post image

Fabrizio om Solskjaers framtid och Contes inställning till Unitedjobbet

Skriven av: admin
Publicerad 2021-10-26
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Transferexperten Fabrizio Romano ger en uppdatering om situationen kring Ole Gunnar Solskjaer och Antonio Contes inställning till att ersätta honom. 

Efter söndagens storförlust hemma mot ärkerivalen Liverpool så tycks det faktiskt vara så att Solskjaers tid som manager för Manchester United kan vara på väg att ta slut. Ledningen visade fullt stöd för norrmannen så sent som i somras då man tilldelade honom nytt långkontrakt och optimismen inför säsongen var stor efter att konsekvent tagit steg i rätt riktning under lång tid.

Men som Solskjaer själv beskrev det efter söndagens sjärnsmäll. ”Det har tagit tvärstopp.” Och det finns inte mycket som tyder på att han ska lyckas rädda upp situationen efter fem förluster på de nio senaste matcherna, en poäng på de fyra senaste ligamatcherna och allmänt svaga framträdanden – även vid segrarna – sedan öppningsmatchen mot Leeds.

Manchester Evening News skrev  igår kväll att United nu på allvar överväger att sparka Solskjaer innan lördagens match mot Tottenham och transfergurun Fabrizio Romano har nu också gett några uppdateringar om saken. Enligt Fabrizio så ställde Richard Arnold - som tippas ta över som VD efter Woodward - under måndagen in alla möten för att istället lägga dagen på samtal med ägarna kring hur man ska hantera den rådande krisen.

Att det inte finns någon klockren ersättare tillgänglig är sannolikt en omständighet som gör styrelsens beslut än knepigare. De namn som finns tillgängliga och som nämns är Antonio Conte och Zinedine Zidane. Men det är just nu Conte det pratas mest om och Fabrizio menar att han är redo att tacka ja till jobbet, men att ingen officiell kontakt är tagen ännu.

"Det råder inga tvivel om Antonio Contes beslut sedan flera dagar. Han vill ha Manchester United-jobbet och han är redo att acceptera. Men det finns fortfarande inget officiellt kontraktsförslag på bordet så som saker ser ut just nu. Manchester United funderar fortfarande över huruvida man ska sparka Solskjaer eller inte."

"För att förtydliga om Antonio Conte. Han har aldrig varit ett stort fan av att komma till klubbar mitt under säsongen eftersom det inte är hans stil - den enda klubben som just nu kan ändra Antonios inställning är Manchester United. Fortfarande inga officiella samtal. Det beror på situationen med Solskjaer - det handlar om respekt."

 

Många anser att Antonio Conte inte är rätt person för Manchester United, bl.a Gary Neville som den senaste veckan uttryckt vad han känner kring en eventuell anställning av den förvisso väldigt meriterade managern.

Manchester United vill - åtminstone försöka - spela en positiv och flödande anfallsfotboll och Conte står för mer av en taktisk pragmatisk filosofi.

 

Källa: Twitter.

 

Kommentarer till artikeln

3 KOMMENTARER

 1. Helt ärligt så vill jag inte heller ha Conte. Tänk er att United kommer säkert spelar med 3 backlinje då är det kört för all investering man har gjort de senaste året. Jag säger inte att OGS ska vara kvar men jag vill inte se Conte i United…

  11
  3
 2. Jag är mycket osäker på conte. Han känns som en Mourinho typ, bråkar, skapar dålig stämning och lämnar ett lag med dåligt känsla två säsonger senare. Ser hellre zidane.
  Men vem som är rätt vet i fan. Får jag välja så känns det lite som att vem som helst utom ogs nu.

  1
  3

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen