leicester strax efter ändå lockade över honom till King Power Stadium.

M.E.N menar att det inte är att betrakta som en omöjlighet att Rodgers kan lockas av Unitedjobbet, trots sin Liverpool-bakgrund och sitt kontrakt med Leicester.

Graham Potter

Potter är ett högintressant namn och självaste Pep Guardiola har sagt att han ser Potter som den bästa engelska managern. Potter hade en framgångsrik period i Östersund där han var i sju år innan han flyttade Swansea och sedan Brighton, där han varit sedan 2019.

Potter är skicklig på att implementera en distinkt spelstil i sina lag och han står för en spännande offensiv fotbollsfilosofi som går i linje med Uniteds vision och filosofi. Manchester Evening News menar att klivet från Brighton och tidigare erfarenheter till Manchester United dock kan vara för stort för 46-åringen. Och frågan är hur han skulle klara av att hantera ett omklädningsrum fullt av världsstjärnor.

 

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

6 KOMMENTARER

 1. Om man ska göra en lista på dessa namn så är det väldigt enkelt.
  Potter är 1a för mig här sen är det att bara läsa uppåt tills Zidane kommer sist.
  Brendan Rogers diskas dock för sitt förflutna.
  Verkar va en bra kille med någon jävla ordning få de la vara. 🙂

  13
  1
 2. 1. Potter
  2. Pochetiono
  3. Zidane
  4. Conte
  5. Rodgers

  Hade Ten Hag varit med i listan hade han hamnat först.

  Borde inte United kunna ta honom eller Potter? Bara rycka till sig honom under juluppehållet…

  4
  0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen