post image

Fem anledningar till att United kan vinna racet om Håland

Skriven av: admin
Publicerad 2021-09-21
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Manchester Evening News listar fem anledningar till att Manchester United kan vinna racet om Erling Håland. 

Erling Håland har varit mycket starkt länkad med United på sistone och det har rapporteras att man trots den rådande anfallssituationen ser norrmannen som det primära transfermålet för nästa sommar. Det känns ju kanske lite märkligt att prata om Håland när Cristiano Ronaldo precis kommit till klubben och inlett så succéartat som han gjort. Och när Cavani och all annan anfallstalang finns på bänken.

Men nästa sommar kommer Cavani att lämna klubben – och det får väl också sägas finnas vissa frågetecken kring Anthony Martials framtid.

Håland är en exceptionell spelare som kommer dominera fotbollen under det kommande decenniet. Förra säsongen gjorde han 41 mål på 41 matcher och den här säsongen har han inlett med nio mål på sju matcher. Och han är bara 21 år. Så värvningen av Ronaldo lär inte stoppa Manchester United från att gå vidare med planerna på att säkra Håland nästa sommar. Det vore ett snurrigt resonemang.

Håland har som bekant från och med nästa sommar en utköpsklausul på £65 miljoner i sitt kontrakt och racet tros stå mellan Manchester United, Manchester City, Real Madrid och PSG. Och kanske Barcelona om de rett ut sitt ekonomiska trassel. Och kanske Liverpool. Men det har många gånger rapporteras att Manchester United tror sig ha en god chans att vinna racet, mycket pga av att man har en del esse i sin rockärm - tex två personer som Solskjaer har en god relation till, Jadon Sancho och Solskjaer samt hans stora idol Cristiano Ronaldo.

Manchester Evening News listar fem punkter som blir avgörande nästa sommar.

1. Solskjaer älskar Håland

Solskjaer tränade Håland i Molde innan han kom till United och Håland gick till Salzburg. När Håland lämnade Salzburg vintern 2019/2020 så var United på väg att värva honom, men Dortmund vann racet - så intresset är väldokumenterat.

Håland medgav sedan i en intervju 2020 att Solskjaer betytt mycket för hans utveckling. "Ole Gunnar har varit väldigt viktig för mig i att ta mig dit jag är i dag. Men vi kom fram till att Dortmund var det bästa alternativet för mig. Det var det som kändes bäst och därför blev det Dortmund."

Han sa sedan i en intervju med ESPN: "Ja, när jag kom till Molde som 16-åring så lärde han mig många saker redan från början. Han var min coach och han lärde mig mycket. Han var ju själv anfallare och han har vunnit Champions League - det är en av mina drömmar också. Så han har lärt mig mycket om avslutningstekniker och små rörelser inne i boxen, och den typen av grejer."

Ole Gunnar Solskjaer sa i februari 2021 i en intervju med VG.

"Vi får se var han hamnar. Som norrman och som en person som jobbat med honom så är det så klart härligt att se att han gör så bra ifrån sig. Vi kommer att göra vårt bästa för att bli ett bättre lag och han kommer göra sitt bästa för att bli en bättre spelare, men var kommer han gå sen? Jag vill inte säga något förutom att jag önskar honom allt det bästa. Sen är det upp till honom att fatta sitt beslut."

 

2. Ledig plats efter Cavani 

Edinson Cavani - som än så länge bara gjort ett kort inhopp för United på sex matcher denna säsong - kommer lämna klubben då hans kontrakt går ut nästa sommar, så en plats kommer finnas ledig i anfallet. Som nämndes tidigare så får väl också Martials framtid ses som osäker.

Fransmannen förväntas få svårt att ta plats i laget då den centrala positionen kommer ockuperas av Ronaldo och Cavani och vänsterkanten av Rashford, Pogba och Sancho. Med tanke på att Martial inte direkt är någon garant för leverans så kan speltiden bli knapp under säsongen och om så blir fallet kan det mycket väl hända att han söker sig vidare nästa sommar.

 

3. Ronaldo-effekten 

Håland medgav nyligen att Cristiano Ronaldo är hans stora förebild.

"Jag hade älskat att träffa honom och säga till honom att jag spelar fotboll tack vare honom. Han har alltid varit en förebild för mig" citerades Håland säga av den portugisiska tidningen Record i februari 2020.

Så värvningen av Ronaldo kan mycket väl ses som en stor fördel i jakten på Håland, snarare en en konkurrent som snor hans position.

 

4. United är större än City 

En spelare som Håland förtjänar den största scenen. Och som varumärke betraktat så är Manchester United större än "lillebror" och därmed en mer attraktiv scen för spelaren.

Pep Guardiola fick be fansen komma till matchen mot Southampton eftersom det var glest på Etihads läktare under matchen mot RB Leipzig. Old Trafford har inte det problemet.

 

5. Den nära vänskapen med Jadon Sancho

Sancho och Håland hade ett mycket fint samspel under den 1,5 säsongerna de spelade ihop i Dortmund. Förra säsongen gjorde de 57 mål och 32 assist tillsammans - mer än någon annan duo i Europa. Och de klickade inte bara på planen - de var även goda vänner utanför planen.

När Sancho lämnade Dortmund i somras så skrev Håland på Instagram: "Lycka till på ditt nästa äventyr bror. Vi hade bra tider ihop! Kan inte vänta på att se dig skina!"

Och Sancho svarade:

”En connection likt ingen annan. Vi kommer snart ses igen broder. Ta hand om dig och lycka till du också.”

Så visst bör väl Sancho ses som en faktor som stärker Uniteds chanser. Och kanske kan han skicka några sms och ringa några samtal. Agent-Sancho.

 

Källa: MEN

 

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen